Χοντρά (αγωνιστικά) λάθη που βγάζουν… μάτι

Flash back στις τελευταίες-μόνο- αναμετρήσεις αναλύοντας τα λάθη που έγιναν και οδήγησαν τον Ηρακλή σε απώλειες βαθμών.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι λαθών είναι γνωστό. Όπως επίσης και ότι η ελαχιστοποίηση αυτών σε συνδυασμό με την επίδειξη εξυπνάδας αυξάνει τις πιθανότητες νίκης για μία ομάδα.

To άσχημο για τους κυανόλευκους που αποτυπώνεται πλήρως στο βαθμολογικό πίνακα είναι ότι συνεχώς υποπίπτουν σε λάθη. «Χοντρά», αστεία, ερασιτεχνικά. Λάθη που στοιχίζουν σημαντικούς βαθμούς, ακόμη και σε… ισορροπημένες αναμετρήσεις που ο Ημίθεος δεν υστερεί του αντιπάλου του.  Αυτά τα συνδυασμό με την αδυναμία αντίδρασης όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ, καταδεικνύουν γιατί ο Ηρακλής παραμένει από το ξεκίνημα της χρονιάς ουραγός.

Το ακόμη χειρότερο όμως που δυσχεραίνει εξαιρετικά την κατάσταση είναι ότι κάθε εβδομάδα επαναλαμβάνονται. Σε βαθμό… εξοργιστικό μιας και ο Ηρακλής «καταφέρνει» να δέχεται γκολ κυριολεκτικά από το πουθενά. Είναι χαρακτηριστικό εξάλλου ότι σε σύνολο δεκατεσσάρων αγώνων μόλις μία φορά κατάφεραν οι κυανόλευκοι να κρατήσουν απαραβίαστη την εστία τους. Στο παιχνίδι (0-0) με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Γκολ με την πρώτη ευκαιρία

Εν αντιθέσει με τους παίκτες του Ηρακλή που πρέπει να… ματώσουν για να πετύχουν γκολ, οι αντίπαλοί του το πράττουν πολλές φορές στην πρώτη τους ευκαιρία. Ή έστω υποψία ευκαιρίας εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των κυανόλευκων.

Στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός πέτυχε το 1-0 στην πρώτη του «επίσκεψη» και ενώ ο Χαντάκιας κάνει κούρσα πίσω από τη σέντρα πριν δώσει στον Κλέσιο.

Στο δε αγώνα με την Ξάνθη στο Καυτανζόγλειο η Ξάνθη στην πρώτη της απειλητική στιγμή και με οργανωμένη μάλιστα άμυνα πέτυχε το νικητήριο γκολ.

Γκολ «καρμπόν» στη Λιβαδειά

Η ήττα με 3-0 στη Λιβαδειά εκτός της αγωνιστικής ανεπάρκειας του Ηρακλή φανέρωσε ξανά τα πολλά μεσοαμυντικά προβλήματα. Στο 72’ και στο 74’ ο Λεβαδειακός πέτυχε δύο τέρματα και μάλιστα με πανομοιότυπο τρόπο. Στο πρώτο ο Μιλιάζες βρήκε τον Μάντζιο και αυτός με τη σειρά του τον Γιακουμάκη που πήρε την κεφαλιά «μέσα» από τους Ζιαμπάρη και Μπαρτολίνι. Το ίδιο πέτυχε και ο Τόνι Σίλβα δύο λεπτά αργότερα και πάλι μετά από σέντρα του Μιλιάζες.

Με… σαραντάρα διαγώνια μπαλιά

Λάθος που αποδείχτηκε βάσει τελικής εξέλιξης του αγώνα ότι δεν κόστισε έγινε και στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αδιανόητο σε τέτοιο επίπεδο. Μόλις στο 7ο λεπτό ο Κοζορώνης «υποδέχτηκε» μία διαγώνια μπαλιά σαράντα μέτρων και βγαίνοντας στην πλάτη του Στάμου σημείωσε το 1-0 για την ομάδα του. Αν ο Ηρακλής δεν «απαντούσε» με Περόνε και Αγγελόπουλο τότε η βαθμολογική αιμορραγία θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη.

Διαδοχικά λάθη του στέρησαν το «τρίποντο»

Ο Ηρακλής στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης κυριολεκτικά… κλότσησε τη νίκη. Οντας ανίκανος να διαχειριστεί το υπέρ του 1-0 από το γκολ του Κυριακίδη στο 76’. Διαδοχικά λάθη που έγιναν στα τελευταία λεπτά οδήγησαν τους Αρκάδες στην ισοφάριση. Αρχικά ο Σαραμαντάς υποπίπτει σε ένα αχρείαστο φάουλ εκτός περιοχής Χουάντερσον και στην εξέλιξη της φάσης ο Βοσνακίδης απομακρύνει την μπάλα προς τα πίσω αντί για πλάγια, με τον Μπέρτο-βάζοντας και το χέρι του- να πετυχαίνει το 1-1.

Γκολ από κόρνερ και πλάγιο άουτ!

Απίστευτο, αληθινό και άκρως… κυανόλευκο. Ποιο; Το γεγονός ότι ο Ηρακλής δέχθηκε δύο γκολ στην Ξάνθη μετά από δική του εκτέλεση κόρνερ και έπειτα από πλάγιο άουτ. Στο πρώτο κάνει τεράστιο λάθος ο Ιντζόγλου που μένει συγχρόνως και χωρίς βοήθειες, ενώ στο δεύτερο τέσσερις (!) παίκτες της ομάδας είναι γύρω από έναν μόλις παίκτη της Ξάνθης με αποτέλεσμα να βγει η υπεραριθμία (τέσσερις με δύο) των γηπεδούχων στην αντεπίθεση.

Πηγή: Metrosport

Σχετικά Άρθρα

“Ευλογημένη η θητεία μου στον Ηρακλή-Με αλλαγές θα θέσει υψηλούς στόχους”

Ποδόσφαιρο

Back to Top