Ζητείται θαύμα (και διοίκηση) για να σωθεί η χρονιά

Λίγος ο Ηρακλής στον “τελικό” με τον Πλατανιά. Το τελικό 1-1 αδικεί τους φιλοξενούμενους.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Αυτός ο Ηρακλής, μόνο με ένα θαύμα θα καταφέρει να αποφύγει τον υποβιβασμό. Και αυτό το θαύμα, μπορεί να συντελεστεί υπό μία προϋπόθεση. Να μας απαλλάξουν από την παρουσία τους ο Παπαθανασάκης και το παρεάκι του Καγιούλη (Μπέκας, Νικολαΐδης, Μπουγιουκλής κτλ). Δυστυχώς αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα, μετά και την σημερινή ισοπαλία με 1-1 κόντρα στον (ανώτερο) Πλατανιά.

Την έλλειψη ποιότητας, την γνωρίζαμε από το καλοκαίρι. Όταν όμως αυτή συνδυάζεται και με αρνητικό κλίμα, τότε είναι αδύνατο η ομάδα να σταθεί στα πόδια της. Φάνηκε ξεκάθαρα στο πρώτο ημίχρονο. Στο σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς, μέχρι το επόμενο, ο φόβος στις κινήσεις των παικτών ήταν εμφανής. Όπως και η έλλειψη πάθους.

Όλες οι μονομαχίες κερδίθηκαν από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι προηγήθηκαν με τον Αποστολόπουλο και είχαν 1-2 φάσεις για να κλειδώσουν τη νίκη. Η είσοδος του Λάμπρου και ορισμένες εσωτερικές αλλαγές του Παντελίδη, βελτίωσαν κάπως την ομάδα, η οποία κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Κυριακίδη.

Και ενώ όλοι θα περίμεναν στο τελευταίο 20λεπτο τον Ηρακλή να σφυροκοπά, είδαμε τον Πλατανιά να δημιουργεί και να χάνει 2-3 κλασικές ευκαιρίες και να διαμαρτύρεται σωστά για τον μη καταλογισμό πέναλτι λίγο πριν το φινάλε, σε τράβηγμα του Μπαρτολίνι στον Καρυπίδη.

Το τελικό 1-1 “κολακεύει” τον Ηρακλή, βάσει της εικόνας του αγώνα, αλλά δυστυχώς τον διατηρεί πέντε ολόκληρους βαθμούς από την 14η Λάρισα. Και αν δεν αλλάξει η κατάσταση στο διοικητικό τοπίο, η διαφορά ολοένα και θα αυξάνεται, ανεξαρτήτως αν το πρόγραμμα φαντάζει πιο βατό σε σχέση με τα πρώτα επτά παιχνίδια.

Όσον αφορά τους διακριθέντες, θα πρέπει να ψάξει κανείς πολύ για να ξεχωρίσει κάποιους. Πιο εύκολα βρίσκει παίκτες με κακή απόδοση σήμερα (πχ Λεοζίνιο), παρά παίκτες με καλή. Ο Σαραμαντάς (πιστώνεται και την ασίστ) ίσως ήταν ένας εξ αυτών.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top