«Χειρότερα απ’ ότι προ τετραετίας»

Απαισιόδοξος για το μέλλον βάσει διοικητικής κατάστασης ο Γιώργος Ξενίδης

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Ο Γιώργος Ξενίδης τοποθετήθηκε στο Metropolis 95.5 για την προσπάθεια επιβίωσης του Ηρακλή, αλλά και τη διοικητική κατάσταση…

 

Για την αγωνιστική εικόνα του Ηρακλή: «Το καλό είναι ότι δεν κερδίζουν οι άλλοι. Αυτό είναι το μοναδικό παρήγορο. Δεν ξέρω αν είναι αρκετό, όμως. Τα παιδιά δείχνουν πως το πιστεύουν, όμως, οι αγωνιστικές δυνατότητες είναι περιορισμένες. Όχι ότι οι άλλες ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία είναι καλύτερες. Απλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχει και ένας άλλος παράγοντας, το παρασκήνιο, στο οποίο ο Ηρακλής δεν υπάρχει ούτε εκεί. Αυτό είναι μεγάλο μειονέκτημα όσον αφορά τη μάχη για τη σωτηρία».

 

Για το αν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να προσδίδει αισιοδοξία ότι η μάχη θα κερδηθεί: «Από όπου και να το πιάσεις, ο Ηρακλής δεν είναι αυτός που θα έπρεπε να είναι. Η ελπίδα είναι ότι τα παιδιά παλεύουν και προσπαθούν προκειμένου να σώσουν και τους ίδιους. Να μην χρεωθούν και οι ίδιοι ατομικά τον υποβιβασμό. Για τον λόγο αυτό θα δώσουν το κάτι παραπάνω για να σωθεί η ομάδα. Είναι, πάντως, πολύ δύσκολο».

 

Για τον Σάββα Παντελίδη: «Όταν είσαι σε μια ομάδα που έχει τόσα προβλήματα δεν μπορείς να κριθείς προπονητικά. Και μόνο να κρατήσεις του παίκτες και να τους βάλεις στη λογική να παίξουν για την ομάδα είναι δύσκολο. Αφήνω την τακτική απέξω. Και μόνο να τους δώσει την ψυχολογία για να συνεχίσουν είναι δύσκολο. Δεν μπορεί να κριθεί υπό τέτοιες συνθήκες ένας προπονητής».

 

Για το ποιον ξεχωρίζει από τις μεταγραφές του Ιανουαρίου: «Είναι λάθος να μιλήσουμε για παίκτες. Ο Ηρακλής μπορεί να σωθεί μόνο σαν ομάδα και όχι ατομικά. Αν δεν παρουσιάσει ομοιογένεια, τσαμπουκά και θέληση, που τα παρουσίασε σε κάποια παιχνίδια, κανείς παίκτης από μόνος του δεν μπορεί να τον σώσει».

 

Για τον Παπαθανασάκη: «Όταν πέρσι βγήκα και είπα ότι δεν μπορεί να κρατήσει τον Ηρακλή με κατηγόρησαν όλοι. Δεν θέλω να τον κρίνω άλλο, δεν ξέρω αν έβαλε χρήματα και πόσα έβαλε. Ούτε με ενδιαφέρει η διαμάχη του με τον Καγιούλη. Το θέμα είναι ότι ενώ ο Ηρακλής ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια μια ανοδική πορεία προκειμένου να βρεθεί εκεί που πρέπει να είναι ξαφνικά κινδυνεύει να βρεθεί χειρότερα από ότι ήταν πριν από τέσσερα χρόνια».

Σχετικά Άρθρα

Στη Χαλάστρα, Μάνσφιλντ, Κοβάσεβιτς και Μαλέσεβιτς! (pics)

Ποδόσφαιρο

Back to Top