Τα σενάρια πρόκρισης και η περίπτωση του μπαράζ

Τα σενάρια πρόκρισης του Ηρακλή στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος αλλά και η πιθανότητα του μπαράζ!

Με τη νίκη κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης (3-0) ο ΗΡΑΚΛΗΣ έκανε πιο εύκολο το έργο του για πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη είναι με το… ενάμησι στην επόμενη φάση αλλά υπάρχουν και δύο σενάρια που μπορούν να αφήσουν εκτός Κυπέλλου τον ΗΡΑΚΛΗ.

Ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα βέβαια, πως ο Ημίθεος με νίκη στην Κρήτη απέναντι στον ΟΦΗ περνάει σαν πρώτος, όπως και με ισοπαλία, εκτός και αν ο Απόλλωνας Σμύρνης κερδίσει τον Παναθηναϊκό στο άλλο ματς, τότε ο Ηρακλής περνάει σαν δεύτερος και η «Ελαφρά Ταξιαρχία» σαν πρώτη.

Τι γίνεται όμως αν οι «κυανόλευκοι» ηττηθούν στο «Γεντί Κουλέ» από τον ΟΦΗ;

Ήττα ΗΡΑΚΛΗ και ισοπαλία Απόλλων Σμύρνης-Παναθηναϊκού: Αν ο ΗΡΑΚΛΗΣ ηττηθεί από τον ΟΦΗ και ο Απόλλων Σμύρνης με τον Παναθηναϊκό αναδειχθούν ισόπαλοι, τότε υπάρχει ισοβαθμία μεταξύ ΗΡΑΚΛΗ και Απόλλωνα με τον Ημίθεο να προκρίνεται (σαν δεύτερος) ελέω της νίκης με 3-0 στο Καυτανζόγλειο.

Ήττα ΗΡΑΚΛΗ και νίκη Απόλλωνα Σμύρνης: Αν ο Ηρακλής ηττηθεί από τον ΟΦΗ και ο Απόλλωνας Σμύρνης επικρατήσει του Παναθηναϊκού τότε ΟΦΗ και Απόλλωνας περνάνε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ήττα ΗΡΑΚΛΗ και νίκη Παναθηναϊκού: Αν ο ΗΡΑΚΛΗΣ ηττηθεί από τον ΟΦΗ και ο Παναθηναϊκός κερδίσει τον Απόλλωνα Σμύρνης, τότε ο ΟΦΗ προκρίνεται σαν πρώτος και στη συνέχεια υπάρχει ισοβαθμία ΗΡΑΚΛΗ και Παναθηναϊκού.

Στην ισοβαθμία το πρώτο κριτήριο είναι το ματς μεταξύ των δύο ομάδων. Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες στην Λεωφόρο (0-0), οπότε αυτόματα πάμε στο κριτήριο της διαφοράς τερμάτων. Εκεί όπου ο ΗΡΑΚΛΗΣ έχει το πάνω χέρι, καθώς είναι στα +3 γκολ λόγω της νίκης (3-0) κόντρα στον Απόλλωνα, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι στο -1 γκολ από το 2-1 στο «Γεντί Κουλέ».

Αν για παράδειγμα ο ΗΡΑΚΛΗΣ ηττηθεί με 1-0 από τον ΟΦΗ, ο Παναθηναϊκός πρέπει να κερδίσει τουλάχιστον 3-0 τον Απόλλωνα για να περάσει στην επόμενη φάση. Δηλαδή ο Παναθηναϊκός για να περάσει βαθμολογικά τον ΗΡΑΚΛΗ πρέπει να πάρει το πάνω χέρι στη διαφορά τερμάτων.

Στο συγκεκριμένο σενάριο μπορεί να προστεθεί βέβαια και ο αγώνας μπαράζ ανάμεσα στον ΗΡΑΚΛΗ και τον Παναθηναϊκό. Πως γίνεται αυτό; Ο ΟΦΗ να επικρατήσει με 2-0 των “κυανόλευκων” όπως και ο Παναθηναϊκός του Απόλλωνα Σμύρνης. Το ίδιο θα συμβεί και σε όλα τα σκορ διαφοράς δύο γκολ για παράδειγμα οι δύο αγώνες να λήξουν 3-1 ή 4-2 κ.ο.κ.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top