«Ευτυχισμένος που βρίσκομαι στον Ηρακλή»

Εφ΄ολης της ύλης συνέντευξη του Χρήστου Δώνη στο «Metropolis 95,5».

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Αναμφισβήτητα ήταν το πρόσωπο της 27ης αγωνιστικής και δη της αναμέτρησης μεταξύ του Ηρακλή και του Λεβαδειακού.

Από το… κεφάλι του προήλθε το μοναδικό τέρμα της συνάντησης, με τους κυανόλευκους να πανηγυρίζουν μία άκρως σημαντική νίκη στην προσπάθεια παραμονής και επιβίωσης. Τουλάχιστον σε αγωνιστικό επίπεδο.

Ο λόγος για τον Χρήστο Δώνη, τον 23χρονο μέσο που μίλησε στο «Metropolis 95,5» για όλους και για όλα σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι όλοι που πήραμε τη σημαντική νίκη αυτή. Ελπίζω σε μια ανάλογη συνέχεια».

Για την ένταση στο πρόσωπο του στον πανηγυρισμό: «Ήμασταν πιεσμένοι όλη την εβδομάδα. Ήταν το ματς της χρονιάς για εμάς και έπρεπε να τον κερδίσουμε. Ξέραμε ότι αν κερδίζαμε τον Λεβαδειακό θα είχαμε πολλές ελπίδες για να μείνουμε αγωνιστικά στην κατηγορία. Το κάναμε. Υπάρχουν άλλα τρία σημαντικά παιχνίδια».

Για το εάν έχει συνειδητοποιήσει το πόση χαρά έδωσε στους φίλους της ομάδας χθες: «Δεν νομίζω ότι το έχω καταλάβει ολοκληρωτικά. Έβλεπα μικρά παιδιά και μεγάλους να έρχονται να με αγκαλιάζουν μετά το τέλος του παιχνιδιού. Ήταν μια σημαντική νίκη για την ομάδα. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Ο κόσμος είναι καταπληκτικός και μας βοήθησε πάρα πολύ στο παιχνίδι. Ελπίζω να έχουμε και την ανάλογη συνέχεια στα επόμενα παιχνίδια».

 

«Κάνουμε το παν για αγωνιστική σωτηρία»

Ο μέσος των κυανόλευκων όπως ήταν φυσικό δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί για τα πολλά διοικητικά, οργανωτικά και λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στη Μίκρα.

Αποτέλεσμα της διοικητικής ανυπαρξίας και της έλλειψης.. ρευστού.

«Σίγουρα δεν είναι οι κατάλληλες συνθήκες για ένα ποδοσφαιρικό τιμ να δουλεύει σε τέτοιες καταστάσεις αλλά εάν υπάρχουν καλές σχέσεις μεταξύ των παιδιών και των προπονητών, αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη σε όλους μπορείς να ξεπεράσεις κάθε πρόβλημα που μπορεί να σου προκύψει στην πορεία. Εμείς το έχουμε κάνει κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Σε αυτό μας έχει βοηθήσει ο προπονητής μας ο οποίος θα έχει κάνει να μην σκεφτόμαστε τα προβλήματα και να επικεντρωνόμαστε στο αγωνιστικό κομμάτι».

Για τις δηλώσεις του Σάββα Παντελίδη μετά το τέλος της αναμέτρησης του Ηρακλή με τον Λεβαδειακό: «Συμφωνώ σε όλα. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να τα πει όλα. Προσπαθεί κάθε μέρα στην προπόνηση. Δεν είναι και το πιο εύκολο κομμάτι. Τα έχει πάει άριστα νομίζω».

Για τη δήλωση ότι νιώθουν μοναξιά: «Δε θα ήθελα να μπω σε αυτά το κομμάτι για την κόντρα ανάμεσα στη διοίκηση και τον κόσμο. Το σημαντικό είναι να σωθεί η ομάδα αγωνιστικά και διοικητικά. Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε για να σώσουμε την ομάδα αγωνιστικά. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να κάνει και η διοίκηση από την πλευρά της ότι μπορεί για να σώσει την ομάδα αγωνιστικά».

 

  «Ομάδα ιστορική και με πολύ κόσμο» 

Ο «χρυσός» σκόρερ του Ηρακλή στο χθεσινό παιχνίδι μίλησε εν συνεχεία για την προσαρμογή του στην ομάδα, στη βοήθεια του Σάββα Παντελίδη αλλά και στις σχέσεις του με τον πατέρα του.

«Αυτό δεν οφείλεται 100% σε μένα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν αποδυτήρια. Δεν είμαστε απλά συμπαίκτες είμαστε φίλοι. Ήξερα και κάποια παιδιά από πριν. Το πιο σημαντικό σε μια ομάδα είναι να είσαι φίλος και να προσπαθείς μέσα στο γήπεδο να τον βοηθήσεις. Εκεί θα βγει ένα καλό αποτέλεσμα».

Για το εάν τον βοήθησε ο Σάββας Παντελίδης: «Με βοήθησε πάρα πολύ. Ήμουνα σε μια δύσκολη κατάσταση γιατί στα Γιάννενα δεν πήρα το χρόνο που ήθελα. Έψαχνα μια ομάδα να πάω δανεικός και να πάρω χρόνο συμμετοχής. Όταν μου μίλησε μου είπε καλά πράγματα, συμφώνησα και πιστεύω ότι ήταν καλό».

