«Αν δεν ρισκάρεις, δεν θα πετύχεις»

Ο Σάββας Παντελίδης για την ανατροπή των δεδομένων…

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Δεν περίμενε τόσο μεγάλη απογοήτευση, τόνισε στο Metropolis 95.5 ο Σάββας Παντελίδης. Ο προπονητής του Ηρακλή εμφανίστηκε ωστόσο αποφασισμένος να δουλέψει με την ομάδα και να ανατρέψει τα τωρινά δεδομένα.

 

Αναλυτικά όσα είπε:

 

Για τον χθεσινό αγώνα του Ηρακλή με τον Πλατανιά: «Ήμουν προετοιμασμένος όταν αποφάσισα να αναλάβω. Υπάρχουν 2 σημεία. Το αρνητικό είναι ότι μείναμε πίσω στο σκορ και έπεσε η ψυχολογία μας. Ήταν ένα παιχνίδι χωρίς κάποιες φάσεις και χωρίς, βέβαια, να είμαστε κι εμείς καλοί. Θα έπρεπε να μη μείνουμε πίσω στο σκορ γιατί φοβόμουνα  την αντίδραση της ομάδας. Τα παιδιά βρήκαν τη δύναμη και γύρισαν το παιχνίδι και αυτό ήταν το θετικό, ότι έβγαλαν αντίδραση. Τα τελευταία 20 λεπτά του αγώνα δεν μου άρεσαν. Έπρεπε να κρατήσουν τη μπάλα και αν το κάνανε θα μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι».

 

Για το αν οι ποδοσφαιριστές λυγίζουν λόγο της πίεσης που υπάρχει: «Αυτή είναι η δουλειά μας. Πρέπει να κάνεις τα παιδιά τόσο δυνατά ώστε  να διαχειρίζονται τέτοιες καταστάσεις. θα προσπαθήσουμε πολύ να το αλλάξουμε».

 

Για το τι σκέφτηκε και ανέλαβε τον Ηρακή: «Αν δεν ρισκάρεις δεν θα πετύχεις ποτέ τίποτα».

 

Για το ρόστερ του Ηρακλή: «Σίγουρα έχετε δίκιο αλλά ο Ηρακλής έχει βαριά φανέλα και δε νομίζω ότι οι αντίπαλοί μας έχουν τόση μεγάλη διαφορά. Αν δουλέψουμε πολύ, έχουμε και τύχη και πάρουμε τη νίκη, θα ανέβει η ψυχολογία μας. Τότε τα παιδιά θα αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και θα δείξουν περισσότερα πράγματα».

 

Για το με ποιες ομάδες θα παλέψουνε: «Αν αφαιρέσουμε τις πρώτες πέντε ομάδες, οι άλλες ομάδες δεν είναι μακριά. Πολλές φορές, αν έχεις τρία τέσσερα παιχνίδια συνεχόμενα δύσκολα, και ο άλλος έχει εύκολα, τότε η διαφορά μικραίνει. Είναι ένα αποτέλεσμα για την ομάδα μας και θα προσπαθήσουμε να το πάρουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται».

 

Για το αν το περιβάλλον επηρεάζει την ομάδα: «Προσπαθώ όσο μπορώ να κρατάω τα παιδιά μακριά από όλα αυτά και να τους πω ότι θα πρέπει να βγάλουμε τέτοια πράγματα μέσα στο γήπεδο, ώστε να στρέψουμε το ενδιαφέρον στο αγωνιστικό κομμάτι».

 

Για το αν έχει εντοπίσει τους τομείς στους οποίους θέλει να παρέμβει: «Σε γενικές γραμμές ναι, αλλά τις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να τα δοκιμάσουμε για να δούμε αν γίνεται. Σίγουρα έχω εντοπίσει, αλλά θα πρέπει να δούμε και έργα και να μη λέμε μόνο λόγια. Στην ουσία αυτό που σκέφτομαι θα φανεί στα παιχνίδια».

 

Για το υλικό του Ηρακλή και αν οι απουσίες δυσκολεύουν τα πράγματα: «Αυτό είναι δεδομένο. Υπάρχουν κάποιες θέσεις με περιορισμένες λύσεις και αν υπάρχουν απουσίες θα έχουμε πρόβλημα, αλλά οι άλλες ομάδες που σκοπεύουμε να προσπεράσουμε δεν έχουν μεγάλη διαφορά. Ο Ηρακλής έχει μεγάλη δυναμική και αυτό θα παίξει ρόλο».

 

Για το τι συνάντησε όταν ήρθε στον Ηρακλή: «Πραγματικά δεν περίμενα να δω τόση μεγάλη απογοήτευση όταν μείναμε πίσω στο σκορ. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα και θα πρέπει να το διορθώσουμε. Για τα άλλα δεν ασχολήθηκα καθόλου για να μην επηρεαστώ».

 

Για το αν τα πάντα κρίνονται από τους ποδοσφαιριστές: «Έτσι ακριβώς είναι. Αυτοί μας κάνουνε καλούς και αυτοί μας κάνουνε κακούς».

Σχετικά Άρθρα

Back to Top