«Η διοίκηση του Ηρακλή δεν έχει αντιληφθεί την κατάσταση»

Η διοίκηση του Ηρακλή δεν έχει καταλάβει σε τι κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται η ομάδα, όπως τόνισε στο Metropolis 95.5 ο Παναγιώτης Διλμπέρης

Διάφορα, Ποδόσφαιρο

Στο Metropolis 95.5 φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Πανσερραϊκού, Παναγιώτης Διλμπέρης.

Ο προπονητής της ομάδας των Σερρών, μίλησε για τις αναβολές στο πρωτάθλημα της Football League και την προετοιμασία της ομάδας του.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα πολλά προβλήματα του Ηρακλκή τονίζοντας ότι η διοίκηση του «Γηραιού» δεν έχει αντιληφθεί την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ιστορική ομάδα των «κυανόλευκων».

Αναλυτικά:

Για το πόσους μήνες προετοιμασία κάνει ο Πανσερραϊκός: «Εμείς αργήσαμε ευτυχώς να ξεκινήσουμε. Είμαστε από τους τυχερούς που έχουμε κάνει λιγότερη προετοιμασία και έχουμε ευκαιρία για ακόμη μία. Είναι δύσκολο κάποιος να είναι οργανωτικός και μεθοδικός ή να ακολουθήσει αυτά που έχει διδαχθεί μέσα από την εμπειρία του στο ποδόσφαιρο ή από τις σχολές προπονητών ή από βιβλία που έχει διαβάσει, αφού μία ξεκινάει, μία σταματάει και δεν ξέρουμε για πόσο. Προσπαθούμε να κάνουμε μία εικονική πραγματικότητα και να κάνουμε παιχνίδια που να μοιάζουν με επίσημα, έτσι ώστε να κρατήσουμε την οργάνωση των προπονήσεων στο επίπεδο που θέλουμε, αλλά το πιο δύσκολο είναι να κρατήσουμε το κίνητρο και το ενδιαφέρον των ποδοσφαιριστών σε υψηλό επίπεδο, γιατί το θέμα δεν είναι μόνο να προπονείσαι αλλά να το κάνεις με κίνητρο και στόχο και αυτό στο προσφέρει μόνο το επίσημο παιχνίδι».

Για το αν τους επηρεάζει αρνητικά η διακοπή: «Είναι ένα νόμισμα που έχει δύο όψεις και αυτή είναι η μία. Είχαμε ρυθμό και προγραμματισμό, ο κόσμος είχε ζεσταθεί πολύ. Από την άλλη είχα κάποιους  τραυματίες, τέσσερα παιδιά από τις βασικές επιλογές, τα οποία φαίνεται πως τελικά θα προλάβουν να είναι μαζί μας αν γίνει η επανέναρξη του πρωταθλήματος».

Για το μη ελκυστικό προϊόν της Β΄ Εθνικής: «Προσπαθούμε και δράττομαι της ευκαιρίας να πω ότι και εμείς έχουμε φροντίσει αυτό το προϊόν να μην είναι και τόσο ελκυστικό και αυτό αφορά σε διοικήσεις που έχουν περάσει, σε γήπεδα που δεν είναι σε καλές καταστάσεις, ακόμα και εμείς οι προπονητές έχουμε ευθύνη με το θέαμα που προσφέρουμε και πολλές φορές βάλαμε την σκοπιμότητα πάνω από το θέαμα. Έτσι λέμε για ένα προϊόν που προσπαθούμε να το πουλήσουμε και να το αγοράσουμε, αλλά ποτέ δεν μπήκε σε καλή συσκευασία, ή σε συσκευασία με ποιότητα. Για μένα είναι φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων, μετά από όλα αυτά τα χρόνια που έχουν περάσει. Ας κοιτάξουμε πρώτα τη μονάδα, τι έχουμε κάνει για το ποδόσφαιρο και μετά να πούμε για σπόνσορες και τηλεοπτική κάλυψη».

Για τους Έλληνες προπονητές: «Αυτό είναι το ίδιον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Υπάρχουν εξαιρέσεις, βέβαια, που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Εγώ είμαι από τους τυχερούς γιατί μένω αρκετό καιρό στις ομάδες. Βέβαια αν παραδειγματιστούμε από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θα καταλάβουμε ότι ούτε έξι μήνες δεν φτάνουν για να περάσει αυτά που θέλει».

Για το αν ο ίδιος έχει περάσει στην ομάδα αυτά που θέλει: «Νομίζω πως σιγά σιγά ναι. Υπάρχει μία ομάδα που έχει χαρακτηριστικά, όχι τόσο αυτά που θέλω εγώ, αλλά αυτά που απαιτούνται από την κουλτούρα της ίδιας της ομάδας, τη φιλοσοφία της, την οποία την επιβάλλει η ιστορία ή οι διοικήσεις κάποιες φορές. Η ομάδα είναι μαχητική και θέλει να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι ο χρόνος θα είναι σύμμαχός μας».

Για τον Ηρακλή: «Νομίζω ότι όλοι ελπίζουμε να είναι αναστρέψιμη. Πρώτα απ’ όλα για το καλό του Ηρακλή και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γιατί ο Ηρακλής έλειπε από το ποδόσφαιρο όταν δεν ήταν στη Α Εθνική. Αυτό που με τρομάζει είναι ότι την όλη κατάσταση δεν την αντιλαμβάνεται η διοίκηση. Δεν έχει συναίσθηση την ευθύνη που έχει απέναντι σε αυτή την ιστορική ομάδα και ενώ έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια ανιδιοτελώς από ανθρώπους και κάποιοι επιχειρηματίες θα βάλουν τα λεφτά τους για να κάνουν προσπάθεια την ύστατη στιγμή να σώσουν την ομάδα,  κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί τότε βρήκε άλλο ΑΦΜ και έγινε όλο αυτό. Αυτή τη στιγμή έτσι όπως οργανώνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχουν δικλείδες που όταν ομάδα όταν έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα, είναι καταδικασμένη να την ακολουθούν πάντα».

Σχετικά Άρθρα

Απόλλων Σμύρνης: “Θέλουν να μας κατακρεουργήσουν, όπως τον Ηρακλή!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top