Πανηγυρίζει πρώτος, αλλά όχι και τελευταίος…

Αν και προηγείται στα τρία από τα τέσσερα τελευταία ματς, ο Ηρακλής δεν πανηγυρίζει νίκες…

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Ψάχνει από καιρό αγωνιστική και βαθμολογική αντίδραση. Μέσα σ’ ένα διαμορφωθέν περιβάλλον που είναι γνωστό από το καλοκαίρι πως όχι απλώς δεν μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή του «μοιραίου», τον υποβιβασμό, αλλά καταβαραθρώνει την προσπάθεια. Ο Ηρακλής δεν έχει βρει ακόμη «σφυγμό», δεν έχει καταφέρει να φτάσει στο σημείο που θα αλλάξει την πορεία του και παραμένει σταθερά στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

 

Ο Ηρακλής μετρά πολλές αδυναμίες. Έχει δεχθεί σ’ όλα τα παιχνίδια του γκολ (εκτός του αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ), δημιουργεί και σκοράρει δύσκολα. Τελευταία δε, όταν το πράττει πρώτος στα παιχνίδια που δίνει, δεν καταφέρνει να διατηρήσει το προβάδισμά του. Στα τρία εκ των τεσσάρων τελευταίων αγώνων του Ημίθεου στη Super League, προηγούνται οι πανηγυρισμοί των ποδοσφαιριστών της ομάδας, αλλά δεν κρατούν κι ακολουθούν κατεβασμένα κεφάλια και απογοήτευση, ενώ αντί αντίδρασης, υπάρχει κατάρρευση. Mε αφορμή και την τελευταία ανεπιτυχή προσπάθεια για νίκη στον «τελικό» με τη Βέροια, ο Ηρακλής στα τελευταία τρία εκ των τεσσάρων αγώνων του, άφησε τους πανηγυρισμούς στη μέση. Ακόμη και στο τέταρτο παιχνίδι που δεν προηγήθηκε (στο 0-1 του Καυτανζογλείου με την Ξάνθη) είχε διπλάσιες τελικές από την αντίπαλη ομάδα, αλλά δεν πήρε τίποτα.

 

Από κόντρα-καραμπόλα σε… απομάκρυνση

 

Υποδεχόμενος τον Αστέρα Τρίπολης στο Καυτανζόγλειο στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου (15ης), ο Ηρακλής δεν υστέρησε του αντιπάλου του. Σε μέτριο ποιοτικά ματς, είχε την ευκαιρία να σκοράρει σε δοκάρι του Λεοζίνιο και πέτυχε το γκολ με τον Παύλο Κυριακίδη στο 76ο λεπτό του αγώνα. Σε καλό προς διαχείριση του υπέρ του αποτελέσματος χρονικό σημείο, στο οποίο ο αντίπαλος δεν έχει πολλά περιθώρια αντίδρασης και μια ομάδα που προηγείται στην έδρα της, πρέπει να το διατηρήσει ως… κόρη οφθαλμού. Ο Ηρακλής (και με την τύχη αντίπαλο) δεν κέρδισε. Στο 89′ και σε μια απομάκρυνση του Βοσνακίδη στη μικρή περιοχή, η μπάλα βρίσκει στο στήθος και το χέρι του Μπέρτου και καταλήγει στα δίχτυα…

 

«Πληγώθηκε» από… αντεπιθέσεις στην αντίπαλη έδρα

 

Η αναμέτρηση στην Ξάνθη (16η αγωνιστική) άφησε τη γνωστή πικρή γεύση στον Ηρακλή. Αυτή της ήττας. Πώς ήρθε όμως αυτή; Ο Ηρακλής ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, μπαίνοντας σε θέση οδηγού με το γκολ του Πασά στο 10′, σε σημείο τέτοιο που θα φόρτωνε με άγχος τους γηπεδούχους. Ο Αρετόπουλος συνέβαλε με την απόφασή του στην ισοφάριση της Ξάνθης μετά από ένα τέταρτο με το πέναλτι του Γιουνές. Οι «κυανόλευκοι» όμως αν και είχαν νέα ευκαιρία να προηγηθούν, δέχθηκαν με το σκορ στο 1-1 και κόντρα στην αξιόλογη στις αντεπιθέσεις Ξάνθη, δύο «χτυπήματα» με τον ίδιο τρόπο στο 62′ και 71′ χάνοντας με 3-1.

 

«Πέταξε» ότι κρατούσε μέσα σε οκτώ λεπτά

 

Ματς βαθμολογικός «τελικός». Εκεί που μια ομάδα πρέπει να «τρώει σίδερα» με τις όποιες αδυναμίες και την έλλειψη ποιότητάς της. Εκεί που αν προηγηθεί, πρέπει να… φαει την μπάλα που έλεγαν και οι παλαιότεροι και να πάρει το αποτέλεσμα. Ο Ηρακλής στον τελευταίο του αγώνα απέναντι στη Βέροια, έκανε και πάλι το ίδιο. Προηγήθηκε με 1-0 με την κεφαλιά του Στάμου στο 51ο λεπτό και δημιούργησε προϋποθέσεις για το νικηφόρο αποτέλεσμα, έχοντας στα χέρια του αυτό που ζητούσε. Δεν κράτησε όμως ούτε για ένα δεκάλεπτο. Ξανά από μια συνολικά λάθος αντίδραση, σε κακή απομάκρυνση του Ρούσσου και τους στόπερ να… χάνονται, ο Λινάρδος ισοφάρισε στο τελικό 1-1.

Πηγή: Metrosport.gr

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top