Η υγεία και η αηδία

Ο Δημήτρης Βλάχος γράφει για το μπάσκετ που επιστρέφει και το ποδόσφαιρο που το οδηγούν στον εξευτελισμό.

Δεν γνωρίζω πόσοι από εσάς έτυχε να βρεθείτε σε κάποιο από το φετινά παιχνίδια του Ηρακλή. Όσοι πήγατε φέτος στο Ιβανώφειο, είμαι βέβαιος ότι θα ξαναπάτε. Όσοι δεν πήγατε, σας συστήνω ανεπιφύλακτα να πάτε ένα από τα επόμενα απογεύματα Σαββάτου.

Ο φετινός Ηρακλής γοητεύει. Και αυτή η γοητεία έχει ως αποτέλεσμα το Ιβανώφειο να θυμίζει παιχνίδι με παιχνίδι την θρυλική έδρα των περασμένων ετών. Η μέρα που θα μένει κόσμος εκτός γηπέδου, επειδή δεν θα χωράει στο κλουβί, δεν αργεί.

Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός του χώρου για να αντιληφθείς ότι αυτός ο Ηρακλής είναι φτιαγμένος για να επιστρέψει στην φυσική του θέση. Η ομάδα διαθέτει τον κορυφαίο προπονητή της κατηγορίας και ένα ρόστερ γεμάτο παίκτες πρώτης γραμμής για το επίπεδο της Α2. Και φυσικά για να δημιουργηθεί αυτή η ομάδα, έπρεπε να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη ο Θοδωρής Δρακόπουλος, ο οποίος εξελίσσεται στον παράγοντα που αναζητούσε χρόνια το μπασκετικό τμήμα. Μακάρι να συνεχίσει έτσι (λίγα λόγια, πολλές πράξεις), αν και με όσα έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια στον σύλλογο, είμαστε επιφυλακτικοί με όλους. Οφείλουμε όμως να παραδεχτούμε ότι τα δείγματα γραφής μέχρι στιγμής, είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά.

Και από την υγεία που βγάζει η ομάδα μπάσκετ, ας περάσουμε στην αηδία που προκαλούν όσοι διοικούν την ποδοσφαιρική ομάδα. Σε διοικητικό επίπεδο, ο Ηρακλής έχει μικρύνει επικίνδυνα, πριν ακόμη εμφανιστεί στο προσκήνιο ο Καγιούλης και η παρέα του. Την περασμένη όμως εβδομάδα, προσωπικά ένιωσα σαν να υποστηρίζω τον Ηρακλή Αμπελοκήπων και όχι τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, διαβάζοντας στην BlueArena ότι ο ισχυρός άντρας της κυανόλευκης ΠΑΕ, πήγε στα γραφεία του δικεφάλου για να συζητήσει με έναν υπάλληλό της για το συμβόλαιο του Κάτσε.

Η απόλυτη ξεφτίλα δηλαδή. Αφήνω στην άκρη τα προβλήματα του Ηρακλή και στέκομαι μόνο στην ενέργεια του Καγιούλη, που τυγχάνει να είναι ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ. Είναι δυνατόν να διοικείς τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης και να πηγαίνεις στα γραφεία της ομάδας που αποτελεί διαχρονικά έναν από τους μεγαλύτερους αντιπάλους του Ηρακλή, για να διαπραγματευτείς το συμβόλαιο ενός ποδοσφαιριστή; Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι ξεφτιλίζεις τον Ηρακλή; Αν πραγματικά σεβόσουν την θέση που κατέχεις, το πρώτο πράγμα που θα έκανες, ήταν να παραιτηθείς από εκπρόσωπος του Κάτσε…

Υ.Γ.1 Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο Καλαντάντζε δεν αγωνίστηκε λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο και στομαχικών διαταραχών. Το γεγονός ότι η απουσία του σημειώθηκε λίγα 24ωρα μετά τις φήμες περί εμπλοκής του δικεφάλου, ήταν λογικό να δημιουργήσει μία μικρή αναστάτωση, την οποία θα μπορούσε η ομάδα να αποφύγει, αν ενημέρωνε εγκαίρως για το πρόβλημα του Ρώσου. Ελπίζουμε ότι την επόμενη φορά θα υπάρχουν καλύτερα αντανακλαστικά.

Υ.Γ.2 Τα τηλεφωνήματα του δικηγόρου προς μέλη της κυανόλευκης επιτροπής, έγιναν για ένα και μοναδικό λόγο. Για να περάσουν εκεί που έχουν πρόσβαση, ότι ο Καγιούλης θέλει να συνεργαστεί με ανθρώπους της κυανόλευκης οικογένειας, αλλά δεν υπάρχει διάθεση από την άλλη πλευρά. Δυστυχώς γι’ αυτούς, ο κόσμος δεν είναι χαζός, όπως πιθανόν να πιστεύουν. Ο Καγιούλης δεν πρόκειται να αποχωρήσει από εκεί, αν προηγουμένως δεν εισπράξει στο πολλαπλάσιο τα χρήματα (που λέει ότι) έβαλε. Οπότε ακόμη και να γίνει συνάντηση, θα είναι χωρίς ουσιαστικό νόημα.

Υ.Γ.3 Αν κάποιος έλεγε πριν από λίγους μήνες ότι ο Ηρακλής θα διοικείται από τον ατζέντη του Κάτσε, τον Ζαχαρία και τον Μπέκα, θα του συστήναμε να περάσει μία βόλτα από την Σταυρούπολη για να δει κάποιον ειδικό στο Ψ.Ν.Θ. Δυστυχώς όμως το ζούμε και αυτό, στα 108α γενέθλια του συλλόγου.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top