Για το τι του λέει ο πατέρας του για τον Ηρακλή και την παρουσία του στον Ηρακλή: «Με παρακολουθεί. Θέλει να σωθεί η ομάδα. Μου έχει πει ότι είναι μια ιστορική ομάδα, με πολύ κόσμο και τώρα βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση. Με παρακολουθεί στενά και εμένα και την ομάδα και θέλει να σωθεί η ομάδα. Δεν μπαίνει στη θέση του προπονητή. Δε θα μπει στη θέση του προπονητή και θα πει τι έκανε λάθος. Θα μου πει σε προσωπικά θέματα τι πρέπει να βελτιώσω, που ήμουν καλός ή κακός. Μου έχει μάθει πολλά πράγματα. Μου είχε πει και θυμάμαι ακόμη ότι ο ποδοσφαιριστής ζει τις περισσότερες φορές δύσκολες καταστάσεις και από εκεί θα πρέπει να βγει πιο δυνατός. Έχω ζήσει δύσκολες καταστάσεις, δεν είναι όλα ρόδινα στην καριέρα μου. Έφυγα από τον Παναθηναϊκό, πήγα δανεικός για να βρω παιχνίδια, δε τα βρήκα, ήρθα εδώ. Γενικά ψάχνομαι. Τώρα είμαι πολύ καλά εδώ και το καλοκαίρι θα δούμε».

 

  «Θα τα καταφέρουμε στο τέλος»

Αισιόδοξος για την επιτυχημένη ολοκλήρωση της προσπάθειας εμφανίστηκε ο 23χρονος παίκτης, με τον Χρήστο Δώνη να παρουσιάζεται παράλληλα ευτυχισμένος από την παρουσία του στον Ηρακλή.

«Νομίζω ότι εμείς θα σωθούμε. Έχουμε πάρει αυτά τα δύο σημαντικά ματς και νομίζω ότι θα σωθούμε. Είμαι πολύ θετικός. Ήταν ένα αγχωτικό ματς, ήμασταν όλοι πάρα πολύ πιεσμένοι αλλά νομίζω ότι τα καταφέραμε και στο τέλος θα βγούμε νικητές.Είμαι πολύ χαρούμενος από χθες. Είμαι ευτυχισμένος που βρίσκομαι στον Ηρακλή αυτή τη στιγμή έστω και εάν υπάρχουν δυσκολίες. Είμαι διατεθειμένος να κάνω αυτό που κάνω σε κάθε παιχνίδι, να δώσω όλες μου τις δυνάμεις και όσες δυνατότητες έχω εγώ και οι συμπαίκτες μου για το καλύτερο αποτέλεσμα της ομάδας».

Για το εάν θα ήθελε να μείνει: «Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί το καλοκαίρι. Είμαι δανεικός και αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να επιστρέψω για να δώσω τις δικές μου απαντήσεις ότι είμαι εδώ και δεν είμαι ξεγραμμένος από κανέναν. Με τα παιχνίδια βελτιώνομαι και αρχίζω να βρίσκω τον εαυτό μου».

Για το εάν η παρουσία του στον Ηρακλή είναι μια απάντηση στον Παναθηναϊκό: «Δεν σκέφτομαι όταν μπαίνω μέσα στο γήπεδο ότι ο Παναθηναϊκός με άφησε να πάω δανεικός οπότε θα μπω μέσα στο γήπεδο για να τους δείξω ότι έκαναν λάθος. Σίγουρα είναι στο πίσω μέρος του μυαλού μου να αποδείξω σε κάποιους ανθρώπους ότι είμαι εδώ. Απλά το ζητούμενο για μένα είναι ότι είμαι 22 χρονών, πρέπει να βελτιώνομαι ώστε να πάνε όλα καλά στο μέλλον».

Για το θέμα της αδειοδότησης: «Εγώ ξέρω ότι ξέρουν οι απλοί άνθρωποι που παρακολουθούν τον Ηρακλή. Από εσάς τους δημοσιογράφους μαθαίνουμε νέα. Δεν ξέρουμε κάτι διαφορετικό από ότι ξέρετε εσείς. Εγώ από την πλευρά μου θέλω να πω στον κόσμο ότι εμείς κάνουμε τα πάντα, προσπαθούμε μέσα στο γήπεδο για να παίρνουμε συνέχεια πόντους. Είναι ένα δύσκολο κομμάτι, ελπίζω να βρεθεί λύση και να μείνει η ομάδα στη Super League. Εγώ προσωπικά τα περισσότερα νέα τα μαθαίνω από την τηλεόραση και τα site γιατί δεν μας ενημερώνει κανείς για το τι γίνεται. Έχουμε κάποια ενημέρωση αλλά δεν είναι πλήρης».

Για τον Παπαθανασάκη: «Έχουμε γνωριστεί μια φορά όταν πήγα να υπογράψω στα γραφεία του Παναθηναϊκού. Εμένα μου μίλησε καλά. Δεν ξέρω τι σχέση έχει με τους άλλους παίκτες ή με τον κόσμο. Εμένα μου είπε ότι προσπαθεί για την ομάδα και θα κάνει ότι καλύτερο δυνατό».

Για το εάν τον έπεισαν τα όσα του είπε ο Παπαθανασάκης: «Όταν γνωρίζεις έναν άνθρωπο από την πρώτη στιγμή δεν μπορείς να έχεις ολοκληρωμένη άποψη. Δεν ξέρω για το τι άνθρωπος είναι ή για το τι έχει κάνει με τον Ηρακλή εμένα προσωπικά μου μίλησε ωραία, υπογράψαμε και δεν είχα πολλές κουβέντες».

Για τον Καγιούλη: «Με είχε πάρει τηλέφωνο όταν ήμουν στα Γιάννενα για να έρθω στον Ηρακλή. Μου είχε πει για κάποια οικονομικά προβλήματα που έχει η ομάδα και ότι προσπαθεί για να βρεθεί λύση».

 

 

Σχετικά Άρθρα

“Ευλογημένη η θητεία μου στον Ηρακλή-Με αλλαγές θα θέσει υψηλούς στόχους”

Ποδόσφαιρο

Back to Top