Σαρλής: «Πήραν λεφτά για το ΑΦΜ του Πανελληνίου, τα οποία δεν γύρισαν ποτέ!»

Ο Μάκης Σαρλής αναφέρθηκε στη δικαστική διαμάχη παραγόντων του Ηρακλή αναφορικά με την προσπάθεια που είχε γίνει πριν κάποια χρόνια για απόκτηση του ΑΦΜ του Πανελληνίου προκειμένου η ομάδα να παίξει στην Α1 Μπάσκετ.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Αναλυτικά όσα είπε στο “Aθλητικό Metropolis 95,5 fm”:

«Την χρονιά που έπεσε ο Ηρακλής από την Α1, μας πλησίασε ο γνωστός μάνατζερ Καλλέργης και μας είπε ότι υπάρχει λύση για να παίξει ο Ηρακλής στην Α1 τη νέα σεζόν. Μας πρότεινε, επειδή ήταν κουμπάρος του ο Φιλιππούσης, ότι μπορούσε να μεσολαβήσει για να πάρουμε το ΑΦΜ του Πανελληνίου και να παίξουμε στην αρχή ως Ηρακλής – Πανελλήνιος και μετά σκέτο Ηρακλής. Στη διαδικασία που ακολούθησε δόθηκαν κάποια χρήματα, περίπου 143 χιλιάδες ευρώ. Τα χρήματα μπήκαν σε θυρίδα του κ. Καλλέργη. Τα λεφτά δόθηκαν και αυτοί ανέλαβαν να πάρουν αδειοδότηση και, μάλιστα, μας έλεγαν ότι θα έπαιρναν άνετα αδειοδότηση. Από εκεί και πέρα, το αφήσαμε σε αυτούς το θέμα. Είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία, πήραμε το ΑΦΜ και η ομάδα μεταφέρθηκε σε 12-14 ανθρώπους του Ηρακλή προκειμένου όλοι να έχουν ποσοστό μετοχών το πολύ στο 9%. Πήραμε και προπονητή τον κ. Τακιανό. Τα χρήματα δόθηκαν, όμως, η άδεια δεν ήρθε ποτέ. Και γι’ αυτό, αν θυμάστε, έγινε την επόμενη χρονιά το Πρωτάθλημα με 13 ομάδες. Ούτε άδεια εξασφάλισαν, ούτε χρήματα γύρισαν πίσω».

Για το πού κατέληξαν τα χρήματα: «Όλα τα λεφτά τα έβαλαν άνθρωποι του Ηρακλή στη θυρίδα του κ. Καλλέργη. Αυτός έκανε τη μοιρασιά, δεν ξέρω, όμως, πού πήγαν τα χρήματα. Στις μετέπειτα καταθέσεις, ο Γιάννης Γιαννάκης κατέθεσε ότι πήρε 50 χιλιάδες ευρώ για τη δουλειά που έκανε. Αυτός θα έπειθε τον Κυριακού να γίνει η δουλειά με τον Ηρακλή. Δεν ήθελε ο Φιλιππούσης να το κάνει ο ίδιος επειδή δούλευε στον ANT1. Ήθελαν ένα βαρύ μπασκετικό όνομα που θα έπειθε τον Κυριακού. Ότι το όνομα Πανελλήνιος δεν θα πέθαινε. Δεν τα ξέραμε αυτά. Στη δικογραφία τα διαβάσαμε. Ήταν και ο μόνος τίμιος ο Γιαννάκης που παραδέχθηκε ότι πήρε χρήματα».

Για το σημερινό δικαστήριο: «Μας κάνει ο Φιλιππούσης δικαστήριο κατηγορώντας τον Ποιμενίδη για συκοφαντία. Λένε αυτοί ότι τους συκοφαντούμε κιόλας. Θα έχει δικαστικό μέλλον το θέμα. Όλοι αυτοί που πήγαν χρήματα στον Καλλέργη θα έρθουν στα δικαστήρια. Θα μπλέξει το ΣΔΟΕ, θα έχουμε πολλά».

Σχετικά Άρθρα

Back to Top