Πιστολίδι και αίμα στην πλατεία του τρόμου και της πρέζας

Το χρονικό από το συμβάν στην πλατεία Αγ. Γεωργίου…

Διάφορα, Επικαιρότητα

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στην πλατεία Αγ. Γεωργίου στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Μέχρι πρότινος έμποροι και βαποράκια διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες αδιαφορώντας για το αν θα τους δουν οι κάτοικοι της περιοχής. Πλέον πυροβολούν στη μέση της πλατείας αδιαφορώντας αν θα πετύχουν κάποιον από τους περιοίκους. Το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης φόβισε ακόμη περισσότερο τους κατοίκους της πλατείας και ανέδειξε στο μέγιστο βαθμό ένα πρόβλημα που παραμένει άλυτο.

Το επεισόδιο

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης δύο άτομα που εμπλέκονται στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών εντός της πλατείας διαπληκτίζονται έντονα μπροστά στο ταχυφαγείο Best. Ο καυγάς ανάβει και οι δύο άντρες πιάνονται στα χέρια. Ο ένας εξ αυτών τραβάει πιστόλι και πυροβολεί πέντε φορές εναντίον του άλλου. Στη συνέχεια τρέπεται σε φυγή. Το θύμα (24χρονος αλλοδαπός) κείτεται αιμόφυρτο στο έδαφος έχοντας δεχθεί μία σφαίρα στα πλευρά και μια δεύτερη σφαίρα στο πόδι. Σε λίγα λεπτά η περιοχή γεμίζει από αστυνομικούς. Το θύμα μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Οι έρευνες της Αστυνομίας

Ο χώρος της συμπλοκής αποκλείστηκε από την Αστυνομία. Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά της Ζωής με τη βοήθεια αστυνομικών της Σήμανσης εξετάζουν σπιθαμή προς σπιθαμή το σημείο. Εντοπίστηκαν τέσσερις κάλυκες και περίπου είκοσι αντικείμενα (αποτσίγαρα, ένα σακουλάκι με χασίς, ένα άδειο κουτάκι μπύρας) τα οποία ενδέχεται να φέρουν το DNA ή αποτυπώματα του δράστη. Συγχρόνως αστυνομικοί χτενίζουν την περιοχή για να εντοπίσουν τον «πιστολέρο».

Το ιστορικό των πυροβολισμών στην πλατεία Αγίου Γεωργίου

Δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνουν τα όπλα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου. Στις 11 Νοεμβρίου του 2016 άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον δύο νεαρών από την Αλβανία, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες εμπλέκονταν στη διακίνηση ουσιών εντός της πλατείας. Στις 13 Σεπτεμβρίου του 2012 ένας έμπορος ναρκωτικών είχε εκδιωχθεί από την πλατεία από νεαρούς που διασκέδαζαν σε μπαρ. Λίγο αργότερα επέστρεψε και πυροβόλησε με καραμπίνα εναντίον του μπαρ που βρίσκονταν οι νεαροί. Από θαύμα δεν τραυματίστηκε κανείς.

Ο ρόλος της Αστυνομίας

Τους τελευταίους μήνες και αφού προηγήθηκαν έντονα παράπονα από την πλευρά των κατοίκων, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης κατάρτησε και υλοποίησε σχέδιο πάταξης της δράσης των εμπόρων ναρκωτικών δίπλα σε ένα από τα ιστορικότερα μνημεία της πόλης, την Ροτόντα. Το θέμα απασχόλησε έντονα και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Το σχέδιο προέβλεπε συχνές διελεύσεις αστυνομικών από το σημείο καθώς και στοχευμένες εφόδους από πολυάριθμές αστυνομικές ομάδες. Αν και πραγματοποιήθηκαν αρκετές συλλήψεις το ηθικό των ναρκεμπόρων δεν πτοήθηκε. Το χθεσινοβραδινό περιστατικό αποδεικνύει ότι το σχέδιο της Αστυνομίας δεν πέτυχε τον σκοπό του. Η «κάθαρση» της πλατείας βαρύνει πλέον τη νέα ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης η οποία ανέλαβε καθήκοντα μόλις χθες.

Πηγή: thestival.gr

Σχετικά Άρθρα

Ελεύθεροι οι δύο 20χρονοι, που αφαίρεσαν μπλούζα 16χρονου Ηρακλειδέα…

Διάφορα

Zέρβας: “Όχι στους ανεγκέφαλους ροπαλοφόρους – Οι δράστες πρέπει να εντοπιστούν!”

Διάφορα

Back to Top