- Bluearena - https://bluearena.gr -

Δρακόπουλος για Παπαθανασάκη: “Έχω την υποψία πως έχει πουλήσει”

Θέση για τα όσα συμβαίνουν στο ποδοσφαιρικό τμήμα του ΗΡΑΚΛΗ, αλλά και για τον Σπύρο Παπαθανασάκη εκφράζοντας την άποψη ότι έχει πουλήσει τις «μετοχές» και παραμένει ως «βιτρίνα», εξέφρασε με δηλώσεις του ο Θόδωρος Δρακόπουλος στον “Arena FM 89,4”.

– Για την προσπάθεια που είχε γίνει πριν καιρό να βοηθήσει ο ίδιος τον ΗΡΑΚΛΗ μαζί με άλλους Ηρακληδείς: «Είναι ευρέως γνωστό πως πριν από λίγους μήνες προσπαθήσαμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό. Οι άνθρωποι που διοικούν τώρα τον ΗΡΑΚΛΗ μας έκαναν την πρόσκληση για να ενισχύσουμε οικονομικά (για εκείνη την περίοδο) την ομάδα, χωρίς όμως να εμπλακούμε στα υπόλοιπα θέματα. Δηλαδή επιθυμούσαν να τους δώσουμε εμείς τα λεφτά για να συνεχίσουν εκείνοι να διοικούν την ομάδα. Ε δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Εμείς ζητήσαμε να πάρουμε το μετοχολόγιο στα χέρια μας για να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει και πως μπορούμε να βοηθήσουμε. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, δεν μας το έδωσαν ποτέ. Προσωπικά έχω την υποψία πως ο Σπύρος Παπαθανασάκης έχει ήδη πουλήσει την ομάδα. Μάλιστα, θεωρώ πως ίσως σε όλη αυτή την ιστορία εμπλέκονται και διοικητικά στελέχη του ΠΑΟΚ. Δεν το γνωρίζω, υπόθεση κάνω και θα δώσω κι ένα παράδειγμα για τον λόγο που το πιστεύω. Ο ΠΑΟΚ αγόρασε έναν παίκτη (Λάζαρος Λάμπρου) από τον ΗΡΑΚΛΗ και τον έδωσε σε δικό του ανταγωνιστή (Πανιώνιο). Με την κίνηση αυτή ο ΠΑΟΚ ενίσχυσε οικονομικά τον ΗΡΑΚΛΗ, ο οποίος νομίζω πως πλέον είναι δεσμευμένος. Θα φανεί στο μέλλον αυτό».

Για το αν έδινε τα χρήματα μόνο και μόνο για να σωθεί ο ΗΡΑΚΛΗΣ: «Δεν νομίζω πως θα γινόταν κάτι σοβαρό ακόμη κι αν έδινα τα λεφτά. Αντιθέτως, ο Παπαθανασάκης, ο οποίος είναι η καταστροφή του ΗΡΑΚΛΗ θα είχε το πάνω χέρι. Δεν θα γλιτώναμε κάτι ουσιαστικά έτσι πάρα μόνο μία χρονιά. Μετά τι θα γίνει;».

Για το μέλλον του ΗΡΑΚΛΗ: «Μέλλον στον ΗΡΑΚΛΗ με τον Παπαθανασάκη δεν μπορεί να υπάρχει, έχει αποδειχθεί. Εγώ πιστεύω πως η καλύτερη λύση είναι να γίνει κάτι αντίστοιχο με το μπάσκετ. Να μαζευτούν ορισμένοι Ηρακληδείς που αγαπούν την ομάδα (υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι) και να βάλουν τα πράγματα σε μία τάξη. Να δούμε τα χρέη και μετά να προχωρήσουμε».

Για το αν σωθεί ο ΗΡΑΚΛΗΣ: «Εκτιμώ πως ο ΗΡΑΚΛΗΣ θα σωθεί τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά. Η ομάδα είναι καλή. Όλα τα παιδιά και ο προπονητής κάνουν έναν τεράστιο αγώνα Αυτή τη στιγμή νομίζω πως ορισμένα λεφτά έχουν βρεθεί κι ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τις ρυθμίσεις. Το θέμα είναι τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια».

Για το γεγονός ότι ο Παπαθανασάκης εμφανίζεται πως πουλάει την ομάδα εφόσον βρεθεί αγοραστής: «Τι εννοεί πουλάει; Αν χρωστάει εκατομμύρια ποιος σοβαρός επιχειρηματίας θα έρθει να του δώσει λεφτά. Ούτε καν τα δικαιούται».

Για το αν βρέθηκε με τον Παπαθανασάκη: «Είχε γίνει μία επαφή μέσω του κ.Νικολαϊδή, εμείς του είπαμε να δούμε το μετοχολόγιο. Είπε θα το κανονίσει αλλά αυτή η συνάντηση δεν έγινε ποτέ».

Για το αν έχει την διάθεση να μπει μπροστά για τον ΗΡΑΚΛΗ: «Αυτή τη στιγμή εγώ είμαι στο μπάσκετ, δεν μπορώ να αναλάβω το ποδόσφαιρο. Βιολογικά δεν αντέχω. Αλλά σίγουρα θα μπορούσα να βοηθήσω. Αρκεί να βρεθεί μια ομάδα Ηρακλέδεων που θα μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά».

Για το αν ο Ηρακλής βγει σύντομα από αυτό το σταυροδρόμι: «Δεν μπορώ να κάνω κάποια πρόβλεψη. Εγώ επιθυμώ να γίνει άμεσα αλλά δεν βλέπω φως στο τούνελ. Νομίζω ότι ο κ.Παπαθανασάκης έχει κάνει τις συνεργασίες του και όλοι περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Εάν επιβεβαιωθεί η σκέψη μου (ότι έχουν πουληθεί οι μετοχές) τότε ο Παπαθανασάκης μένει απλώς στον ΗΡΑΚΛΗ ως βιτρίνα».

Για το προσεχές παιχνίδι με τον Πανιώνιο στο μπάσκετ: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς και θέλουμε τη νίκη. Μάλιστα εάν καλύψουμε και την διαφορά του πρώτου αγώνα θα έχουμε μεγάλες πιθανότητες να ανεβούμε ως πρώτοι στην Stoiximan Basket League».

Για την διαιτησία στο μπάσκετ: «Θεωρώ πως η διαιτησία στο πρωτάθλημά μας έχει βελτιωθεί αισθητά τα τελευταία έξι παιχνίδια μετά βέβαια από δικές μας παρεμβάσεις. Οι διαιτητές που έχουν επιλεχθεί για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο και νομίζω θα υπάρχει ισονομία».

Για την στήριξη του κόσμου: «Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον κόσμο που μας βοηθάει με όλες του τις δυνάμεις. Πραγματικά ο κόσμος του ΗΡΑΚΛΗ είναι απίστευτος. Μάλιστα, είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος με την κινητικότητα που υπάρχει για το προσεχές παιχνίδι. Η προπώληση των εισιτηρίων προχωρά με τρελούς ρυθμούς».

Για την επόμενη σεζόν: “Καταρχήν ας πάνε όλα καλά φέτος και θα είμαστε στις επάλξεις και του χρόνου. Ήδη έχουμε μια καλή μαγιά παικτών και με ορισμένες ποιοτητές προσθήκες ξένων πιστεύω πως θα μπορέσουμε να χτυπήσουμε την εξάδα. Αλλά υπάρχει χρόνος, προχωράμε βήμα-βήμα”.