Απολαυστικός Ρουτκάουσκας: “Θέλω να παίξω στην Α1 με τον Ηρακλή”

Ρονάλντας Ρουτκάουσκας για όλους και για όλα!

Ηρακλής, Μπάσκετ

Όταν το καλοκαίρι ο Βαγγέλης Αλεξανδρής αναζητούσε τον ξένο παίκτη που θα στελέχωνε τους ψηλούς του Ηρακλή, έμοιαζε σίγουρος για την επιλογή του. Μέσα από πολλά βίντεο είχε καταλήξει στον Ρονάλντας Ρουτκάουσκας. Πέντε μήνες μετά ο έμπειρος κόουτς δικαιώνεται, καθώς ο 24χρονος Λιθουανός φόργουορντ/σέντερ αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας, βοηθώντας την να βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την κορυφή! Διαβάστε τη συνέντευξή του στην “ΑΡΕΝΑ PRESS”.

Στα 11 μέχρι τώρα παιχνίδια έχει 11,4 πόντους και 6,8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, μετρώντας ήδη αρκετά νταμπλ-νταμπλ. Στην πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα ο «Ρόνι», όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά συμπαίκτες και προπονητές του, δείχνει να έχει προσαρμοστεί απόλυτα στον ελληνικό τρόπο παιχνιδιού. Πως βλέπει όμως ο ίδιος μέχρι τώρα τα πράγματα να εξελίσσονται γύρω του; Η «ΑΡΕΝΑ» έκλεισε ραντεβού μαζί του στο Ιβανώφειο λίγο πριν την τελευταία προπόνηση του 2016 και εκείνος, αν και λίγο αγχωμένος αλλά πάντα χαμογελαστός, μας μίλησε για τον Ηρακλή και όχι μόνο.

Πρώτα όμως… γυάλισε το μάτι του από το δώρο με τα μελομακάρονα του Κώστα Τότσιου, δείγμα του ιδιαίτερου «δεσίματος» φέτος στον Ηρακλή. «Περνάμε τέλεια! Είμαστε πολύ καλοί φίλοι και έξω από το παρκέ. Πολλές φορές μετά τις προπονήσεις πάμε για καφέ, συζητάμε και γενικά είμαστε μια οικογένεια. Υπάρχει εξαιρετική χημεία και αυτό νομίζω πως φαίνεται και στο γήπεδο» σημείωσε ο «Ρόνι».

– Πώς είναι η σεζόν ως τώρα για σένα;

«Κυλάει πολύ καλύτερα απ’ ότι περίμενα. Πριν έρθω εδώ ήθελα να παίξω σε μια ομάδα της Α1, αλλά ο Ηρακλής ενδιαφέρθηκε πιο έντονα. Με ενημέρωσε ο ατζέντης μου για τον προπονητή, την ομάδα που χτίζεται με πολύ έμπειρους και καταξιωμένους παίκτες και για τον στόχο της ανόδου και έτσι ήρθα. Η Α2 είναι άκρως ανταγωνιστική, όμως θέλω να παίξω στην Α1 με τον Ηρακλή»!

– Αναφέρεστε ποτέ στη λέξη άνοδος;

«Δεν το συζητάμε με τα παιδιά, αλλά όλοι γνωρίζουμε πως αυτός είναι ο στόχος μας και πως δεν υπάρχει για μας άλλη θέση από την πρώτη. Θέλουμε την άνοδο και πιστεύουμε πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

 

Ο… ΦΩΝΑΚΛΑΣ «ΓΚΑΓΚΑ»

-Ποιον θεωρείς καλύτερο συμπαίκτη σου;

«Έχω πολύ καλές σχέσεις με όλους, με βοήθησαν να προσαρμοστώ από την αρχή και τους ευχαριστώ. Μέσα στο γήπεδο συνεργάζομαι καλύτερα με τον «Γκάγκα», αφού δουλεύουμε πολύ συχνά το πικ εν ρολ. Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Είναι πολύ συναισθηματικός τύπος, λίγο σκληρός μαζί μου στην αρχή μέχρι να συνηθίσω και να μάθω τις κινήσεις του. Μπορεί να φωνάζει αλλά το κάνει μέσα στο γήπεδο για να γίνουμε όλοι καλύτεροι. Μετά θα κάνει πλάκα και χαβαλέ, αλλά η δουλειά είναι δουλειά».

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ

Για τον Ρουτκάουσκας αυτό που μετράει είναι οι νίκες. «Πέρσι στην Γιέκαμπιλς (Λετονία), δεν παίρναμε πολλές νίκες. Εδώ έχουμε κερδίσει όλα τα παιχνίδια εκτός από ένα και προσπαθώ να δίνω πάντα το 100%. Μερικές φορές παίζω εγώ καλά, άλλες φορές κάποιος συμπαίκτης μου, όμως το ζητούμενο είναι να κερδίζει η ομάδα. Συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον και καλύπτουμε τυχόν αδυναμίες» είπε και όταν η κουβέντα έφτασε στην εθνική Λιθουανίας απάντησε: «Είναι μακριά ακόμα. Δεν το σκέφτομαι καθόλου και συγκεντρώνομαι στο σήμερα. Κάνω την καλύτερη σεζόν της καριέρας μου φέτος, νιώθω πως βελτιώνομαι χρόνο με τον χρόνο και ίσως κάποια στιγμή να καταφέρω να φτάσω στην Εθνική».

