- Bluearena - https://bluearena.gr -

«Καθε ματς, σαν τελικός»

Ο Χρήστος Δώνης εξέφρασε την πίστη του στην προσπάθεια του Ηρακλή για παραμονή, τόνισε πως κάθε αγώνας θυμίζει… τελικό και εξήρε την παρουσία του κόσμου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6:
Για τον λόγο που επέλεξε τον Ηρακλή: «Αποφάσισα να φύγω από τον ΠΑΣ Γιάννινα για να πάρω περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Είναι σημαντικό για την ηλικία μου να παίζω και να νιώθω ότι με εμπιστεύονται».

Για την μαχητικότητα του Ηρακλή: «Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Κάθε ματς είναι σαν τελικός. Θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους για την παραμονή. Όπως είδαμε και χθες, είναι πολύ σημαντικό που ο κόσμος είναι μαζί μας. Μας έδωσε μεγάλη ώθηση. Αν και δεν είχαμε πολλές δυνάμεις μετά το 1-1, μας έκανε να συνεχίσουμε».

Για το αν η ΑΕΚ τους υποτίμησε: «Νομίζω πως πολλές ομάδες, επειδή βλέπουν πως βρισκόμαστε στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Όπως έχουμε δείξει στα τελευταία πέντε παιχνίδια δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στο πρωτάθλημα. Χθες θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει το παιχνίδι αν ήμασταν συγκεντρωμένοι στα τελευταία λεπτά».

Για τον κόσμο του Ηρακλή: «Είναι βαριά η φανέλα. Ο κόσμος είναι πληγωμένος, θέλει να βοηθήσει, αλλά οι περισσότεροι είναι… ξενερωμένοι. Τους θέλουμε στο γήπεδο, μας βοηθούν πάρα πολύ. Ο Ηρακλής έχει πάρα πολύ κόσμο, το ζω καθημερινά στη Θεσσαλονίκη».

Για τα λάθη που έγιναν στο ματς με την ΑΕΚ: «Αν δεν γίνει λάθος, το γκολ δεν μπορεί να μπει. Κι εμείς κάναμε λάθη και η ΑΕΚ. Της ΑΕΚ μπορεί να ήταν ατομικά, εμάς ομαδικά. Προσπαθούμε καθημερινά να βελτιωνόμαστε μέσα από την προπόνηση. Το τελευταίο διάστημα έχουμε βελτιωθεί, είμαστε πιο σφιχτοί. Θα μας βγει σε καλό στο τέλος»

Για το μέλλον του: «Είμαι δανεικός από τον Παναθηναϊκό για ένα εξάμηνο. Μετά το τέλος του, θα ήθελα να έχει σωθεί η ομάδα. Από κει και πέρα δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει. Έχω ένα χρόνο ακόμα συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό. Θέλω να δείξω πως μπορώ να είμαι μέλος στο ρόστερ του Παναθηναϊκού και στις βασικές επιλογές του προπονητή. Στο ποδόσφαιρο, όμως, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται».