Η ΑΜΚ, η απουσία Παπαθανασάκη και η θέση της ΠΑΕ για την αδειοδότηση!

Έπειτα από δύο αναβολές, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ Ηρακλής η Γενική συνέλευση από την οποία απουσίαζε ο Σπύρος Παπαθανασάκης παρά το γεγονός πως κατέχει το 99% των μετοχών του «κυανόλευκου» συλλόγου.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Kάτι λιγότερο από δύο ώρες είχε διάρκεια η σημερινή Γενική συνέλευση της ΠΑΕ Ηρακλής, εκεί όπου αποφασίστηκε το ποσό της ΑΜΚ, ενώ εγκρίθηκε και τυπικά το ΔΣ της ΠΑΕ από το οποίο απουσιάζει το όνομα του Νίκου Καγιούλη παρά το γεγονός πως είναι αυτός που μαζί με τον Σπύρο Παπαθανασάκη ασκούν διοίκηση.

Τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ εκπροσώπησε ο Δημήτρης Νικολαΐδης που κατέχει το πόστο του Διευθυντή γραφείων της ΠΑΕ Ηρακλής, ενώ επίσης το παρών έδωσαν μια συμβολαιογράφος και μία μικρομέτοχος της ΠΑΕ.

Όπως αποφασίστηκε το ποσό της ΑΜΚ θα είναι της τάξεως των 3,5 εκ. ευρώ, με την τιμή της μετοχής να ορίζεται στα 0,30 λεπτά (ήταν στα 30 ευρώ) λόγω των ζημιών της εταιρείας. Η ΑΜΚ θα είναι ανοικτή μόνο για τους μετόχους και θα έχει ισχύ τέσσερις μήνες.

Επίσης εγκρίθηκε και τυπικά το Δ.Σ. της ΠΑΕ στο οποίο μετέχουν οι: Σπύρος Παπαθανασάκης, Μάικλ Παπαθανασάκης, Ζαχαρίας Μπουγιουκλής και Χάρης Κωστάρης.

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, με την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση που υπάρχει στον Ηρακλή, θεωρείται αδύνατον, ο Σπύρος Παπαθανασάκης να μπορέσει να καλύψει ολόκληρο το ποσό της ΑΜΚ. Όλα αυτά, όπως τόνιζαν οι άνθρωποι των «κυανόλευκων» ακόμα και σε περίπτωση που δεν καλυφθεί το ποσό της αύξησης, ο Ηρακλής δεν κινδυνεύει με εξωαγωνιστικό υποβιβασμό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Δημήτρη Νικολαΐδη, από τη νέα χρονιά, οι ομάδες που θα υποβιβάζονται… στα χαρτιά, θα είναι αυτές που θα έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, σε παίκτες, υπαλλήλους, ΙΚΑ, εφορία και τρίτους.

Ο Ηρακλής φυσικά έχει ανοίγματα προς όλους αυτούς, με τις πληροφορίες να αναφέρουν, πως το ποσό αυτό αγγίζει τις 550.000 ευρώ, με τους ιθύνοντες της ΠΑΕ, να πρέπει μέχρι τις 31/03 (όταν και θα κλείσει ο φάκελος της αδειοδότησης), να έχουν πληρώσει το ποσό, διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν τις κυρώσεις.

Τέλος, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί πως ακόμα και αν βρεθεί ο τρόπος να πληρωθούν οι 550.000 ευρώ, ο Ηρακλής ναι μεν δεν θα υποβιβαστεί στα… χαρτιά, ωστόσο για ακόμη μια χρονιά, δεν θα έχει δικαίωμα μεταγραφών.

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top