Ήττα, ένσταση και… απάντηση

Οι νεάνιδες του ΗΡΑΚΛΗ ηττήθηκαν (58-57) σε νεκρό χρόνο από τις αντίστοιχες του Αστέρα Ιπποδρομίου Μαντουλίδη…

Ακαδημία, Μπάσκετ

Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ κατέκτησαν οι νεάνιδες του Αστέρα Ιπποδρομίου Μαντουλίδη καθώς κέρδισαν (58-57) σε νεκρό χρόνο τις αντίστοιχες του ΗΡΑΚΛΗ. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε με καλάθι και φάουλ σε νεκρό χρόνο η Δανάη Παπαδοπούλου.

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ αγωνίστηκε χωρίς Παυλίδου, Γκομπεντισβίλι και στα τέλη τρίτου δεκάλεπτου τραυματίστηκε η Θωμαΐδου. Το σκορ ήταν 55-54 λίγο πριν το τέλος, όταν με τρίποντο η Καραγιάννη έκανε το 55-57, για να έρθει το τελικό γκολ-φάουλ της Δανάης Παπαδοπούλου που έδωσε τη νίκη και το μετάλλιο στον Αστέρα Ιπποδρομίου-Μαντουλίδη. Την απονομή των μεταλλίων έκαναν εκ μέρους της ΕΚΑΣΘ, οι Παναγιώτης Βαφειάδης και Μιχάλης Μηλιαράς.

Δεκάλεπτα: 11-9, 32-27, 45-46, 58-57

Διαιτητές: Σελεβός-Παπαδοπούλου Κ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΟΥ ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ (Παλαμουτίδου-Νικολαϊδης): Φιλιώκη 6, Σιφναίου, Σαββοπούλου 2, Κουλαρτσά, Δημητρίου 2, Λέξα 7, Παπαδοπούλου Α., Βαλσαμοπούλου, Νάκη 1, Παπαδοπούλου Δ. 23, Γεκτίδη Ε. 15, Γεκτίδη Φ. 2.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Τζιότζιος-Πανουτσακόπουλος): Πάππα 2, Κλιματσάκη 6, Κλώνου 4, Θωμαϊδου 15, Καραγιάννη 7(1), Τζέλου 13, Γραμματικοπούλου 2, Λαγκαδιώτου 8(1).

Η ένσταση του Ηρακλή

Μετά το τέλος του αγώνα ο Ηρακλής κατέθεσε ένσταση που αναφέρει τα εξής:

«0.4 πριν την λήξη του αγώνα, ο Μαντουλίδης έχει επαναφορά από πλάγια. Γίνεται πάσα σε παίκτρια έξω από την ρακέτα, ο οποίος κάνει κατοχή, πίβοτ, σουτάρει και ευστοχεί, κάτι που δεν είναι δυνατόν». Ο Ηρακλής υποστηρίζει ότι φαίνεται πως έχει δίκαιο από το βίντεο του αγώνα.

Η απάντηση των διαιτητών

Οι διαιτητές απάντησαν ως εξής:

«0.4 πριν τη λήξη του τέταρτος δεκαλέπτου, γίνεται επαναφορά από την α΄ ομάδα στη γραμμή επαναφοράς απέναντι από το τραπέζι της γραμματείας. Η παίκτρια που δέχεται την πάσα, σηκώνεται κάτω από το καλάθι και σουτάρει στον αέρα, επιτυγχάνοντας καλάθι και ηχεί η κόρνα της λήξης».

Σχετικά Άρθρα

Back to Top