Δώνης: «Θα δώσουμε την ψυχή μας για τον Ηρακλή»

Το πρώτο του τέρμα με τον Ημίθεο πέτυχε ο Χρήστος Δώνης απέναντι στην Κέρκυρα και μίλησε στο Match Review του gazzetta.gr γι’ αυτό, τη μεγάλη νίκη του Ηρακλή στο νησί, αλλά και τα όσα ζουν όλοι στον σύλλογο τον τελευταίο καιρό…

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Τον χειμώνα, πήρε την απόφαση να σπάσει τον δανεισμό του με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ώστε να βρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής για να δώσει τις δικές του απαντήσεις… Το ενδιαφέρον του Ηρακλή ήταν αυτό που έψαχνε. Ο Σάββας Παντελίδης του είπε από την πρώτη στιγμή πως τον θέλει για βασικό μέλος της ομάδας στο χώρο του κέντρου.

Ο νεαρός χαφ δεν το σκέφτηκε στιγμή. Επέστρεψε στον Παναθηναϊκό και παραχωρήθηκε εκ νέου δανεικός στην ομάδα της Θεσσαλονίκης που ήδη πάλευε τόσο αγωνιστικά όσο και εξ’ αγωνιστικά για να σωθεί. Ο Δώνης γνώριζε πως αυτή ήταν η μεγάλη του ευκαιρία να δείξει και πάλι ό,τι αξίζει. Πως είναι εδώ. Να στείλει ίσως και το δικό του μήνυμα στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού ενόψει καλοκαιριού.

Από τα πρώτα του ματς με τον Γηραιό έδειξε τεράστιο πάθος. Φάνηκε η όρεξή του να αγωνιστεί, καθώς ο λίγος χρόνος συμμετοχής του στον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν κάτι που δεν του άρεσε. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που είναι εκ των κορυφαίων του Ηρακλή στον δεύτερο γύρο. Έχει βοηθήσει τα μέγιστα στον αγώνα του Ηρακλή να παραμείνει στην κατηγορία.

Ο Χρήστος Δώνης το απόγευμα της Κυριακής σημείωσε και το πρώτο του τέρμα με τον Ηρακλή. Ένα τέρμα που από το πρώτο του ματς το έψαξε πολύ. Τελικά το βρήκε στην Κέρκυρα! Ο πρώτος γιος του Γιώργου Δώνη, μίλησε στο Match Review του gazzetta.gr, για την μεγάλη νίκη, το δικό του γκολ, την συνέχεια και φυσικά τα όσα περνάει ο ιστορικός Ηρακλής…

Πόσο σημαντικό ήταν το τρίποντο αυτό για τον Ηρακλή ενόψει της αναμέτρησης με τον Λεβαδειακό;
«Είναι η πιο σημαντική νίκη για τον Ηρακλή. Αν δεν κερδίζαμε αυτό το παιχνίδι τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για εμάς γιατί θα πηγαίναμε στη Λιβαδειά στο -6. Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι που έπρεπε να το κερδίσουμε και το κερδίσαμε».

Θεωρείς ότι το κίνητρό σας ήταν μεγαλύτερο από της Κέρκυρας και έπαιξε και αυτό τον ρόλο του;
«Η Κέρκυρα ήταν πιο αδιάφορη από εμάς, αλλά έχουμε παίξει και με άλλους “αδιάφορους” χωρίς να πάρουμε τη νίκη. Ήταν μια σημαντική νίκη και θα μας βοηθήσει για την συνέχεια».

Πέτυχες το πρώτο σου γκολ με τον Ηρακλή, κάτι που έψαχνες αρκετό καιρό και σε είδαμε να ξεσπάς… Έβγαλες όλη την ένταση των τελευταίων ημερών;
«Είμαι πολύ χαρούμενος που πέτυχα το πρώτο μου γκολ με τον Ηρακλή. Το πιο σημαντικό ήταν να κερδίσει η ομάδα και όχι το γκολ, αλλά έτσι είναι ακόμα καλύτερα. Είμαστε πολύ πιεσμένοι όλοι οι παίκτες και αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά και ξέσπασα με αυτό τον τρόπο μετά το γκολ».

Το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό που ακολουθεί το βλέπετε σαν τον τελικό του Ηρακλή;
«Δεν είναι ο τελικός. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και πρέπει να το κερδίσουμε. Και τα τέσσερα ματς είναι τελικοί. Παίζουμε με αντιπάλους σχετικά αδιάφορους εκτός από τον Λεβαδειακό και αν είμαστε συγκεντρωμένοι όπως και με την Κέρκυρα, νομίζω πως θα μπορέσουμε να κερδίσουμε και τα τέσσερα ματς».

Πως ζείτε εσείς ως ποδοσφαιριστές όλα αυτά που περνάει ο Ηρακλής το τελευταίο διάστημα;
«Είναι πολύ δύσκολο να είσαι παίκτης και να ακούς και να διαβάζεις ότι η ομάδα δεν θα πάρει αδειοδότηση, ότι μπορεί να μην υπάρχει Ηρακλής σε μια εβδομάδα. Είναι ψυχολογικό και όχι αγωνιστικό το θέμα. Νομίζω όμως όλα τα παιδιά, μαζί και εγώ, έχουμε καταφέρει να αφήνουμε το πρόβλημα αυτό εκτός γηπέδου και να δείχνουμε καλό αγωνιστικό πρόσωπο».

Όλη την εβδομάδα έγιναν πολλά στην ομάδα. Πόσο δύσκολο ήταν να προετοιμαστείτε για το παιχνίδι με την Κέρκυρα;
«Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Είναι πολύ δύσκολο όταν είσαι σε μια ιστορική ομάδα να ακούς πως μπορεί να πέσει χωρίς να παίξει τα τελευταία πέντε παιχνίδια. Μαζευτήκαμε όμως και είπαμε από την πρώτη μέρα της εβδομάδας, ό,τι θα παλέψουμε και για όσο καιρό είμαστε παίκτες του Ηρακλή θα δώσουμε και την ψυχή μας».

Είσαι στον Ηρακλή με την μορφή δανεισμού από τον Παναθηναϊκό… Το μέλλον σου το σκέφτεσαι καθόλου;
«Μέχρι το τέλος της σεζόν είμαι ποδοσφαιριστής του Ηρακλή. Από εκεί και πέρα ανήκω στον Παναθηναϊκό για ακόμα ένα χρόνο. Είμαι στη διάθεση του προπονητή και αυτός θα κρίνει αν πρέπει να μείνω ή να φύγω από την ομάδα».

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top