- Bluearena - https://bluearena.gr -

Καλαϊτζίδης: “Θα δώσουμε τα πάντα κόντρα στον Φάρο για να επιστρέψουμε στην Α1”

Ο Ηρακλής χρειάζεται να κάνει δυο ακόμη βήματα για να εξασφαλίσει την απευθείας άνοδο στην Α1. Το πρώτο και δυσκολότερο είναι το προσεχές Σάββατο (29/4), στο Κερατσίνι κόντρα στον ισχυρό και αήττητο στην έδρα του, Φάρο. Οι κυανόλευκοι παρέμειναν μόνοι πρώτοι στον βαθμολογικό πίνακα της Α2, έχοντας διαφορά ενός βαθμού από τη δεύτερη θέση όπου «συγκατοικούν» Δούκας και Πανιώνιος μετά τη δύσκολη εντός έδρας νίκη (68-66) επί του Αίολου Αστακού.

Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης μαζί με τον Δημήτρη Δέσπο είναι οι μοναδικοί παίκτες του φετινού Ηρακλή που έχουν αγωνιστεί με την κυανόλευκη ομάδα στο παρελθόν στη μεγάλη κατηγορία. Μιλώντας στο www.athlenda.com [1] ο 32χρονος γκαρντ αναφέρθηκε στον «τελικό των τελικών» με τον Φάρο, στη δύσκολη επικράτηση επί του Αίολου Αστακού αλλά και στο ενδεχόμενο να παίξει ξανά στην Α1 με την ομάδα, στην οποία αναδείχθηκε.

Για όγδοο φετινό παιχνίδι, ο Ηρακλής κατέκτησε τη νίκη στις λεπτομέρειες. Ο έμπειρος παίκτης εξήγησε γι’ αυτή τη… συνήθεια των κυανόλευκων πως «είναι ένας συνδυασμός ικανότητας και τύχης. Βλέπουμε ότι και αγώνες της Ευρωλίγκας κρίνονται στην τελευταία φάση, όπως για παράδειγμα το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Εφές με το άστοχο σουτ του Γκριν. Διαθέτουμε μια ομάδα που απαρτίζεται από παίκτες με μεγάλη εμπειρία, οι οποίοι πρωταγωνιστούν χρόνια όμως το ίδιο ισχύει και για τις περισσότερες από τις ομάδες που συμμετέχουν στο φετινό πρωτάθλημα».

Η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή ίσως επηρεασμένη και από την πίεση του «must win» χαρακτήρα της αναμέτρησης δυσκολεύτηκε απέναντι σε μια δυνατή ομάδα αλλά τελικά πήρε αυτό που ήθελε και εξακολουθεί να κρατά την τύχη της στα χέρια της. «Θέλαμε να παραμείνουμε στην κορυφή, στην οποία βρεθήκαμε την περασμένη αγωνιστική. Αντιμετωπίσαμε μια πολύ καλή ομάδα, η οποία μας νίκησε στην έδρα της στο παιχνίδι του πρώτου γύρου και θα είναι σίγουρα πέμπτη στο τέλος της κανονικής διάρκειας. Αυτό έκανε και για έναν ακόμη λόγο επιτακτική την ανάγκη της νίκης γιατί δεν θέλαμε να μας κερδίσει δεύτερη φορά σε περίπτωση που αναμετρηθούμε ξανά στα πλέι οφ. Με τη βοήθεια του κόσμου που δημιούργησε και πάλι μια καταπληκτική ατμόσφαιρα στο Ιβανώφειο, καταφέραμε να ελέγξουμε το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκεια του και να χτίσουμε διαφορές επτά-εννέα πόντων. Το παιχνίδι κρίθηκε στο τέλος, πήραμε μια ακόμη νίκη και προχωράμε…».

