- Bluearena - https://bluearena.gr -

Κούγιας: «Δεν κινδυνεύει ο Ηρακλής»

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ και γνωστός νομικός, Αλέξης Κούγιας, τοποθετήθηκε στο Metropolis 95.5 για το θέμα Πουρτουλίδη. Υπογράμμισε πως δεν υπάρχει κίδνυνος αφαίρεσης βαθμών για τον Ηρακλή. Τόνισε όμως πως υπάρχει πιθανότητα το θέμα να τεθεί σε ψηφοφορία στη Super League.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Το ζήτημα για τον Ηρακλή είναι η διαδικασία που ακολουθήθηκε όσον αφορά την επιστροφή βαθμών. Σύμφωνα με το καταστατικό της Super League, η αφαίρεση βαθμών, όπως και η επιστροφή γίνεται με απόφαση του δ.σ.. Στην περίπτωση του Ηρακλή, ο κ. Στράτος έδειξε μια σπουδή, θεωρώντας ότι έχει λευκή επιταγή, να επιστρέψει τους βαθμούς. Από την άλλη, όταν είναι και ο Κομπότης στη μέση, που έχει γλιτώσει κατ’ επανάληψη τον Λεβαδειακό με διάφορα τερτίπια, είναι λογικό να του ανοίξει η όρεξη. Είναι η διαδικασία το πρόβλημα. Υπήρχε μια νομολογία και μια συμπεριφορά εκ μέρους της Super League, η οποία λειτουργούσε ως δεδικασμένο. Το δεδικασμένο αναφέρεται στα χρόνια που ΟΦΗ και Πανιώνιος απειλούνταν με υποβιβασμό. Είχε πει η Super League πως για να αποδείξετε ότι εξοφλήσατε έναν παίκτη δεν αρκούν έγγραφες αποδείξεις παικτών, αλλά έγγραφα τραπέζης. Ο μεν Πανιώνιος προσκόμισε και τη γλίτωσε, ο δε ΟΦΗ όχι και έπεσε από τον Φεβρουάριο. Παρ’ ότι υπήρχε από τότε εκείνη η συμπεριφορά, ο κ. Στράτος επέστρεψε τους βαθμούς με βεβαίωση του παίκτη. Σε αυτό το σημείο υπάρχει αυτός ο νομικός διάλογος Ηρακλή – Λεβαδειακού. Άποψή μου είναι πως αφού επεστράφησαν οι βαθμοί, κακώς μεν, αφού δεν υπήρξε κατάθεση εγγράφων τραπέζης, αλλά επεστράφησαν, δεν μπορούν και πάλι να αφαιρεθούν. Ο Λεβαδειακός μπορεί να στραφεί κατά της Super League και να ζητήσει αποζημίωση».

Για το αν μπορεί το ζήτημα να τεθεί σε ψηφοφορία στη Super League: «Θεωρητικά μπορεί να μπει, όμως, εγώ έχω την άποψη πως από τη στιγμή που επεστράφησαν δεν μπορούν να παρθούν πίσω. Μάλιστα, επεστράφησαν σε χρόνο που δεν είχε διαμορφωθεί η βαθμολογία. Τότε που επεστράφησαν, ο Λεβαδειακός δεν στράφηκε κατά της Super League».

Για το τι θα ψηφίσει ο ίδιος σε περίπτωση που το θέμα τεθεί σε ψηφοφορία: «Στη χειρότερη λευκό εκ λόγου νομικού αυτοσεβασμού. Σε κάθε περίπτωση, θα το μελετήσω το θέμα. Η άποψή μου, πάντως, είναι ότι ο Ηρακλής δεν κινδυνεύει από αυτήν την αφαίρεση βαθμών, αλλά από την αδειοδότηση».