Γκαγκαλούδης εφ’ όλης της ύλης!

Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης μίλησε για όλους και για όλα…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Στον “Arena FM 89,4” φιλοξενήθηκε ο καλαθοσφαιριστής του Ηρακλή, Γιάννης Γκαγκαλούδης.

Μίλησε μεταξύ άλλων για την προσπάθεια των «κυανόλευκων» με στόχο την άνοδο, το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα αλλά και για την επιθυμία του να κλείσει τη καριέρα του στον Ημίθεο.

Αναλυτικά:

Για την καλή φόρμα στην οποία βρίσκεται:

«Όλη η ομάδα είναι σε καλή φόρμα. Έχουμε επιλέξει και κάνουμε ένα ομαδικό άθλημα. Είμαστε μια ομάδα που έχει πολλές λύσεις, παίζουμε καλά και προχωράμε».

Για την μάχη της ανόδου:

«Έχουμε ξεκινήσει μια πολύ σημαντική προσπάθεια και θέλουμε να επιστρέψει ο Ηρακλής εκεί που πρέπει να είναι. Είναι μια ιστορική ομάδα και η θέση της δεν είναι στην Α2’. Βρισκόμαστε σε μια καλή βαθμολογική θέση αλλά θα μπορούσαμε να είμαστε και ακόμα καλύτερα. Έχουμε κάνει δύο ήττες όμως θα μπορούσαμε να αποφύγουμε την μία. Καμία ήττα δεν είναι στο πρόγραμμα και έχουμε το υλικό να διαχειριζόμαστε όλα τα παιχνίδια. Είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε είμαστε προσγειωμένοι και έχουμε έναν προπονητή και μια ομάδα πολύ έμπειρη. Έρχεται ένας μήνας «φωτιά» με πολύ δύσκολα παιχνίδια και θέλουμε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες για να φτάσουμε τον Πανιώνιο».

Για το αν μπορεί ο Ηρακλής να κοντράρει τον Πανιώνιο:

«Ο Πανιώνιος είναι σίγουρα πιο τυχερός. Είναι δεδομένο πως είναι καλή ομάδα καθώς βρίσκεται στη πρώτη θέση και αήττητος απλά έχει πάρει και τέσσερα παιχνίδια στον πόντο και στη παράταση. Όταν ένα παιχνίδι πάει στη κόψη του ξυραφιού θέλει και τύχη. Ο Πανιώνιος έχει και την τύχη και βρίσκεται πρώτος».

Για το κλίμα στην ομάδα:

«Έχοντας φτάσει τα 38 και έχοντας παίξει 21 χρόνια μπορώ να δω πως ο Ηρακλής έχει υγεία και σε αυτό μπορεί να βασιστεί τα επόμενα χρόνια. Αυτή η υγεία φαίνεται μέσα στο γήπεδο και όλα ξεκινάνε από το κεφάλι. Πρώτον, έχουμε έναν πρόεδρο που είναι αξιόλογος, με μεράκι, δίπλα μας και έχει όνειρο ως Ηρακληδέας να επαναφέρει την ομάδα εκεί που της αξίζει. Από εκεί ξεκινάνε όλα. Δεύτερον, πάμε στο αγωνιστικό κεφάλι καθώς έχουμε έναν πολύ καλό προπονητή επιπέδου Α1’.  Τέλος, πάμε και στους παίκτες που είναι έμπειροι, έχουν παιχνίδια στα χέρια τους και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν.

Η ομάδα πρέπει να βασιστεί στην υγεία που βγάζει και μέχρι στιγμής το γήπεδο σχεδόν γεμίζει και ο κόσμος φεύγει με ένα πλατύ χαμόγελο. Υπάρχει μια πικρία στον κόσμο και από το βόλεϊ και από το ποδόσφαιρο και το να φεύγουν χαμογελώντας από εμάς είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Βέβαια, το να φεύγουν χαμογελώντας στο τέλος του πρώτου γύρου δεν μας λέει κάτι, αυτό πρέπει να μείνει μέχρι το τέλος της σεζόν. Δεν είμαι άνθρωπος που κρύβομαι και πρέπει να μας αφήσουν κιόλας γιατί γίνονται κάποια πράγματα… μαγικά.  Πρέπει να σταματήσουν αυτά».

