Σαραμαντάς: «Βάλαμε παρωπίδες στα προβλήματα και έτσι σώσαμε την ομάδα»

Ο Γιώργος Σαραμαντάς μίλησε αποκλειστικά στο SDNA και δίχως να «μασήσει» τα λόγια του μίλησε για τον…13ο άθλο του Ηρακλή, τονίζοντας πως το DNA του συλλόγου είναι φτιαγμένο για να παρανηγύριζει τίτλους και όχι μια απλή παραμονή στην κατηγορία.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Μετά από τρεις σεζόν στον Ηρακλή, ο Γιώργος Σαραμαντάς, έχει ποτιστεί για τα καλά με το DNA του συλλόγου, έχοντας ζήσει τα πάντα με την «κυανόλευκη» φανέλα σε αυτή την τριετή του θητεία.

Ο Έλληνας μπακ, μίλησε στο SDNA και δίχως να κρυφτεί πίσω από τα δάχτυλό του, μίλησε ανοικτά για τα προβλήματα της ομάδας, τον… άθλο της παραμονής, το δικό του μέλλον, αλλά και το μεγάλο του όνειρο.

– Νιώθεις δικαιωμένος για την επιλογή σου να παραμείνεις στον Ηρακλή μετά την απόσυρση της προσφυγής σου;

«Νιώθω δικαιωμένος γιατί ήταν δική μου επιλογή να επιστρέψω στην ομάδα, έπειτα από την προσφυγή που είχα καταθέσει. Ήξερα πως θα τα καταφέρουμε. Ο Ηρακλής είναι μεγάλη ομάδα και ξέρει να αντιδράει στις δύσκολες καταστάσεις. Εξάλλου, με εξαίρεση την χρονιά της ανόδου, όλα όσα ζήσαμε δεν ήταν ρόδινα, αλλά πάντα στο τέλος είχαμε τον τρόπο να «χαμογελάμε»».

– Ο προπονητής σας είπε μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναιτωλικό πως οποιαδήποτε άλλη ομάδα ήταν στη θέση του Ηρακλή όχι μόνο δε θα εξασφάλιζε την παραμονή της αλλά δεν θα τελειώνει το πρωτάθλημα. Εσύ που το έζησες από μέσα, συμφωνείς;

«Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και αυτή του η φράση περιγράφει όλη την αλήθεια. Οι καταστάσεις και οι συνθήκες που βιώσαμε  όλοι μας ήταν αντίξοες. Δεν ήταν επιπέδου ομάδας Super League. Όμως δεν είχαμε άλλη λύση. Όλα αυτά δεν μας επηρέασαν το κλίμα της ομάδα. Είχαμε παρωπίδες και κοιτούσαμε μπροστά στον στόχο μας που ήταν η παραμονή της ομάδας στην κατηγορία».

 – Είσαι πλέον τρία χρόνια στην ομάδα. Έζησες την άνοδο, την συμμετοχή στα ημιτελικά του Κυπέλλου, αλλά και δυο δύσκολες χρονιές στη Super League. Πως θα χαρακτήριζες τη θητεία σου στον Ηρακλή;

«Η θητεία μου στον Ηρακλή είχε καλές και κακές στιγμές. Ξεκίνησε με έναν μαγικό τρόπο με την άνοδο της ομάδας και τον ημιτελικό κυπέλλου. Έπειτα είχαμε δύσκολες χρονιές, λόγω των οικονομικών προβλημάτων. Όλα αυτά είναι μαθήματα ζωής, «έχτισα» χαρακτήρα, δυνάμωσα και όλο αυτό με βοηθάει ώστε να συνεχίσω, να κοιτάξω παραπέρα και να μην ξεχνάω ποτέ το τι πέρασα και εγώ και οι συμπαίκτες μου συνολικά».

 – Το μέλλον σου είναι στον Ηρακλή ή έκλεισε το κεφάλαιο αυτό για σένα;

«Το κεφάλαιο Ηρακλής δεν έκλεισε για μένα. Εγώ είμαι εδώ θα περιμένω τις αποφάσεις να δούμε αν λυθούν τα προβλήματα και θα κοιτάξουμε να γίνει ό,τι το καλύτερο. Έχω δεθεί με τον κόσμο, με την ομάδα, με την πόλη. Είναι η προτεραιότητά μου εδώ».

– Αδόκιμο μεν για ποδοσφαιριστή, αλλά αν μπορούσες να πεις κάτι στους ανθρώπους της διοίκησης τι θα ήταν αυτό;

«Θα ήθελα να τους πω να σεβαστούν πρώτα την τεράστια ιστορία αυτής της ομάδας, έπειτα τους φιλάθλους μας που έχουν τραβήξει  τόσα και στο τέλος εμάς που υπερβάλλαμε εαυτόν και έχουμε και εμείς βασικές ανάγκες».

– Σε είδαμε μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναιτωλικό εσύ, οι συμπαίκτες σου, ο προπονητής σας ξεσπάσατε, έντονα τα συναισθήματα;

«Ήταν λογικό. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει το τι ζήσαμε όλοι εμείς μαζί φέτος. Ήταν δάκρυα χαράς. Πήγαμε κόντρα στο ρεύμα και καταφέραμε το ακατόρθωτο. Ποτέ δεν τα παρατήσαμε. Εγώ είμαι ευλογημένος που έζησα αυτά τα αποδυτήρια».

– Ποιοι οι μελλοντικοί σου στόχοι για την καριέρα σου; Μέσα σε τρία χρόνια έχει κοντά στις 100 συμμετοχές σε μια θέση που η αλήθεια είναι πως “πονάνε” πολλές ομάδες…

«Το παν είναι η υγεία όσο τετριμμένο και αν ακούγεται αυτό. Από ‘κει και πέρα, η ατομική βελτίωση δεν σταματάει ποτέ. Όνειρα έχω, γιατί όποιος δεν ονειρεύεται, σταματάει να ζει. Θα ήταν ύψιστη τιμή για μένα να φορέσω την φανέλα με το εθνόσημο και το μεγάλο μου όνειρο είναι να παίξω στο Αγγλικό πρωτάθλημα που είναι και το αγαπημένο μου».

– Ζήσατε πολλά κερδίστε τον σεβασμό όλης της Ελλάδας με την προσπάθεια σας. Με μία δυο λέξεις πως θα χαρακτήριζες τα όσα περάσατε φέτος με τα τόσα προβλήματα;

«Δεν υπάρχουν πολλά λόγια. Είναι άθλος. Σωστά το περιγράοφουν όλοι. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου. Αντιδράσαμε. Δείξαμε ότι είμαστε καλοί παίκτες. Θέλω επίσης να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή μας, τον κ. Παντελίδη και τους συνεργάτες του, που ήταν σε όλα μαζί μας, δίπλα μας δεν μας άφησαν ούτε μία στιγμή πίστεψαν σε εμάς και εμείς με τη σειρά μας σε αυτούς και έτσι επετεύχθη αυτός ο… άθλος για τον οποίο μιλάει όλη η Ελλάδα.

Πάντως, είναι τέτοια η ιστορία και το DNA αυτής της ομάδας που ο Ηρακλής δεν είναι για να πανηγυρίζει την παραμονή του στην κατηγορία. Εύχομαι από δω και πέρα, οι χαρές και οι παναηγυρισμοί να είναι για άλλες επιτυχίες».

Πηγή: SDNA

Σχετικά Άρθρα

To γκολ του Γκερμούς – Παπαδόπουλος: “Να συνεχίσουμε με νίκες!” (vid)

Ποδόσφαιρο

Back to Top