Τον “φασισμό” σας, θα τον τσακίσουμε…

Νέοι, γέροι, παιδιά. Γκρινιάρηδες, 13άκηδες, πανηγυρτζίδες, τρελλαμένοι, άρρωστοί ακόμη και…νεκροί, πρέπει να είμαστε εκεί. Να τους δείξουμε ότι η καταστολή, δεν θα περάσει. Ότι ο Ηρακλής είχε, έχει και θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του.

Και τώρα υποτίθεται, ότι μετά από μια τέτοια απόφαση πρωτάκουστη, πρωτόγνωρη, ελλεϊνή, φασιστική (βάλτε ότι χαρακτηρισιμό θέλετε εσείς) πρέπει αυτό το κείμενο να είναι ψύχραιμο, νηφάλιο, σωστά δομημένο, με καλό συντακτικό και με προσεκτικό λεξιλόγιο όπως απαιτεί η δημοσιογραφική δεοντολογία. Δεν γίνεται όμως. Όταν μου υψώνουν ένα “απαγορεύεται” σαν το κεφάλι αυτών που κουβαλάνε στο Καυτανζόγλειο κάθε Κυριακή για να τους προστατεύει, κάτι παθαίνω ρε. Γυρνάν τα μυαλά μου, γυαλίζει το μάτι μου, τρέμω απ’ τα νεύρα μου. Αφηνιάζω, τρελένομαι. Και εννοείται πως όσους μπορώ να ξεσηκώσω, θα το κάνω με μεγάλη ευχαρίστηση. Διότι είστε ότι χειρότερο έχει περάσει από τον ΗΡΑΚΛΗ ΜΑΣ. Βασικά δεν είστε ότι χειρότερο. ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. Και το ακόμα πιο σοκαριστικό; Δεν είστε ένας εφιάλτης που ξυπνάς και τελειώνει. Είστε πραγματικοί τύποι. Πραγματικά δίποδα. Με πραγματικά μυαλά, πραγματικά σώματα, πραγματικές σκέψεις και πραγματικές αποφάσεις.

Είναι λοιπόν πραγματική η απόφαση να κλείσουν το Καυτανζόγλειο για τον ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ. Με τις βούλες και τις υπογραφές του Παπαθανασάκη, με τις ευλογίες του “Mr. Τίποτα” με την ανοχή του Νικολαίδη (που τι στο διάολο θα βρει τώρα για να μας ειρωνευτεί στα σόσιαλ) με την γνωστή βλακεία του Μπουγιουκλή, του Μπέκα και των υπολοίπων που έχουν μαζευτεί στη Μίκρα . Για ποιο λόγο αφού δεν τους γουστάρει κανείς; Αφού τους βλέπουμε και μας γυρνάν τ’ άντερα; Μόνο αυτοί το ξέρουν, αλλά το παραμύθι τελειώνει, αν δεν έχει τελειώσει ήδη και δεν θα έχει δράκο. Το κλείσιμο του Καυτανζογλείου είναι και ΠΡΕΠΕΙ να είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Ναι στο παρελθόν μας στέρησαν πολλά, μας κάψαν τα μυαλά, μας εξόργισαν, μας έβγαλαν στους δρόμους, αλλά ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ, ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ στο παρελθόν, δεν μας έκοψαν τον ΗΡΑΚΛΗ. Δεν μας στέρησαν φασιστικά, ετσιθελικά, σχεδόν τυχοδιωκτικά την καψούρα μας. Τελειώσατε. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Φυγέτε ΤΩΡΑ, χθες και μην παίζετε άλλο με τα νεύρα μας και την οργή μας. Είναι ξεκάθαρο το παιχνίδι σας.

Προσωπικά μου είναι παντελώς αδιάφορο αν τελείωσαν τα χρήματα που δαπανούσατε για να γεμίσετε τους χώρους του Καυτανζογλείου με άσβερκους. Δεν με νοιάζει. Να μην πατήσετε ούτε πιθαμή το βρώμικο ποδάρι σας στο γήπεδο. Και εσείς κι αυτοί. Εμείς θα πάμε. Εμείς θα είμαστε εκεί. Εσείς το επιλέξατε, εσείς το ξυπνήσατε. Εσείς και η απόφασή σας. Και θα είναι εκεί, όσοι νιώθουν ΗΡΑΚΛΕΙΔΕΙΣ. Όσοι γαλουχήθηκαν με τις ιδέες του ΗΡΑΚΛΗ, όσοι τις ασπάστηκαν και τις ακολουθούν μέχρι τώρα. Αυτές τις ιδέες που έχετε καταπατήσει γιατί δεν έχετε ιδέα σε ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΙΣΤΕ. Στα τσακίδια λοιπόν, ξεκουμπιστείτε, το μπούλο πως αλλιώς να το πούμε…

