- Bluearena - https://bluearena.gr -

Τον… πάτησε!

Ένας ΗΡΑΚΛΗΣ που χαίρεσαι να τον βλέπεις, πάτησε (88-77) τον Δούκα από την αρχή του αγώνα και τον προσπέρασε στην μάχη για την άνοδο!

Οι “κυανόλευκοι” ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι και έχτισαν σιγά-σιγά μια διαφορά, αλλά οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν απαντήσεις με βολές ή με τρίποντα στην πρώτη περίοδο που βρήκε τον ΗΡΑΚΛΗ μπροστά (22-19).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή έκανε πραγματικό… πάρτι έχοντας τρομερή αμυντική λειτουργία και απίστευτα ποσοστά ευστοχίας. Το ημίχρονο βρήκε τον ΗΡΑΚΛΗ να προηγείται με 22 πόντους διαφορά (50-28).

Μπορεί ο Ημίθεος να είχε μια μεγάλη διαφορά όμως στο μπάσκετ και γενικότερα στον αθλητισμό όλα γίνονται. Έτσι οι “κυανόλευκοι” περίμεναν την αντίδραση του Δούκα στο δεύτερο μέρος. Η αρχή της τρίτης περιόδου βρήκε χαλαρό τον ΗΡΑΚΛΗ, αλλά με κρίσιμα σουτ και καλή διαχείριση η διαφορά στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου ήταν κοντά στους είκοσι πόντους (72-53).

Στο τελευταίο και κρίσιμο δεκάλεπτο, ο ΗΡΑΚΛΗΣ πιάστηκε στον… ύπνο, με τους φιλοξενούμενους να είναι τρομερά εύστοχοι σε όλες τους τις επιθέσεις. Η διαφορά των είκοσι πόντων εξανεμίστηκε σε μόλις πέντε λεπτά και το ματς έγινε ντέρμπι από το πουθενά. Για περίπου ένα-δύο λεπτά, οι ομάδες δε βρήκαν το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι και μια τρίποντη “βόμβα” του Καλαϊτζίδη (84-77) έβαλε τέλος στα… όνειρα των φιλοξενούμενων για ανατροπή. Το τέλος βρήκε τον ΗΡΑΚΛΗ νικητή με 88-77 και την ομάδα του Αλεξανδρή να προσπερνάει στη βαθμολογία έστω και σε ισοβαθμία τον Δούκα.

Προκλητικοί μέχρι αηδίας άπαντες από τους φιλοξενούμενους. Ασταμάτητες διαμαρτυρίες στο διαιτητικό τρίο που προκάλεσε τη δικαιολογημένη έκρηξη και των “κυανόλευκων”. Προκλήσεις και στον κόσμο του ΗΡΑΚΛΗ κυρίως στην αποχώρησή τους από το γήπεδο.

Τρομερή ατμόσφαιρα από τον λαό του ΗΡΑΚΛΗ που γέμισε το Ιβανώφειο και ώθησε τους παίκτες του Αλεξανδρή στη νίκη!

Κορυφαίοι Καλαϊτζίδης, Γκαγκαλούδης, Χείλαρης και Τότσιος.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα… [1]

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ηρακλης (Β. Αλεξανδρής): Αγγελακόπουλος 7, Γιαννακίδης 6 (1), Τότσιος 14 (2), Ονάσογλου, Χρυσόπουλος 2, Γκαγκαλούδης 18 (3), , Ρουτκάουσκα 9ς , Χείλαρης 13 (3), Καλαϊτζίδης 19 (4), Δέσπος

Δούκας (Γ. Τζήμας): Παπαμακάριος 12 (3), Καυκής 12 (1) , Μιλεντίγεβιτς 1 Κούκας 8 (2), Κυρίτσης 6 , Ράπτης 2, Καραμπάτσος, Κανονίδης 10 (1), Κομποδιέτας 3 (1), Τζιάλλας, Μολφέτας 8 (2), Ρούμπιο 16

Δεκάλεπτα: 22-19, 50-28, 72-53, 88-77

Διαιτητές: Σταματόπουλος-Τζαφλέρης-Παντελίδης (Παραλικίδης)