Ξύπνησε και… νίκησε!

Ένας μέτριος προς κακός Ηρακλής επικράτησε του Αρκαδικού στο Ιβανώφειο…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Αγχώθηκε αλλά στο τέλος βγήκε νικητής και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή, μετά την σφαλιάρα στο Χολαργό.

Δεν απέδωσε σχεδόν τίποτα. Ό,τι κι αν έκαναν οι “κυανόλευκοι” ο Αρκαδικός έβρισκε απαντήσεις για περίπου 38 λεπτά αγώνα, εκεί δηλαδή που κρίθηκε και ο νικητής.

Το πρώτο δεκάλεπτο είναι και το αναγνωριστικό εκεί όπου μελετάς τον αντίπαλο και προσπαθείς να εξουδετερώσεις τα ατού του. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι με τους φιλοξενούμενους να κλείνουν με 16-20 την πρώτη περίοδο.

Ο Ηρακλής παρουσίασε ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο στο δεύτερο δεκάλεπτο. Περιόρισε το σκοράρισμα του Αρκαδικού, ενώ οι παίκτες του Αλεξανδρή έβρισκαν αρκετές επιθετικές λύσεις. Το ημίχρονο βρήκε μπροστά τον Ηρακλή με μια μικρή διαφορά (37-31).

Εκεί όλοι πιστέψαμε πως οι “κυανόλευκοι” αργά-γρήγορα θα “καθαρίσουν” το παιχνίδι, ωστόσο η εμφάνιση της τρίτης περιόδου (50-53) έβαλε… φρένο στις σκέψεις αυτές και ο Ηρακλής έδειχνε πως πολύ δύσκολα θα έπαιρνε το ροζ φύλλο αγώνα. Δεν είναι πως ο Αρκαδικός είχε καλύτερη ομάδα είναι πως ό,τι και να έκαναν οι “κυανόλευκοι” είχαν απάντηση οι φιλοξενούμενοι. Σε όλα. Ακόμη και όταν ο Αρκαδικός έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο οι παίκτες του Αλεξανδρή μπλοκάρανε στο επιθετικό κομμάτι.

Η τελευταία περίοδος θα ήταν ένα… ντέρμπι όπως πήγε το παιχνίδι όπου θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Έτσι και έγινε. Ο Ηρακλής ήταν πίσω στο σκορ μέχρι και δύο λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης, ωστόσο μια τρίποντη βόμβα του Χρυσόπουλου και οι τέσσερις πόντοι στη συνέχεια από τον Αγγελόπουλο έδωσαν την πολύτιμη αυτή νίκη (70-64) στον Ηρακλή.

Ξεχώρισε ο Αγγελακόπουλος για τους “κυανόλευκους” στο άδειο λόγω τιμωρίας Ιβανώφειο. Επόμενος σταθμός η Λάρισα για την ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή κόντρα στον ΓΣ Λαρισαίων.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ηρακλής (Β. Αλεξανδρής): Αγγελακόπουλος 17 (1), Γιαννακίδης 5 (1), Ονάσογλου 5 (1), Χρυσόπουλος 5 (1) , Γκαγκαλούδης 14 (1), Ρουτκάουσκας 4, Χείλαρης 13, Καλαϊτζίδης 3 (1), Δέσπος 4

Αρκαδικός (Γ. Διαμαντάκος): Καραμαλέγκος 12 (2), Πίνης, Τσακαλέρης 5 (1), Κουρέπης 4, Τσέλλος, Προδρόμου 7 (1), Ρέντικα 24 (2), Γαρμπής, Ναούμης, Τζουγαράκης 12

Δεκάλεπτα: 16-20, 37-31, 50-53, 70-64

Διαιτητές: Ταρενίδης Στ.-Πιτσίλκας Β.-Ζαχαρής (Αστρεινίδης)

Σχετικά Άρθρα

Μαλέσεβιτς: “Ακόμη καλύτεροι, για να φτάσουμε στην τρίτη νίκη!”

Μπάσκετ

Yπόκλιση Μάνταλου στους Ηρακλειδείς: “Οι τύποι είναι απίστευτοι!”

Μπάσκετ

Back to Top