Τα τρία σενάρια για το μέλλον της Super League!

Παρουσιάστηκαν από τους διεθνείς οίκους Deloitte και PwC τα τρία σενάρια διεξαγωγής της Super League με κοινό παρονομαστή την ανάδειξη του πρωταθλητή μέσω μίνι πρωταθλήματος! Στοιχεία – φωτιά που δείχνουν την… ελεύθερη πτώση του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Διάφορα, Ποδόσφαιρο

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η παρουσίαση των προτεινόμενων εναλλακτικών σεναρίων διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Super League από τους διεθνείς οίκους Deloitte και PwC.

Πρόκειται για τρία σενάρια με μεγάλες διαφορές μεταξύ τους, αλλά έναν κοινό παρονομαστή: Την ανάδειξη πρωταθλητή μέσω του μίνι πρωταθλήματος, δίχως βαθμολογικό μπόνους στο μίνι πρωτάθλημα. 

Από τα τρία σενάρια που παρουσιάστηκαν στις ομάδες της Super League το ένα αφορά πρωτάθλημα 16 ομάδων και τα δύο αφορούν πρωτάθλημα 14 ομάδων.

Το πρώτο σενάριο

Το σενάριο με τις 16 ομάδες προβλέπει έναν και μόνο γύρο κανονικής διάρκειας και στη συνέχεια ένα μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων, στο οποίο θα συμμετάσχουν δύο γκρουπ οκτώ ομάδων. Το ένα γκρουπ θα περιλαμβάνει τις ομάδες που τερμάτισαν από τις θέσεις 1 ως 8 και το άλλο γκρουπ θα περιλαμβάνει τις ομάδες που τερμάτισαν από τις θέσεις 9 ως 16.

Συνολικά το πρώτο σενάριο περιλαμβάνει 29 αγωνιστικές και η πρόβλεψη των δύο διεθνών οίκων κάνει λόγο για 50% αύξηση στους αγώνες υψηλού ενδιαφέροντος.

Το δεύτερο σενάριο

Το δεύτερο σενάριο που παρουσιάστηκε στις ομάδες της Super League προβλέπει 14 ομάδες με δύο γύρους κανονική διάρκεια και στη συνέχεια μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων, στο οποίο θα συμμετάσχουν δύο γκρουπ των εφτά ομάδων.

Στο πρώτο γκρουπ θα συμμετάσχουν οι ομάδες που τερμάτισαν από τις θέσεις 1 ως 7 και στο δεύτερο οι ομάδες που τερμάτισαν από τις θέσεις 8 ως 14.

Αυτός ο τρόπος διεξαγωγής της Super League έχει 40 αγωνιστικές με δύο ρεπό ανά ομάδα και προβλέπεται διπλασιασμός των αγώνων υψηλού ενδιαφέροντος.

Το τρίτο σενάριο

Το τρίτο σενάριο προβλέπει 14 ομάδες με δύο γύρους κανονική διάρκεια και στη συνέχεια ένα μίνι πρωτάθλημα, στο οποίο θα συμμετέχουν δύο γκρουπ των έξι ομάδων.

Το πρώτο γκρουπ θα αποτελείται από τις ομάδες που τερμάτισαν από τις θέσεις 1 ως 6 και το δεύτερο γκρουπ από τις ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 8 ως 13.

Στο τρίτο σενάριο ο 7ος της κανονικής διάρκειας δεν συμμετέχει στο μίνι πρωτάθλημα και ο 14ος υποβιβάζεται απευθείας!

Αυτό το σενάριο έχει 36 αγωνιστικές και προβλέπεται διπλασιασμός των αγώνων υψηλού ενδιαφέροντος.

Πηγή: SDNA

Σχετικά Άρθρα

Απόλλων Σμύρνης: “Θέλουν να μας κατακρεουργήσουν, όπως τον Ηρακλή!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top