Πρώτα θα κονομήσουν και μετά θα φύγουν

Ο Δημήτρης Βλάχος σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα.ανα

Όποιος πίστευε ότι μία συνάντηση του Χρήστου Αντωνέλλη με τον Σπύρο Παπαθανασάκη θα ήταν ικανή για να αλλάξει το διοικητικό καθεστώς στην ΠΑΕ, ήταν το λιγότερο γελασμένος. Ο -δεν είμαι τίποτα στον Ηρακλή, αλλά εγώ αποφασίζω για όλα- Νίκος Καγιούλης, είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού.

Aμφιβάλλω για το εάν υπάρχει κάποιο επίσημο έγγραφο ανάληψης του μάνατζμεντ από τον «Γερμανό», ωστόσο είμαι πλέον πεπεισμένος ότι οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί. Από μπροστινός του Καναδού, ο Καγιούλης μετατρέπεται μέρα με την ημέρα σε πραγματικό αφεντικό, εκμεταλλευόμενος την οικονομική αδυναμία του μεγαλομετόχου. Έχει βάλει κάποια χρήματα (προφανώς πολύ λιγότερα από το περίπου μισό εκατομμύριο που διαδίδει), τα οποία σε άλλες εποχές θα τον καθιστούσαν έναν αξιόλογο χορηγό, ωστόσο σήμερα τον καθιστούν στον απόλυτο κυρίαρχο.

Το πόσο ακόμη θα βρίσκεται στο κυανόλευκο προσκήνιο, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Ο σημαντικότερος έχει να κάνει με την εμφάνιση ενός σοβαρού επιχειρηματία στο προσκήνιο ή μίας ολοκληρωμένης πρότασης για να αλλάξει σελίδα η ΠΑΕ. Πρόταση που θα περιέχει συγκεκριμένα νούμερα (για την ομάδα φυσικά και όχι γι’ αυτούς που καταστρέφουν τον Ηρακλή) και κινήσεις για να βγει το ποδοσφαιρικό τμήμα από το τέλμα. Αν η πρόταση που έγινε στον Καναδό περιείχε αυτά τα στοιχεία, είναι λάθος να αφήνουν τον Καγιούλη να λέει ό,τι γουστάρει και να υποβαθμίζει αυτή την προσπάθεια. Διότι η εντύπωση που έχει μείνει στον κόσμο (μετά τις δηλώσεις του Καγιούλη και την σιωπή της άλλης πλευράς) είναι ότι κατατέθηκε μία πρόταση, με την οποία απλά ζητούνταν από τον Καναδό να διώξει τους επικίνδυνους από την ΠΑΕ. Σημαντικό να γίνει κάτι τέτοιο, εξίσου σημαντικό όμως να γνωρίζουμε και το πώς σκέφτονται να τρέξουν την ΠΑΕ στην επόμενη ημέρα.

Υπάρχουν όμως και άλλοι παράγοντες που θα καθορίσουν το πόσο θα ασχολούμαστε με τύπους όπως ο Μπέκας, ο Νικολαΐδης, ο Μπουγιουκλής και ο Κασδοβασίλης. Ένας από αυτούς, έχει να κάνει με την προσπάθεια να βρουν αξιόλογες προτάσεις για το υπάρχον έμψυχο δυναμικό. Μπορεί η ομάδα να είναι τελευταία και χωρίς νίκη, ωστόσο έχει 4-5 παιδιά που έχουν μία χρηματιστηριακή αξία. Όσο και αν θέλουν να το διαψεύδουν, ο Χουάντερσον, ο Λάμπρου, ο Σαραμαντάς, ο Κυριακίδης και ο Ζιαμπάρης, έχουν βγει στο… σφυρί. Το μήνυμα έχει δοθεί στις υπόλοιπες ομάδες και τα σενάρια των τελευταίων ημερών (Παναθηναϊκός για Χουάντερσον, ΑΕΚ για Λάμπρου κτλ), έχουν δόση αληθείας. Στην πιάτσα γνωρίζουν ότι μπορούν να πάρουν τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές για ένα κομμάτι ψωμί και ήδη τα νούμερα που συζητούνται είναι εξευτελιστικά. Για παράδειγμα, ο Χουάντερσον παζαρεύεται για λιγότερο από 100.000 ευρώ.

Αν οι μάνατζερ της Μίκρας καταφέρουν να συγκεντρώσουν από τις πωλήσεις που σχεδιάζουν τον Ιανουάριο, ένα ποσό κοντά στο μισό εκατομμύριο ευρώ, θα αποχωρήσουν έχοντας εξασφαλίσει στο πολλαπλάσιο τα (πραγματικά) χρήματα που έβαλαν. Αν δεν τα καταφέρουν, τότε θα τεθεί σε εφαρμογή το εναλλακτικό σχέδιο που προβλέπει κέρδη σε βάθος 2-3 ετών. Και το πρώτο βήμα είναι να γίνουν και επισήμως αφεντικά μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Από εκεί και πέρα, οι επόμενες κινήσεις θα καθοριστούν από το αποτέλεσμα της προσπάθειας αποφυγής του υποβιβασμού.  Με την ομάδα στην Σούπερ Λίγκα, εγγυημένα έσοδα άνω των δύο εκατομμυρίων ευρώ και ελάχιστα χρέη, οι πιθανότητες να γίνουν πλούσιοι στην πλάτη του Ηρακλή, είναι με το μέρος τους.

Υ.Γ. Και κάτι προσωπικό: Εδώ και λίγες ημέρες, έχω αποχωρήσει από την θέση του υπευθύνου της BlueArena έπειτα από 7,5 ολόκληρα χρόνια, ωστόσο παραμένω στο τιμ ως σχολιογράφος. Η ιστοσελίδας συνεχίζει τον καθημερινό αγώνα της (παρά τις προσπάθειες νυν και πρώην διοικήσεων) για την έγκυρη ενημέρωση των φίλων του Ηρακλή και ελπίζω η αλλαγή ηγεσίας στην BlueArena να συνδυαστεί με την αλλαγή ηγεσίας και στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Σας ευχαριστώ όλους για την στήριξη, ζητώ συγνώμη αν κάποιους αδίκησα όλα αυτά τα χρόνια, ωστόσο επιτρέψτε μου να θεωρώ τίτλο τιμής όταν μιλούν υποτιμητικά για μένα τύποι που έχουν συντελέσει στην διάλυση της μεγάλης μας καψούρας. Ξέρουν αυτοί ποιους εννοώ…

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top