«Τρέλα με την ατμόσφαιρα»

Μιλώντας για την υποστήριξη από τους φιλάθλους του Ηρακλή τόνισε: «Είναι υπέροχοι, τρελαίνομαι στα εντός έδρας παιχνίδια. Δημιουργούν φανταστική ατμόσφαιρα, μας δίνουν τρομερή ενέργεια. Βέβαια κάποιες φορές ξεφεύγουν από τα όρια αλλά μου αρέσουν πολύ. Όταν είμαι στο παρκέ, θέλω να παίζω και για αυτούς! Βέβαια έχουμε… ξεχάσει πως είναι να παίζουμε μαζί τους γιατί σε δύο σερί αγώνες υπήρχε τιμωρία και έτσι αναγκαστικά ήμασταν μόνοι μας σε ένα «κρύο» γήπεδο».

Πανευτυχής με την οικογένεια

Εδώ και περίπου ένα μήνα ο Ρουτκάουσκας μένει μαζί με τη γυναίκα του και τη νεογέννητη κόρη του, κάτι που τον έχει βοηθήσει ψυχολογικά: «Τις προηγούμενες εφτά σεζόν ήμουν πάντα μόνος μου και τώρα είναι πολύ διαφορετικά. Φέτος έχω μαζί την οικογένειά μου και αυτό με βοηθάει στο να είμαι περισσότερο συγκεντρωμένος. Νιώθω πανευτυχής με την κόρη και τη γυναίκα μου στο πλευρό μου. Είναι υπέροχο να ξέρεις πως όταν θα γυρίσεις σπίτι σου, θα βρεις τους δικούς σου ανθρώπους…».

Χριστούγεννα στου… Τόμας με πολλά φαγητά!

Τα πρώτα του Χριστούγεννα μαζί με τη γυναίκα και την κόρη του τα πέρασε στο σπίτι του Θωμά Κωστόπουλου (μέλος του τεχνικού τιμ του Ηρακλή) και το χάρηκε… δεόντως! «Γιορτάσαμε στο σπίτι του Τόμας μαζί με τη δική του οικογένεια και πήραμε μια… γεύση από τα ελληνικά Χριστούγεννα και μας άρεσε πάρα πολύ. Έχετε πολλά και ωραία φαγητά, δοκίμασα τα πάντα και περάσαμε πολύ όμορφα. Σούπερ το τζατζίκι, τα σουτζουκάκια, το παστίτσιο, οι πένες… Έφαγα αρκετά» τόνισε ο «Ρόνι» και αποκάλυψε τη μεγάλη διαφορά στα κιλά του: «Από το ξεκίνημα της σεζόν έχω χάσει 13 κιλά (!).Τα έχασα από τις συνεχείς προπονήσεις, ο κόουτς μας… τρέχει πολύ και καλά κάνει. Το καλοκαίρι είχε πάρα πολλή ζέστη και επειδή δεν είμαι συνηθισμένος στις υψηλές θερμοκρασίες, ίδρωνα περισσότερα, οπότε τα έχασα σχετικά γρήγορα» και εξήγησε ακόμα πως «το καλοκαίρι συνήθως παίρνω κάποια κιλά. Οφείλω να το προσέξω και να προπονούμαι πιο σκληρά εκείνη την περίοδο».

Η άρνηση για την ηθοποιία τον έφερε στο μπάσκετ

Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο η μητέρα του ήθελε να τον βάλει στα… φώτα της δημοσιότητας. Ανάμεσα στην ηθοποιία και το μπάσκετ τελικά προτίμησε το δεύτερο, εξηγώντας: «Όταν ήμουν έξι χρονών η μητέρα μου με έστειλε για προπόνηση, αλλά από την αρχή κιόλας δε μου άρεσε. Φαντάσου, μετά από μια βδομάδα τα παράτησα! Οι δικοί μου προσπάθησαν να με μεταπείσουν αλλά δεν τα κατάφεραν. Μετά, η γιαγιά μου ήθελε να με κάνει ηθοποιό. Δοκίμασα και εκεί αλλά κατάλαβα γρήγορα πως ούτε αυτός ήταν ο τομέας μου. Και επειδή έπρεπε να διαλέξω ένα από τα δύο επέστρεψα στο μπάσκετ ύστερα από έξι μήνες και… κόλλησα με αυτό μέχρι και τώρα! Πλέον το λατρεύω!».

Πηγή: Arena Press, Arenafm.gr

Σχετικά Άρθρα

Σπρίντζιος: “Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για την πρόκριση στο Final 4!”

Μπάσκετ

Back to Top