Οι πέντε ηγετικές απουσίες

Εμφανής όσο ποτέ είναι η απουσία ηγετικών προσωπικοτήτων στον Ηρακλή.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Η αποχώρηση αλλά και απομάκρυνση από τους διοικούντες παικτών που διέθεταν δυναμικά στοιχεία, έχει αντίκτυπο στο ως επί το πλείστον νεανικό ρόστερ που διαθέτει ο Ηρακλής.

Η «Μ» παραθέτει τις πέντε ηγετικές και εμφανείς απουσίες.

1)

Το χορό των αποχωρήσεων και της σταδιακής διάλυσης της προ τριετίας ομάδας άνοιξε ο Νίκος Πουρτουλίδης. Ο πρώην αρχηγός του Ηρακλή διέθετε ισχυρή προσωπικότητα, εντός και εκτός γηπέδου, και άφθονη ψυχή. Αυτά τα χαρακτηριστικά κάλυπταν τις αγωνιστικές του αδυναμίες καθώς ουδέποτε υπήρξε ο σούπερ σταρ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ήταν ένας… μικρός προπονητής εντός αγωνιστικού χώρου, με τον Νίκο Παπαδόπουλο να εκτιμάει ιδιαιτέρως τις ηγετικές του ικανότητες. Όχι όμως και ο Σπύρος Παπαθανασάκης που δεν ήθελε ένα τόσο… διεκδικητικό χαρακτήρα στα αποδυτήρια.

2)

Το δρόμο του Νίκου Πουρτουλίδη ακολούθησε λίγο αργότερα και ο Μιχάλης Μπουκουβάλας. Ακόμη ένας εκ των αρχηγών του Ηρακλή και αυτός, όλως τυχαίως. Ο αγρινιώτης μπακ εκτός από εξαιρετικός χαρακτήρας και η… φωνή της ηρεμίας είχε και αρχηγικά στοιχεία. Εντός αγωνιστικού χώρου φημιζόταν για την αυτοσυγκέντρωση και το καθαρό μυαλό του, ενώ ενέπνεε και τους συμπαίκτες του, κυρίως τους νεότερους ηλικιακά. Τα στοιχεία αυτά δε… συγκίνησαν τους ανθρώπους της διοίκησης  με αποτέλεσμα το καλοκαίρι να αποχωρήσει για τα Γιάννενα.

3)

Ενας ποδοσφαιριστής που «καθαρίστηκε» επίσης πολύ εύκολα και γρήγορα από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ηρακλής ήταν ο Ντιέγκο Ρομάνο. Το υψηλό συμβόλαιο και η προχωρημένη ηλικία του Αργεντίνου ήταν τα… αγκάθια για τον Σπύρο Παπαθανασάκη. Οι «κακές γλώσσες» ωστόσο λένε ότι ο «Καναδός» είχε ενημερωθεί για την ισχυρή προσωπικότητα του 35χρονου ποδοσφαιριστή και για τις διεκδικήσεις του-απόλυτα λογικές- όταν υπήρχαν καθυστερήσεις στις πληρωμές.

Ο Ρομάνο και αγωνιστικά όμως ήταν ο ποδοσφαιριστής που μπορούσε να… σηκώσει τον Ηρακλή και να κάνει τη διαφορά σε μία αναμέτρηση.

4)

Ηγετικός ρόλος, σεβαστός σε αντιπάλους και διαιτητές, έχων ευρωπαϊκό… αέρα και παραστάσεις. Αυτός ήταν ο Απόστολος Βέλλιος στη δεύτερη θητεία του στον Ηρακλή, παρότι μόλις 23 ετών. Από τη στιγμή μάλιστα που ο έλληνας φορ άρχισε να σκοράρει συνεχώς απέκτησε τεράστια αποθέματα ψυχολογίας και αυτοπεποίθησης που ήταν ορατά στον αγωνιστικό χώρο.

Το… σωσίβιο που έψαχνε ο Σπύρος Παπαθανασάκης, προκειμένου να μην έχει προβλήματα με τη δικαιοσύνη λόγω οφειλών στην Εφορία βρέθηκε με την πώληση του Βέλλιου.

Παράλληλα ο Ηρακλής έχασε μία πολύ σημαντική μονάδα του, σε αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό επίπεδο.

5)

Ο Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι αποτελεί την τελευταία αποχώρηση ηγέτη στον ποδοσφαιρικό Ηρακλή. Ποδοσφαιριστής και άνθρωπος-κόσμημα, δυναμικός στις «τέσσερις γραμμές», δάσκαλος για τους νεότερους συμπαίκτες του και κυρίως τους άλλους κεντρικούς αμυντικούς και με πολύ μεγάλα αποθέματα υπομονής. Αυτή εν τέλει όμως… έσπασε μετά τις συνεχείς υποσχέσεις που λάμβανε από τους διοικούντες για οικονομική τακτοποίηση του, αν και ο ίδιος εντός αποδυτηρίων ως πραγματικός αρχηγός έβαζε πάνω από όλα το καλό όλων των συμπαικτών του. Ο Ηρακλής για 20.000 ευρώ έχασε έναν πραγματικό… leader.

 

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας, με τoν Όμιλο Φιλομούσων!

Ποδόσφαιρο

Back to Top