Μιλάτε για τα κάγκελα στο Καυτανζόγλειο, για την ανάπλαση που ντεμέκ σκαρφιστήκατε σε ένα στάδιο που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ. Λες και σ’ αυτές τις αγωνιστικές τα πήδηξε κανείς και μπήκε μέσα. Λες και έγινε κάτι σοβαρό, επεισόδια ας πούμε και ξαφνικά σας πήρε ο πόνος να τα μεγαλώσετε, για να νιώθετε ακόμη πιο ασφαλείς. Για μια χούφτα ανοήτων θα φτιάξουμε ένα γήπεδο κλουβί. Βέβαια στο φτωχό σας το μυαλό, στον μικροσκοπικό σας εγκέφαλό, η καταστολή είναι μέσο περιορισμού όταν ο λαός δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις, σας διαφεύγει όμως κάτι ανθρωπάρια. Σας διαφεύγει ότι εμείς με το “ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ” παθαίνουμε μια αλλεργία. Και μέρα που είναι σήμερα, θυμηθείτε πως: “Όταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυρανίας, επιλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα”. Τις αλυσίδες λοιπόν θα τις σπάσουμε και ο ΗΡΑΚΛΗΣ θα ελευθερωθεί.

Το γήπεδο, δεν τόλμησε να μας κόψει κανείς. Ούτε ο Πιλάβιος, ο Κουρίδης, ο Μποροβήλος, ο Μπέος, ο Μαρινάκης, ο Ζαγοράκης, ο Ψωμιάδης, ούτε ο Σπανουδάκης, ο Θεοδωρίδης και το παρεάκι τους. Δεν θα μας το κόψετε εσείς που ήρθατε στην ΟΜΑΔΑ, πιάσατε από μια καρέκλα, κατσικωθήκατε στη Μίκρα, εκτελείτε εντολές άλλων και έχετε ως μοναδικό στόχο την ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ. Ναι, τώρα πια έπεσαν για τα καλά οι μάσκες. Τώρα το βλέπουμε πλέον καθαρά. Όποιος δεν τον βλέπει, δεν πονά, δεν αγαπά την ομάδα. Εάν δεν θέλετε λοιπόν να έχετε “μάρτυρες” στο έγκλημα που πιθανόν πάτε να στήσετε στο αγωνιστικό κομμάτι, τότε σίγουρα πάτε να ξεσηκώσετε τον κόσμο, να σας πετάξει έξω (θα το κάνει) και μετά να ρίξετε το μπαλάκι της παταγώδους αποτυχίας σας, της ανυπαρξίας σας, του “πουθενά” το οποίο πρεσβέυετε, σ’ αυτόν τον κόσμο. Αλλά έχουν γνώση οι φύλακες.

Πάρτε το απόφαση και φύγετε μόνοι σας σήμερα. Απαλλάξτε μας από την παρουσίας σας. Φευγάτε μέσα από τα πόδια μας. Έχετε περίπου δύο μέρες διορία. Και την Δευτέρα, εάν τελικά ισχύσει αυτή η γελοία απόφαση και με τις ευλογίες της Πολιτείας, απ’ έξω πρέπει να έχει 15, 30, 50.000 γριές σε κάθε περίπτωση. Νέοι, γέροι, παιδιά. Γκρινιάρηδες, 13άκηδες, πανηγυρτζίδες, τρελλαμένοι, άρρωστοί ακόμη και…νεκροί, πρέπει να είμαστε εκεί. Να τους δείξουμε ότι η καταστολή, δεν θα περάσει. Ότι ο Ηρακλής είχε, έχει και θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του. Μοναδικό προστάτη, αυτή της τεράστιας ιδέας. Ας τελειώνουμε λοιπόν με δαύτους. Αν δεν έχουν την ευθιξία να ξεκουμπιστούν από μόνοι τους. Μέχρι τη Δευτέρα, ο ΗΡΑΚΛΗΣ πρέπει να έχει άλλη διοίκηση. Ή τουλάχιστον να μην έχει καθόλου.

ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ να απελευθερώσουμε τον ΗΡΑΚΛΗ μας.

“Σήμερα συνδέουν τα σκατά της πολυκατοικίας με νέα σύνδεση.
Εκεί που έλεγα να ησυχάσω. Κυριακή και από το πρωί δουλεύουνε τα κομπρεσέρ
ακριβώς μπροστά στο παρεθούρι μου.
Σε λίγο η μπόχα θα ισοπεδώσει τα πάντα.
Αλλά εγώ το ξέρω. Το πνεύμα δεν έχει όσφρηση.
Γι’ αυτό θα κάτσω να συνεχίσω το βιβλίο τώρα.
Δε θα με καταστείλλουν ούτε τα σκατά τους, ούτε τα κομπρεσέρ τους”.

(Νικόλας Άσημος, Αναζητώντας τους Κροκανθρώπους)

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top