Πέρασε κιόλας ένας χρόνος…

Λένε ότι οι νεκροί πεθαίνουν μόνο όταν τους ξεχάσεις. Και οι Ηρακληδείς οφείλουν να θυμούνται τον Θόδωρο Παπαδόπουλο…

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από εκείνη την καταραμένη ημέρα που ο Θόδωρος Παπαδόπουλος «έφυγε». Δίνοντας ακόμη μία μάχη στη ζωή του, τη μοναδική που δεν κατάφερε να κερδίσει. Με την επάρατη νόσο που τον «καθάρισε» στα 52 του μόλις χρόνια, παρότι την «πάλεψε» παλικαρίσια μέχρι το τέλος. Λένε ότι οι νεκροί πεθαίνουν μόνο όταν τους ξεχάσεις. Και οι Ηρακληδείς οφείλουν να θυμούνται τον Θόδωρο Παπαδόπουλο.

Όχι, δεν υπάρχει καμία διάθεση για ακόμη ένα «μνημόσυνο». Απλά μία καταγραφή της πραγματικότητας, μία αναγνώριση και τιμή στο όνομα και την προσφορά του. Διότι εάν τον Δεκέμβριο του 2012 δεν «ψηνόταν» να αναλάβει τον Ηρακλή και να μεταφέρει την ομάδα του, την ΑΕ Ποντίων στη Θεσσαλονίκη ο Ημίθεος θα βολόδερνε-άγνωστο για πόσο- στα τοπικά πρωταθλήματα.

«Χτυπημένος» από την ΕΠΟ και όλες τις ομάδες της Super League που ψήφιζαν εναντίον του, θέλοντας να τον εξαφανίσουν από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Ηταν αυτός που έτρεξε, μόχθησε, προσπάθησε και εν τέλει κατάφερε να πετύχει τον προβιβασμό στη Football League. Ηταν τότε που το «σύστημα» προσπάθησε εν μέρει να δικαιώσει τον Ηρακλή για όσα είχε προκαλέσει το καλοκαίρι του 2011.

Ηταν αυτός που πίστεψε και έφερε τον Νίκο Παπαδόπουλο στην τεχνική ηγεσία του Ηρακλή. Ηταν επίσης αυτός που μάτωσε οικονομικά για τον Ηρακλή και όταν πλέον κινδύνεψε να μείνει στον… άσο αναζήτησε την πιο ομαλή διάδοχη κατάσταση. Για την οποία μάλιστα παραχώρηση των μετοχών δεν πήρε ούτε ένα ευρώ. Ηταν αυτός που «ποτίστηκε» με το μικρόβιο του Ηρακλή-ποτέ δεν έκρυψε ότι μικρός ήταν υποστηρικτής άλλης ομάδας- τον οποίο ήθελε να καμαρώσει πολύ ψηλά.

Δεν τα κατάφερε καθώς έφυγε πολύ νωρίς από τη ζωή. Αφήνοντας πίσω του τη σύζυγό του, την μονάκριβη κόρη του Νικολέττα αλλά και μία σπουδαία παρακαταθήκη. Διατήρησε τον Ηρακλή στη «ζωή» και την ΑΕ Ποντίων ως μία ποδοσφαιρική κυψέλη που διατηρεί τις περισσότερες Ακαδημίες στην Κατερίνη.

ΥΓ. Ο Ηρακλής και ο Νίκος Παπαδόπουλος με τον οποίο είχαν μία εξαιρετική σχέση θα τιμήσει τον Θόδωρο Παπαδόπουλο την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου. Με τη διεξαγωγή φιλικού απέναντι στην ΠΑΕ Ποντίων στο γήπεδο της Νέας Ζωής που θα μετονομασθεί σε Θόδωρος Παπαδόπουλος. Αιώνια του η μνήμη.

Σχετικά Άρθρα

“Προβολή” του γηπέδου στους Χορτατζήδες “γέμισε” τα social media (pic)

Ποδόσφαιρο

Ο στόχος για γήπεδο στους Χορτατζήδες και η επίσημη παρουσίαση

Ποδόσφαιρο

Back to Top