Αυτά χρειάζεται για να πάρει αδειοδότηση!

Σε πρώτο πλάνο για τους διοικούντες την ΠΑΕ η ρύθμιση των οφειλών στους ποδοσφαιριστές Μακρή, Χαντί, Περνίς και το Δημόσιο

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Σωρεία προβλημάτων και εμφανής οικονομική αδυναμία. Ο Ηρακλής έχει μπροστά του μόνο δύσκολες αποστολές.

Αυτή του η αδυναμία δημιούργησε μια ομάδα χαμηλού βεληνεκούς που μάχεται για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η άλλη αποστολή είναι να πάρει φέτος την αδειοδότηση. Το ποια από τις δύο είναι δυσκολότερες αποστολές… παραμένει ερώτημα.

Πώς όμως θα πάρει την αδειοδότηση ο Ηρακλής; Τι χρειάζεται; Από τα πέντε κριτήρια αθλητικά, υποδομής, διοικητικά, νομικά και οικονομικά, το τελευταίο είναι και το σπουδαιότερο και αυτό που θα δώσει την απάντηση. Αν ο Ηρακλής δεν αντιμετωπίσει πρόβλημα στα οικονομικά κριτήρια, θα ξεπεράσει το πρόβλημα, καθώς το θέμα της ΑΜΚ δεν είναι κριτήριο μη αδειοδότησης. Τι χρειάζεται όμως για να «περάσει» στα οικονομικά κριτήρια; Πρωτίστως θα πρέπει να έχει εξοφλήσει ή έχει ρυθμίσει τις οφειλές του προς ποδοσφαιριστές και υπαλλήλους μέχρι 31 Μαρτίου. Ήδη αρκετοί από την περσινή σεζόν είναι σε ρύθμιση με εκχώρηση του τηλεοπτικού συμβολαίου. Υπάρχουν όμως κι άλλοι…

Αγώνας δρόμου για τρεις

Ο Ηρακλής πρέπει να ρυθμίσει τις οφειλές που έχει προς τους Άγγελο Χαντί, Γιώργο Μακρή και Ντούσαν Περνίς για να πάρει τις υπογραφές τους, με τον τελευταίο να έχει περισσότερα χρήματα λαμβάνειν μετά την προσφυγή που κατέθεσε. Αν το πετύχει, προχωρά. Αν όχι έχει πρόβλημα. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση όμως και με δύο τωρινές περιπτώσεις. Των Αντωνίου και Μπλέτσα. Αμφότεροι κατέθεσαν προσφυγή, αποφάσεις δεν έχουν παρθεί από τα αρμόδια όργανα και όταν τους επιδικαστούν τα ποσά οφειλών, θα πρέπει ο Ηρακλής να έρθει σε συμβιβασμό μαζί τους. Τα ποσά των τελευταίων δύο πάντως (κοντά στις 10.000) είναι πολύ μικρότερα από των Περνίς, Χαντί και Μακρή.

Οφειλές σε ΙΚΑ-Εφορία

Στις απαραίτητες ρυθμίσεις είναι οι οφειλές προς τους υπαλλήλους και προς το ΙΚΑ και την Εφορία. Αυτές προς το Δημόσιο είναι και οι πιο… επικίνδυνες. Πρέπει να ρυθμιστούν εκ νέου οι οφειλές και να καταβάλλονται κανονικά τα ποσά των δόσεων, ώστε μέχρι τις 31 Μαρτίου ο Ηρακλής να δείξει στο ΠΟΑ (Πρωτοβάθμιο Οργανο Αδειοδότησης) της ΕΠΟ πως αντιμετωπίζει τα προβλήματά του, ώστε να αδειοδοτηθεί.

Περίπου 500.000 ευρώ

Σε μια σαφώς πολύ πρόχειρη και όχι αναλυτική προσέγγιση των χρημάτων που απαιτούνται για να πάρει αδειοδότηση ο Ηρακλής εκτιμάται πως το ποσό υπολογίζεται περίπου στις 500.000 ευρώ. Το ποσό δεν φαντάζει μεγάλο, ιδιαίτερα για μια ομάδα Super League. Χωρίς όμως μεγάλα έσοδα από τα τηλεοπτικά και χορηγίες, δίχως να έχει δείξει ο Παπαθανασάκης πως έχει την οικονομική δυνατότητα και με τον Καγιούλη να μην είναι μεγαλομέτοχος αλλά διαχειριστής, είναι εμφανές πως ο Ηρακλής έχει μπροστά του… βουνό.

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top