Στο θολωμένο μου μυαλό…

Ο Δημήτρης Βλάχος σχολιάζει την χθεσινοβραδινή παρουσία του Σπύρου Παπαθανασάκη και όχι μόνο.

Ήταν 15 Ιουλίου όταν γράφαμε ότι στη Μίκρα ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν και αδυνατούν να κατανοήσουν την πραγματικότητα. Από τότε πέρασαν πέντε ολόκληροι μήνες και αν κρίνουμε από την χθεσινή παρουσία του Παπαθανασάκη στην τηλεοπτική «Δίκη», τίποτα απολύτως δεν έχει αλλάξει.

Ο «Καναδός» εξακολουθεί να μην αντιλαμβάνεται ότι όπως λειτουργεί, η βόμβα που ονομάζεται «ΠΑΕ Ηρακλής» θα σκάσει στα χέρια του. Ο μπροστινός του, Νίκος Καγιούλης, έχει κάνει τα κουμάντα του. Το παίζει αφεντικό χωρίς να έχει δικαίωμα υπογραφής. Οπότε δεν έχει και καμία ευθύνη όταν θα σκάσει η βόμβα. Μέχρι τότε, θα έχει προλάβει να ανοίξει τις (μεταγραφικές) πόρτες των υπολοίπων ΠΑΕ που ήταν όλα αυτά τα χρόνια κλειστές γι’ αυτόν και τους συνεργάτες του.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι τόσο το δίδυμο που οδηγεί τον Ηρακλή στην καταστροφή, όσο η έλλειψη ενός ανθρώπου που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την διάδοχη κατάσταση. Ο άνθρωπος που θα βγει μπροστά και θα εμπνεύσει τους υπολοίπους να τον ακολουθήσουν. Και δεν είναι απαραίτητο αυτός ο άνθρωπος να έχει τεράστια περιουσία. Άλλωστε τα πραγματικά νούμερα των υποχρεώσεων της ΠΑΕ, είναι διαχειρίσιμα.

Για να το κάνω όσο πιο απλό γίνεται, ο Ηρακλής δεν χρειάζεται έναν επιχειρηματία με τα χρήματα του Σαββίδη, αλλά ένα νοικοκύρη με την σοβαρότητα του Κωστούλα. Όλα τα υπόλοιπα που χρειάζεται μία ομάδα για να μεγαλουργήσει, υπάρχουν: Κόσμος, φανέλα, εγκαταστάσεις, δυναμική. Η σοβαρότητα και η νοικοκυροσύνη μας λείπουν.

Μία χρονιά η ομάδα λειτούργησε με σοβαρότητα (την χρονιά της ανόδου) και είδατε μέχρι πού έφτασε. Τότε όμως υπήρχε το δίδυμο Παπαδόπουλου-Μυροφορίδη στην Θεσσαλονίκη και ο Παπαθανασάκης στην άλλη άκρη του κόσμου.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top