Τέλος η επίσχεση εργασίας από τον ΟΑΣΘ – Από αύριο κανονικά τα λεωφορεία

Αναστολή της επίσχεσης εργασίας αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ στην σημερινή γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο.

Διάφορα, Επικαιρότητα

Αναστολή της επίσχεσης εργασίας αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ στην σημερινή γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο.

Στο τραπέζι κατατέθηκαν τρεις προτάσεις και οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τελικά να δώσουν ένα χρονικό περιθώριο τριών ημερών στον πρωθυπουργό.

Πολύ σημαντικό ρόλο στην απόφαση αυτή έπαιξε η δέσμευση του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη ότι τη Δευτέρα θα εκταμιευθούν χρήματα ώστε οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν έναν μισθό από τους δύο που τους οφείλονται.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης δήλωσε χθες στην Thessnews ότι «τον πρώτο λόγο τον έχουν οι εργαζόμενοι».

Παράλληλα, καταλυτική στο να τερματιστεί η επίσχεση εργασίας ήταν και η ασφυκτική πίεση των φορών της πόλης, του δήμου και της Περιφέρειας προς τους εργαζόμενους.

Χθες στην σύσκεψη στο ΥΜΑΘ, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας είπε χαρακτηριστικά στον Πρωθυπουργό «μην φύγετε από τη Θεσσαλονίκη εάν δεν λυθεί το θέμα του ΟΑΣΘ» ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος είχαν τηλεφωνικές επαφές με τους εργαζόμενους ζητώντας τους να σεβαστούν τη δέσμευση του Πρωθυπουργού, να σταματήσουν την επίσχεση, να επιστρέψουν τα λεωφορεία στους δρόμους και να περιμένουν την εκταμίευση των χρημάτων.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top