«Κάθε βαθμός προσθέτει ψυχολογία»

Ο Σάββας Παντελίδης μίλησε για τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα, την ένσταση των Ηπειρωτών αλλά και το προσεχές παιχνίδι με αντίπαλο τον Παναιτωλικό.

Ποδόσφαιρο

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο Σάββας Παντελίδης.

Ο προπονητής του Ηρακλή σχολίασε την ένσταση που κατέθεσε ο ΠΑΣ Γιάννενα εξαιτίας των επεισοδίων που έλαβαν χώρα στην αναμέτρηση των δύο ομάδων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι λογικό επειδή ο καθένας κοιτάει το συμφέρον του.

Για τον ορισμό των διαιτητών: «Εγώ νομίζω ότι είναι καλό για τους προπονητές να το μαθαίνουν λίγο πριν ξεκινήσει ο αγώνας. Έτσι θέλω να το μαθαίνω, διαφορετικά δε θέλω να ασχοληθώ. Προσπαθώ να μην ασχολούμαι γιατί πολλές αποπροσανατολίζομαι. Εύχομαι να μην χρειάζεται να το μαθαίνουμε από πριν».

Για την ένσταση του ΠΑΣ Γιάννενα: «Πάνω από όλα τα παιχνίδια πρέπει να παίζονται στο γήπεδο αλλά από εκεί και πέρα ο καθένας κοιτάει το συμφέρον του. Αν νομίζει ότι πρέπει να το κάνει τότε ας το κάνει. Δεν νομίζω ότι μπορώ να ασχοληθώ με αυτό. Εμένα η δουλειά μου είναι να κερδίσει η ομάδα μου μέσα στο γήπεδο και εκεί σταματάω. Είναι δεδομένο ότι ο ιδρώτας μέσα στο γήπεδο πρέπει να έχει αντίκτυπο. Εύχομαι να μην μπορούσε να γίνει αυτό και τα πράγματα να κυλούσαν ομαλά και να μην μπορούσε να κάνει ένσταση. Κανονικά δεν θα έπρεπε να είχε γίνει αυτό γιατί με όσα είχαν προηγηθεί πριν η ομάδα έδειχνε ότι η ομάδα ήθελε να διαφυλάξει αυτό που είχε. Δεν νομίζω όμως ότι μου πέφτει λόγος».

Για το αν πιστεύει ότι τα επεισόδια επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα ή τον αντίπαλο: «Νομίζω ότι επηρέασαν και τους δύο. Το ότι ο ΠΑΣ κατέθεσε έγινε γιατί ο καθένας κοιτάει τα συμφέροντα του και ίσως να το έκανε και η δική μου ομάδα εάν βρισκόταν στη θέση τους. Απλά δεν πιστεύω ότι αυτό επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα».

Για το αν επηρέασαν τον ίδιο τα επεισόδια: «Προσπαθούσα να μην γυρίσω πίσω γιατί είχαμε άλλη δουλειά. Όχι, δεν με επηρέασε».

Για το αν αισθάνεται πως αυτός και οι παίκτες του δίνουν μάχη μόνοι τους: «Όχι, δεν είναι απόλυτα έτσι. Απλώς εμείς ως ποδοσφαιριστές προσπαθούμε να απομονωθούμε από αυτό και να κάνουμε τη δουλειά μας. Όσο μπορούμε να μείνουμε μακριά από αυτό. Θέλει δύναμη για να το κάνεις αλλά θα προσπαθήσουμε».

Για τη νίκη και τα χαμόγελα: «Από την προηγούμενη Τετάρτη και μετά το κλίμα είναι καλύτερο στην ομάδα».

Για το αν η νίκη αυτή σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα: «Κάθε βαθμός προσθέτει σίγουρα ένα λιθαράκι στην ψυχολογία. Τώρα ήταν οι τρεις βαθμοί. Σημαντικό είναι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς την Κυριακή. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα η εικόνα να είναι πολύ καλή. Πράγματι αυτό θα είναι πάρα πολύ καλό γιατί αυτό θα είναι το τρίτο συνεχόμενο καλό παιχνίδι και θα δείξει ότι η ομάδα αντιδράει».

Για το ματς με τον Παναιτωλικό: «Σε πρώτο βαθμό έχει να κάνει με την εμφάνιση. Εάν είναι τρίτη συνεχόμενη εμφάνιση καλή τότε αυτό σημαίνει ότι η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Για μένα αυτό είναι πρώτο και μετά έρχεται το αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Να παρουσιαστούμε πάρα πολύ καλοί, ανταγωνιστικοί και εφόσον εμφανιστείς έτσι έχεις πολλές πιθανότητες να πάρεις και ένα θετικό αποτέλεσμα. Φυσικά δεν ξεχνάω ποιον έχουμε αντίπαλο (σ.σ τον Παναιτωλικό) γιατί πραγματικά είναι μια πολύ καλή ομάδα και δεν θα είναι κάτι εύκολο».

Για το αν αυτός ο Ηρακλής έχει τη δική του σφραγίδα: «Νομίζω ότι ο προηγούμενος προπονητής (σ.σ Νίκος Παπαδόπουλος) έχει βάλει τις βάσεις στην ομάδα. Τώρα σιγά σιγά αρχίζει να γίνεται δική μου ομάδα. Τα περισσότερα τα έχει χτίσει ο προηγούμενος».

Για τη σχέση με τον Νίκο Παπαδόπουλο «Έχουμε καλή σχέση. Όλοι οι Έλληνες προπονητές πρέπει να έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους. Εγώ σχεδόν με όλους έχω καλή σχέση. Έχουμε βρεθεί και έχουμε μιλήσει».

Για το αν έχει μιλήσει με τον Νίκο Παπαδόπουλο μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας: «Βέβαια, έχουμε μιλήσει όσον αφορά την ομάδα, το υλικό της, τις δυνατότητες της. Εκείνος ήταν πιο πολύ καιρό στην ομάδα και ήξερε περισσότερα πράγματα από εμένα».

Για τη συνεργασία με τον Καγιούλη: «Δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα. Η συνεργασία μας είναι όπως δύο ανθρώπων που συνεργάζονται σε ένα ποδοσφαιρικό τμήμα. Εμένα δε με ενοχλεί κανένας στην ομάδα. Έχουμε απομονώσει το ποδοσφαιρικό τμήμα και δουλεύουμε σε καλές συνθήκες».

Για τη νευρικότητα και την πίεση στα εντός έδρας παιχνίδια: «Όχι, δεν νομίζω ότι υπάρχει. Εάν καταφέρουμε να γυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο, τότε η ομάδα θα είναι πολύ δυνατή».

 

Back to Top