Την ΙΔΕΑ μας δεν θα την καταστείλετε ΠΟΤΕ!

Ο Θωμάς Καλέσης σχολιάζει την κατάσταση μετά και την σημερινή ήττα. Ναι, εν’ βρασμώ ψυχής…

Έχετε κάνει τα πάντα για τα οποία πρέπει να ντρεπόμαστε! Αγωνιστικά, διοικητικά σε όλες τις εκφάνσεις που μπορεί να νιώσει ένας οπαδός. Βλέπουμε αυτό το συνοθύλευμα και πονάνε οι ψυχές μας, μαυρίζουν οι Κυριακές μας, μαλώνουμε με όλο τον κόσμο.

Φτάσατε τον Ηρακλη στο σημείο να δέχεται τρία γκολ από μια σουβλακερί που κάποτε έβαζε το χέρι της να πέσουμε, επειδή με δικές σας αλλεπάλληλες γκάφες, φτιάξατε την πιο αδύναμη ομάδα της κατηγορίας, φέρατε έναν προπονητή που όχι μόνο δεν άλλαξε την ψυχολογία, αλλά διέλυσε και ότι είχε απομείνει.

Δεν πονάτε στο ελάχιστο αυτόν τον τεράστιο σύλλογο. Δεν έχετε ιδέα το τι πέρασε, δεν σας ενδιαφέρει το μέλλον. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι οι δημόσιες σχέσεις και τα κολλητηλίκια με αυτούς που θεωρούνται μεγαλοπαράγοντες, μήπως φεύγοντας μείνει και κάτι στα αποκαίδια για την πάρτι σας. Να ξέρετε όμως ότι αν η ομάδα πέσει, αυτή η πόλη θα είναι μικρή για να σας χωρέσει. Τραβάτε στο Τορόντο, στο Μόντρεαλ, στο Μπόχουμ, στο Ουζμπεκιστάν, να βρείτε τρύπες να κρυφτείτε!

Γεμίσατε το γήπεδο ασφαλίτες, μπάτσους, μπράβους, ότι μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους ως μέσο καταστολής μόνο και μόνο για την απόλαυση μιας καρέκλας που δεν σας ανήκει.

Την ιδέα μας όμως που λέγεται ΗΡΑΚΛΗΣ, είστε πολύ μικροί για να την καταστείλετε και δεν θα την καταστείλετε ΠΟΤΕ. Ο Ημίθεος είναι πολύ πιο πάνω από εσάς, είναι πολύ πιο πάνω από τον οποιονδήποτε. Και κάθε φορά που έρχονται τα δύσκολα, πάντα κατάφερνε να μένει ψηλά και όρθιος! Έτσι θα γίνει και τώρα. Να το θυμάστε αυτό.

Γνωρίζουμε τις προθέσεις σας. Αγνοώντας προκλητικά την ματωμένη ιστορία χρόνων αυτού του συλλόγου που σε λίγες μέρες κλείνει 108 χρόνια ζωής, βασική σας πρόθεση είναι να κάνετε τον Ηρακλή παράρτημα, γεμίζοντας το ρόστερ με δανεικούς μισθοφόρους. Ούτε αυτό φροντίσατε να το μάθετε στο λιγοστό διάστημα που είστε σε αυτή την ομάδα. Ότι δεν ξεπουλιόμαστε και ότι δεν θα σκύψουμε το κεφάλι…

Σας δασκάλεψε καλά αυτός που κάνει τον μεγαλομέτοχο και που χωρίς ίχνος ντροπής μολύνει μια θέση στα επίσημα σε κάθε εκτός έδρας παιχνίδι, αλλά παρέλειψε να σας πει πως έφτασε να κάνει τον κονιόρδο μέχρι τα σήμερα. Δεν είμαι ψύχραιμός, ναι το παραδέχομαι. Και δεν είμαι γιατί καθημερινά γα…ατε τις ψυχές μας. Όπως το γράφω. ΜΑΣ ΓΑ….ΤΕ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ αλλά, δεν έχετε ιδέα για τις αντοχές μας. Η κούραση είναι κούραση, αλλά να θυμάστε, ότι ποτέ στην ιστορία των τελευταίων 108 χρόνων δεν αφήσαμε την ομάδα μας στο έλεος ενός μικροπαράγοντα, που ήθελε να βάλει γράβατα, να κάνει χειραψίες, να σκύβει τη μέση με σκοπό να μπει στο σύστημα, να φτάσει, να γίνει.

Αν είχατε ίχνος τσίπας, σήμερα κιόλας, ήδη αυτή τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές, θα είχατε σβήσει τα φώτα και θα είχατε αφήσει τα κλειδιά της Μίκρας. Στην επιτροπή σωτηρίας, στον φύλακα, κάτω από το χαλάκι, κάτω από τα δοκάρια. Οπουδήποτε. Δεν σας θέλουμε, δεν σας χρειαζόμαστε και πολύ περισσότερο, ότι κακό ήταν να κάνετε το έχετε ήδη καταγράψει στο ενεργητικό σας.

Δεν έχετε ιδέα πόσο επηρεάζει ο Ηρακλής τις ζωές μας. Αν το ξέρατε ίσως να τρομάζατε. Και δεν θα το μάθετε ποτέ. Γιατί δεν είστε σαν κι εμάς. Εμείς και εσείς δεν είμαστε φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό. Δεν είμαστε από την ίδια κάστα. Δεν είστε πέντε-έξι από εμάς. Και δεν θα γίνεται ποτέ. Δεν γεννηθήκατε Ηρακλής, δεν κλάψατε για τον Ηρακλή, δεν πανηγυρίσατε γκολ του Ηρακλή, δεν ζείτε για τον Ηρακλή, απουσιάζατε σχεδόν σε κάθε μεγάλη, καλή, κακή, τραγική στιγμή από τον μεγαλύτερο σύλλογο που γέννησε ποτέ ο πλανήτης.

Σήμερα κλάψαμε. Ναι ρε κλάψαμε με αυτό που είδαμε και φταίτε εσείς γι’ αυτό. Έχετε εξ’ ολοκλήρου την ευθύνη γι’ αυτό. Μην έχετε αυταπάτες, ούτε τα δάκρυα μας σας αξίζουν. Εσείς μας φέρατε σε αυτό το σημείο, αλλά τα δάκρυα είναι μόνο για τον Ηρακλη. Για σας έχουμε μόνο θυμό, οργή και αγανάκτηση. Γιατί ήρθατε, ως τίποτα και κολλήσατε πάνω στο σώμα της ομάδας που λατρεύουμε παθολογικά. Και δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να φύγετε από έναν ΗΡΑΚΛΗ που δεν σας ανήκει! Να πάρετε τις πορτοκαλί εμφανίσεις που ευτυχώς δεν θυμίζουν σε τίποτα ΗΡΑΚΛΗ και να ξεκουμπιστείτε. Μήπως και προλάβουμε να σώσουμε, οτιδήποτε αν σώζεται…

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΜΑΣ….

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ 22 ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ…

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top