Το μυαλό όλων στο κυανόλευκο στρατόπεδο βρίσκεται στον εκτός έδρας αγώνα με τον Φάρο Κερατσινίου ή τον «τελικό των τελικών», όπως χαρακτηρίζεται για τους Θεσσαλονικείς που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την απευθείας άνοδο καθώς την τελευταία αγωνιστική ο Ηρακλής θα υποδεχθεί τον Αμύντα. «Έχουμε παίξει αρκετούς ‘τελικούς’ το τελευταίο χρονικό διάστημα αλλά νομίζω ότι αυτός ο αγώνας είναι η ‘μητέρα των μαχών’ για μας διότι με νίκη θα κάνουμε το πιο αποφασιστικό βήμα για την άνοδο. Ο Φάρος είναι μια ομάδα με πολύ ποιοτικό ρόστερ, η οποία από τα Χριστούγεννα και μετά πραγματοποιεί εντυπωσιακή πορεία. Με τις εμφανίσεις που κάνει, δείχνει ότι θα έπρεπε να είναι πιο ψηλά στη βαθμολογία και η μεταξύ μας αναμέτρηση θα μπορούσε κάλλιστα να κρίνει τον φετινό πρωταθλητή, όμως ο Φάρος πλήρωσε το κακό του ξεκίνημα που είχε ως αποτέλεσμα να μείνει πίσω στη βαθμολογία. Είναι παρά πολύ δυνατοί στην έδρα τους όπου νίκησαν μεταξύ άλλων τον Πανιώνιο με διαφορά 20 πόντων», τόνισε ο Καλαϊτζίδης και συμπλήρωσε λέγοντας: «Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια, να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό για να διεκδικήσουμε με περισσότερες πιθανότητες τη νίκη. Έχουμε στο μυαλό μας το ‘πρέπει’ για την απευθείας άνοδο. Ξέρουμε ότι ο Φάρος είναι αγωνιστικά το φαβορί παρότι είναι αδιάφορος βαθμολογικά. Αυτό όμως δεν έχει σημασία γιατί είδαμε τι συνέβη στο παιχνίδι του Χολαργού με τον Πανιώνιο παρότι οι γηπεδούχοι έπαιξαν με επτά παίκτες. Κάθε ομάδα παίζει για να κερδίσει κι αυτό είναι θεμιτό. Εμείς πρέπει να δώσουμε τα πάντα και να έχουμε υψηλή απόδοση για να φύγουμε νικητές από το Κερατσίνι».

Η στήριξη του κόσμου του Ηρακλή τη φετινή σεζόν είναι εντυπωσιακή καθώς οι φίλοι του θέλουν να δουν την ομάδα να επιστρέφει μετά από επτά χρόνια στην Α1. «Είναι θέμα συζήτησης και στον δρόμο που κυκλοφορούμε οι φίλοι της ομάδας μάς ζητούν να ανεβούμε στην Α1. Ο κόσμος ασχολείται ξανά ενεργά με το μπάσκετ και το αποδεικνύει με την παρουσία του στα εντός στα αλλά και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Στηρίζει συνεχώς την ομάδα και την ακολούθησε ακόμη και στον Αστακό, στον πρώτο γύρο όταν ακόμη ήταν νωρίς».

Ο Καλαϊτζίδης που αποτελεί προϊόν των τμημάτων υποδομής του Ηρακλή θα ήθελε να αγωνιστεί και πάλι στην πρώτη τη τάξει κατηγορία με την ομάδα που υποστηρίζει από μικρός. «Μεγάλωσα στο Ιβανώφειο, σε ένα γήπεδο που έζησα μεγάλες στιγμές στην Α1 δίπλα σε παίκτες όπως ο Διαμαντίδης, ο Παπαδόπουλος, ο Ηλιάδης, ο Παυλίδης, ο Κούβελας κ.α.. Αποτελώ μέλος αυτής της ομάδας που προσπαθεί να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία, κάτι που το θέλω πολύ, όπως ολόκληρος ο Ηρακλής. Μακάρι να μπορέσω και πάλι να παίξω με την ομάδα στην Α1».