Τουτζιάρης: «Δεν αφήνουν να υπάρξει καμία ελπίδα»

Κατάσταση που προκαλεί αποστροφή. Μια ομάδα που είχε βάσεις, που είχε προοπτική, που «χτίστηκε» κι επέστρεψε από τις… στάχτες, οδεύει και πάλι προς τα εκεί. Οι …

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Κατάσταση που προκαλεί αποστροφή. Μια ομάδα που είχε βάσεις, που είχε προοπτική, που «χτίστηκε» κι επέστρεψε από τις… στάχτες, οδεύει και πάλι προς τα εκεί.

Οι διοικητικές κινήσεις του Σπύρου Παπαθανασάκη, έχουν ξεκινήσει από καιρό την εκθεμελίωση του «οικοδομήματος» που λέγεται ποδοσφαιρικός Ηρακλής. Ιδιαίτερα μετά τον περσινό χειμώνα η κατάρρευση προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Μπροστά σ’ αυτή την εικόνα είναι σε εξέλιξη μια προσπάθεια αποτροπής του… γκρεμίσματος. Μια προσπάθεια όμως ατελέσφορη, εξαιτίας της συνεχιζόμενα αρνητικής στάσης του μεγαλομετόχου.

Ο Φάνης Τουτζιάρης, εκ των ανθρώπων που (εκτός του σπουδαίου ποδοσφαιρικού παρελθόντος στον Ημίθεου) έχουν επιδιώξει να πείσουν τον Σπύρο Παπαθανασάκη να αλλάξει τα δεδομένα προ της την προφανούς «πρόσκρουσης στα βράχια», τονίζει στη «Μ» πως αυτή η εμμονή του «Καναδού» δεν επιτρέπει να υπάρχει πλέον καμία ελπίδα… Ο βετεράνος επιθετικός του Ηρακλή συνεχίζει να αναρωτιέται μέχρι και σήμερα: «Σε τι αποσκοπούν αυτοί οι άνθρωποι; Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι θέλουν να πετύχουν, τι στόχο έχουν με τη διαιώνιση αυτής της κατάστασης».

Αναφερόμενος στη συνεπικουρία Καγιούλη στο καταστροφικό έργο Παπαθανασάκη, ο Φάνης Τουτζιάρης εκτιμά: «Ο κ. Καγιούλης είχε πει πως ο ίδιος δεν είναι η προοπτική για τον Ηρακλή. Τώρα τονίζει πως αν χρειαστεί θα βάλει η εταιρία του χρήματα στην ΑΜΚ. Αν είναι επιχειρηματίας που μπορεί να δώσει κάτι καλό στον Ηρακλή, θα τον είχαν στηρίξει όλοι. Δεν μπορεί όλος ο κόσμος να έχει λάθος κριτήριο. Έχουμε πλέον εικόνα πως δεν βαδίζει σωστά. Το χειρότερο είναι πως δεν αφήνουν να υπάρχει καμία ελπίδα».

«Ποιός… τρελός θα βρεθεί να τους δώσει 5 εκ. ευρώ;» Ο προβληματισμός του Φάνη Τουτζιάρη είναι έντονος. Όπως όμως και η ψυχολογική κούραση από την όλη κατάσταση. Είναι ένα συναίσθημα (μαζί με τον εκνευρισμό) που κυριαρχεί σε πολλούς. Έχει προκληθεί από την επίμονη στάση του Σπύρου Παπαθανασάκη να μην αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα, ή ακόμα κι αν την καταλαβαίνει, να μην προχωρά στις κινήσεις που θα δώσουν προοπτική. Ο βετεράνος επιθετικός και μέλος της Επιτροπής τόνισε επί τούτου: «Βλέπω πως έτσι όπως συνεχίζεται η κατάσταση, πάμε διαρκώς στο χειρότερο. Χωρίς κόσμο, χωρίς να υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο που είναι μακριά, πως θα προχωρήσει; Μια ομάδα χωρίς τον κόσμο της, δεν έχει προοπτική. Είναι στο μηδέν».

Μπορεί να αλλάξει τώρα η κατάσταση; Να προκύψει κάτι διαφορετικό; Η απάντηση του Φάνη Τουτζιάρη ήταν ενδεικτική του κλίματος: «Τι να αλλάξει; Δεν δίνει το δικαίωμα ο ίδιος ο Παπαθανασάκης να αλλάξει κάτι. Ακόμα και τώρα που συζητούσε να φύγουν όλοι, να μείνει μόνο ο Καγιούλης και να μπούμε, δεν το έπραξε. Δεν ξέρω τι συμφωνίες έχει κάνει ή αν παίζει παιχνίδι. Είχαμε μιλήσει να τρέξουμε τη σεζόν, να βρουμε λύση. Όλος ο κόσμος εχει καταλάβει ότι δεν υπάρχει ελπίδα.

Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Μακάρι να βρεθεί ένας… τρελός. Ποιός όμως θα τους δώσει αυτή τη στιγμή 5 εκ. ευρώ για να πάρει αυτή την ομάδα; Κανένας δεν έρχεται. Το καλοκαίρι μπορούσαμε να παλέψουμε την κατάσταση, να κρατούσαμε παίκτες που τελικά έχουν φύγει από την ομάδα και να μην κινδυνεύαμε έστω αγωνιστικά. Τώρα όμως τι; Ο Ηρακλής έχει μείνει μόνο με κάποιους έμπειρους που κι αυτοί με τραυματισμούς-τιμωρίες θα χάσουν αγώνες στο Πρωτάθλημα».

Σχετικά Άρθρα

Διλμπέρης: “Η περιουσία του Συλλόγου δίνει αισιοδοξία για το ποδόσφαιρο”

Ποδόσφαιρο

Η τελευταία εμφάνιση του Βάσια, με τα χρώματα της Σοβιετικής Ένωσης! (vid)

Ποδόσφαιρο

Ο νέος ΓΣ εργάζεται και για την αναγέννηση του ποδοσφαιρικού Τμήματος!

Ποδόσφαιρο

Back to Top