«Λείπει το μεγάλο όπλο του Ηρακλή, ο κόσμος»

«Νιώθω καθημερινά στη Θεσσαλονίκη το μέγεθος του Ηρακλή. Όταν είσαι στην ομάδα καταλαβαίνεις πόσο μεγάλη είναι»

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Ο προπονητής του Ηρακλή, Σάββας Παντελίδης, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την παραμονή μιλώντας στον Sport24 Radio 103,3, υπογραμμίζοντας πως λείπει το μεγάλο όπλο του Ημίθεου, ο κόσμος του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την βαθμολογική θέση του Ηρακλή:

«Πρώτα απ’ όλα να πω ότι η αιτία που παρουσιαζόμαστε συνεχόμενα έτσι είναι ότι κι εμείς πιστεύουμε πως με την εικόνα που έχουμε δεν θα έπρεπε να είμαστε εκεί. Αν η εικόνα της ομάδας ήταν τέτοια που δεν θα μπορούσαμε να σταθούμε στο γήπεδο, τα αποθέματα θα τελείωναν. Βάση της εικόνα ή της τύχης που δεν είχαμε θα έπρεπε να είχαμε πέντε με έξι βαθμούς παραπάνω».

Για το αν θα άλλαζε τις εντός έδρας ισοπαλίες με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, με μία νίκη με ομάδα που είναι στην ίδια βαθμολογική θέση με τον Ηρακλή:

«Εκτός από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ θα άλλαζα τους βαθμούς με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, με μία νίκη επί ομάδας που παίζουμε στις ίδιες θέσεις. Εκτός από τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ευχαρίστως θα άλλαζα τους βαθμούς. Εκτός από το γόητρο δεν έχει κάποια σημασία να πάρεις ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό ή την ΑΕΚ. Ενώ αν νικούσαμε την Λάρισα, θα ήταν αλλιώς η βαθμολογία».

Για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό:

«Ο Παναθηναϊκός μεσοεπιθετικά, αυτή τη στιγμή είναι ίσως η πιο επικίνδυνη ομάδα απ’ όλες. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού και δημιουργεί προβλήματα στην πλάτη σου, αν βρει χώρο. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα τετράγωνο στην επίθεση με τον Κλωναρίδη στην επίθεση, με ταχύτητα και ποιότητα, έχει και τον Μπεργκ και μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα με πολλούς τρόπους. Στο πρώτο ημίχρονο σε αυτό τον τομέα πήγαμε καλά. Δεχθήκαμε το τέρμα από το λάθος μας στο πέναλτι.

Στο δεύτερο ημίχρονο που ανοίξαμε λίγο το παιχνίδι,ο Παναθηναϊκός έκανε τέσσερις πολύ καλές ευκαιρίες. Αφήσαμε λίγο στην άκρη την άμυνα μας, γιατί ήμασταν πίσω στο σκορ και αν δεν ήταν ο Χουάντερσον και η τύχη το παιχνίδι δεν γύριζε με τίποτα. Αναγκαστικά και εμείς και ο Παναθηναϊκός ανεβάζαμε την άμυνα μας λόγω της εύνοιας του αέρα, για να πάρουμε τις δεύτερες επιθέσεις. Μας βοήθησε ότι ο Τελάντερ ήταν αρκετό καιρό έξω και μπήκε χωρίς να είναι 100% προσαρμοσμένος στο παιχνίδι. Μπορέσαμε και βρήκαμε δύο φάσεις και βρήκαμε ένα γκολ. Όταν κάνεις δύο φάσεις και βάζεις ένα γκολ χρειάζεσαι και την τύχη».

Για το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός την προσεχή Κυριακή (19/03):

«Η έδρα παίζει μεγάλο ρόλο. Ο Παναθηναϊκός όπως είναι έχει ένα μικρό προβάδισμα λόγω έδρας. Αλλά όταν μιλάς για τον Ολυμπιακό, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Αυτό που μας έδειξε στα ντέρμπι με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν ήταν μία καλή εικόνα. Άλλαξε ο προπονητής, αλλά δεν μπορούν να αλλάξουν και οι παίκτες».

Για την εικόνα του Ολυμπιακού στον αγώνα με τη Μπεσίκτας:

«Στον αγώνα με την Μπεσίκτας είδα την προσωπικότητα του Καμπιάσο, κάτι που δεν είχε ο Ολυμπιακός με την πώληση του Μιλιβόγεβιτς. Μεσοαμυντικά στον χώρο του κέντρου πήγε καλά με τον Καμπιάσο και τον Ρομαό και γι” αυτό δεν δέχτηκε φάσεις, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που ήταν καλά ο Καμπιάσο. Όταν φεύγουν οι προπονητές, οι παίκτες αναλαμβάνουν την ευθύνη. Είδα διαφορές, άλλα όχι κάτι τρομερό».

Για το πρόγραμμα του Ηρακλή:

«Που είναι τα δύσκολα; Οι δύο αγώνες μέσα στην έδρα μας. Η λογική που έχει η ομάδα όταν παίζει με τους μεγάλους την βγάζει και εκτός έδρας. Από τα τέσσερα παιχνίδια είμαι σχεδόν σίγουρος ότι κάτι σοβαρό θα το πάρουμε. Η ομάδα μου δεν παίζει για να νικήσει τα παιχνίδια, αλλά για να τα κλέψει και δεν είμαι περήφανος».

Για το μέγεθος της ομάδας και πως το αντιλαμβάνεται:

«Νιώθω καθημερινά στην Θεσσαλονίκη το μέγεθος της ομάδας. Μία ομάδα είναι μεγάλη γιατί μαζί της έχει κόσμο. Της λείπει το μεγάλο της όπλο που είναι ο κόσμος. Όταν είσαι στην ομάδα καταλαβαίνεις το πόσο μεγάλη είναι η ομάδα που εκπροσωπείς».

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας, με τoν Όμιλο Φιλομούσων!

Ποδόσφαιρο

Back to Top