«Ζευγάρι» ιδιαιτεροτήτων

Ομοιότητες και διαφορές των τελευταίων αγώνων Ηρακλή-Παναιτωλικού.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Αντίπαλοι με αρκετές ομοιότητες και διαφορές αποτελούν τα τελευταία χρόνια Ηρακλής και Παναιτωλικός. Οσον αφορά τουλάχιστον τις μεταξύ τους, λίγες αριθμητικά είναι η αλήθεια, αναμετρήσεις με γηπεδούχους τους κυανόλευκους.

Η πρώτη και επεισοδιακή συνάντησή τους διεξήχθη στις 26 Μαϊου του 2013 για την τελευταία αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Football League. Στο Καυτανζόγλειο ξανά αμφότεροι ήθελαν τη νίκη για να κατακτήσουν την απευθείας άνοδο. Από το 70ο λεπτό της αναμέτρησης και έπειτα όμως μόνο ο Ηρακλής είχε ενδιαφέρον, μιας και οι Αγρινιώτες θα αγωνίζονταν οριστικά στα πλέι οφ για την άνοδο. Παρόλα αυτά επικράτησαν με 2-0 χάρη σε δύο τέρματα του Καμαρά.

Ποια είναι όμως τα «κοινά» πρόσωπα του τότε αγώνα με τον σημερινό; Ο Χουάντερσον από την πλευρά του Ηρακλή και οι Μάκης Χάβος και Γιώργος Κούσας από τον Παναιτωλικό. Οι Αγρινιώτες διατηρούν επίσης τον ίδιο μεγαλομέτοχο, τον Φώτη Κωστούλα, με τον αείμνηστο Θόδωρο Παπαδόπουλο να είναι ο διοικητικός ηγέτης των κυανόλευκων εκείνη την περίοδο.

 

Συμβιβάστηκαν αμφότεροι

«Ιδιαίτερος» ήταν όμως και ο περσινός αγώνων των δύο ομάδων και πάλι με γηπεδούχο τον Ηρακλή. Στις 17 Απριλίου και για την τελευταία αγωνιστική του Πρωταθλήματος ο Ημίθεος φιλοξενούσε την ομάδα του Αγρινίου. Αμφότερες ήταν αδιάφορες βαθμολογικά, όμως ο βαθμός οδηγούσε στους 35 πόντων και σε χρηματικό πριμ που έδινε η Λίγκα για τη συγκέντρωση αυτών των βαθμών. Το ισόπαλο 0-0 δε «χάλασε» κανέναν. Η διαφορά σε σχέση με το σημερινό παιχνίδι παρουσιάζεται στους πάγκους των δύο ομάδων. Τότε ήταν οι Νίκος Παπαδόπουλος και Γιάννης Μαντζουράκης και σήμερα οι Σάββας Παντελίδης και Μάκης Χάβος. Η περσινή αναμέτρηση ήταν η τελευταία που παρακολούθησε στο Καυτανζόγλειο ο Σπύρος Παπαθανασάκης, όπως και η τελευταία που αγωνίστηκε με τη φανέλα του Ηρακλή ο πρώτος σκόρερ του, Απόστολος Βέλλιος.

 

 

Σχετικά Άρθρα

“Ευλογημένη η θητεία μου στον Ηρακλή-Με αλλαγές θα θέσει υψηλούς στόχους”

Ποδόσφαιρο

Back to Top