Χαροπαλεύει στην εντατική το 4χρονο παιδί – Κατέθεσε η μητέρα του (vid)

Το παιδί βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, στην Αθήνα, με μηχανική υποστήριξη αφού φέρει σοβαρά εγκαύματα. Εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση που συγκλονίζει…

Διάφορα, Επικαιρότητα

Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη των όσων έγιναν στο διαμέρισμα της πολυκατοικίας στη Λάρισα, η εισαγγελέας Λάρισας διέταξε να πραγματοποιηθούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Ήδη, κοινωνική λειτουργός του δήμου Λαρισαίων έχει αναλάβει την υπόθεση. Το πλέον σημαντικό, είναι το γεγονός πως το σπίτι δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα, κάτι που συνηγορεί και στην υπόθεση πως η πυρκαγιά προκλήθηκε από αναμμένο κερί που είχε η μητέρα ώστε να φωτίζει το σπίτι. Κατάθεση έδωσε και η μητέρα του 4χρονου που όμως δεν μπόρεσε να βοηθήσει αφού βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ρεύμα είχε κοπεί από το Φεβρουάριο του 2016. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από πηγές της ΔΕΗ, δεν είχε γίνει αίτηση για ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο.

“Ανεβήκαμε στον 5ο οροφο και στο φλεγόμενο διαμέρισμα και οι συνάδελφοι μου απεγκλωβισαν το 4 ετών αγοράκι και το μετέφεραν κάτω… Απ’ ότι ξέρω ρεύμα δεν υπήρχε (στο σπίτι). Γινεται προανάκριση και παίρνουμε καταθέσεις. Θα εξεταστούν όλα από το ανακριτικό τμήμα” είπε στην εκπομπή LiveNews, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Λάρισας, Γιάννης Ράπτης.

Η μητέρα φαίνεται πως είχε ανάψει ένα κερί για να βλέπει. Από το κερί αυτό, πρέπει να προκλήθηκε η φωτιά. Η Πυροσβεστική έφτασε αμέσως. Εκείνη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά όχι σε σοβαρή κατάσταση. Το 4χρονο αγοράκι της όμως, το οποίο έσωσαν μέσα από το φλεγόμενο σπίτι οι Πυροσβέστες, είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Όπως είπε στην εκπομπή LiveNews, ο διοικητής του νοσοκομείου της Αθήνας, όπου μεταφέρθηκε ο μικρούλης, το παιδι είναι διασωληνωμένο με μηχανική υποστήριξη και εγκαυματα 10% , δευτέρου προς τρίτου βαθμού, στα χέρια και στο πρόσωπο. “Είναι βαριά αλλά σταθερή η κατάστασή του”.

Ο Δ. Δεληγιάννης, αντιδήμαρχος Λάρισας είπε στην εκπομπή στον Νίκο Ευαγγελάτο ότι η οικογένεια αντιμετώπιζε προβλήματα: “Η ίδια η μανα δεν είχε ζητήσει βοήθεια από τις κοινωνικές υπηρεσίες. Είχε ζητήσει η γιαγιά… Η μητέρα είναι εργαζόμενη και πάντοτε τα παιδιά είχαν κάποιο δίπλα, τον παππού, την γιαγιά. Δεν είναι πάντα εύκολο σε μία οικογένεια να ζητάει υποστήριξη από τις υπηρεσίες”…

Πηγή: onlarissa.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to Top