Για το γεγονός πως κάποιοι δεν θέλουν τον Ηρακλή:

«Το ότι δεν μας θέλουν είναι δεδομένο. Φέτος, έγινε κάτι που θα γραφτεί στην ιστορία, κάναμε έφεση και δεν απαντήθηκε ποτέ! Προχωράμε και θα τα βάλουμε με όλους. Είμαστε μια ωραία παρέα, περνάμε πολύ ωραία στο γήπεδο, πηγαίνουμε μια ώρα πριν και φεύγουμε μια ώρα μετά. Η ομάδα έχει υγεία».

Για το παιχνίδι με τον Φάρο Κερατσινίου:

«Το ότι ο Φάρος έχει μείνει λίγο πίσω στη βαθμολογία δεν λέει τίποτα, είναι μια ομάδα με ρόστερ επιπέδου Α1. Αν θέλουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω πρέπει να κρατήσουμε αλώβητη την έδρα μας. Αυτό το παιχνίδι είναι πάρα πολύ σημαντικό και θέλουμε να κερδίσουμε και για να βάλουμε τον Φάρο πίσω μας αλλά και για να κρατήσουμε την έδρα μας».

Για το μέλλον του:

«Στόχος μου είναι να μείνω στον Ηρακλή. Περνάω καλά, είμαι ευτυχισμένος, μου φέρονται πολύ καλά και μετά από καιρό χαίρομαι να παίζω. Νομίζω πως έχω χρόνια μπροστά μου και θέλω να παίξω με τον Ηρακλή στην Α1’».

Για τις σχέσεις σου με τους φιλάθλους:

«Είμαι ένας παίκτης που έχω ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού που σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι. Δεν μου αρέσει να… «γλύφω» τον κόσμο. Όποτε θέλει ο κόσμος να έρθει κοντά μου θα το κάνει. Μέχρι στιγμής οι σχέσεις μας είναι μια χαρά. Στο παρελθόν έγιναν κάποια πράγματα, ήμουν και εγώ πιτσιρικάς και έβραζε το αίμα μου. Ότι έγινε, έγινε και τώρα για τον Ηρακλή δίνω και την ψυχή μου. Στόχος μου είναι να είμαι σοβαρός, να τιμάω την φανέλα και να είμαι ένας από τους παράγοντες που έκαναν τον κόσμο ευτυχισμένο. Από εκεί και πέρα το αν θα με αγαπήσει ο κόσμος ή όχι δεν είναι κάτι που το αποφασίζω εγώ. Κάποια παιδιά κρατάνε ακόμα κάποια πράγματα που έχω κάνει και δικαιολογημένα καθώς και εγώ έχω υπάρξει οπαδός και ξέρω πως είναι δύσκολο να σβήσεις κάποια πράγματα. Πλέον, είμαι παίκτης της ομάδας και θα κάνω τα αδύνατα – δυνατά για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Για την παρέα που υπάρχει στην ομάδα:

«Αυτή η ομάδα έχει ένα μεγάλο θετικό, είναι μια πολύ ωραία παρέα. Στον επαγγελματικό αθλητισμό δύσκολα βρίσκεις κάτι τέτοιο. Θέλω να τελειώσω την καριέρα μου στον Ηρακλή. Αυτό το έχουν πει άπειροι αθλητές σε άπειρες ομάδες. Εγώ ποτέ δεν παίρνω κάτι πίσω και αυτό που λέω το εννοώ. Αυτό που θέλεις στη ζωή πολλές φορές δεν γίνεται, μακάρι να γίνει αυτό που θέλω εγώ».

Σχετικά Άρθρα

Back to Top