Ούτε αυτός ξέρει πού βρίσκεται

Ο Δημήτρης Βλάχος σχολιάζει την δίωρη συνέντευξη τύπου του Νίκου Καγιούλη.

Αν βάζαμε σε μία ζυγαριά τις συνεντεύξεις τύπου του Καγιούλη και του Μοντεκάλβου, σαφώς και η πλάστιγγα θα έγερνε προς την πλευρά του “Γερμανού”. Ακόμη όμως και ο περίφημος παράγοντας του Εδεσσαϊκού να μιλούσε μετά το φιάσκο του Ιταλού, θα είχε κερδίσει τις εντυπώσεις. Δυστυχώς όμως για τον Ηρακλή, και οι δύο θα πρέπει λίαν συντόμως να πάψουν να απασχολούν το κυανόλευκο ρεπορτάζ.

Για τον Μοντεκάλβο το γράψαμε τις προηγούμενες ημέρες ότι δεν πρόκειται να ξανασχοληθούμε μαζί του, όσα κασκόλ και αν φορέσει στο λαιμό του, όσες φωτογραφίες και αν ανεβάσει στο διαδίκτυο. Θεωρούμε την περίπτωσή του ασόβαρη και αν ποτέ μας διαψεύσει με πράξεις, εδώ είμαστε για να παραδεχτούμε την λανθασμένη μας εκτίμηση. Θα είναι άλλωστε για το συμφέρον του Ηρακλή.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με τον Καγιούλη, ο οποίος προσπαθούσε μάταια να μας πείσει ότι θέλει να βρεθεί αγοραστής για την ΠΑΕ και ο Παπαθανασάκης κάνει μεγάλες υποχωρήσεις για να βρεθεί αξιόλογος επενδυτής. Απέφυγε όμως να απαντήσει στα ερωτήματα που πραγματικά καίνε. Πόσα είναι τα χρέη, ποιος ευθύνεται για την διόγκωσή τους, πόσα θέλουν (πλέον των χρεών) για να μας αποχαιρετίσουν, γιατί αποφεύγει να συμμετέχει ο ίδιος στην διοίκηση, γιατί χάθηκε ο Μπουκουβάλας, ποιος ευθύνεται για το γεγονός ότι η ομάδα δεν έκανε ούτε μία μεταγραφή άνω των 23, και άλλα πολλά.

Θέλησε να διαχωρίσει την θέση του από τον Παπαθανασάκη, ωστόσο με τα λεγόμενά του μάλλον επιβεβαίωσε όσους θεωρούν ότι αποτελεί μία συνέχεια του Καναδού. Όταν ζητάει από όλους να ξεχάσουν τι έγινε μέχρι και πριν από 20-25 ημέρες, είναι προφανές ότι προσπαθεί να παράσχει πλήρη κάλυψη στον μεγαλομέτοχο. Και φυσικά δεν πρέπει να λησμονούμε ότι εξακολουθεί να συνεργάζεται με τους ανθρώπους που συνεργαζόταν και ο Παπαθανασάκης. Όταν είσαι κάτι ξεχωριστό και θέλεις να σε αποσυνδέσουν με την προγενέστερη κατάσταση, σε πρώτη φάση απομακρύνεις όσους έφεραν την ΠΑΕ σε αυτό το σημείο και σε δεύτερη, διενεργείς διαχειριστικό έλεγχο για να εντοπίσεις ποιος ή ποιοι ευθύνονται για τα τεράστια χρέη.

Η αναφορά του στο θέμα της αδειοδότησης, ήταν το λιγότερο εξοργιστική. Τι να είπε εν πολλοίς; Ότι η ομάδα δεν θα αδειοδοτηθεί, διότι απαιτούνται περίπου 1.800.000 ευρώ για να ολοκληρωθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αλλά αν χρειαστεί, ίσως το πράξει η εταιρία του, κεφαλαιοποιώντας τα χρήματα που θα βάλει μέχρι την καταληκτική ημερομηνία. Μπήκε δηλαδή σε μία ΠΑΕ, την διοικεί χωρίς δικαίωμα υπογραφής, άρα και χωρίς ποινικές και αστικές ευθύνες, η οποία μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να διαλυθεί. Και σου το λέει με τόση απλότητα, λες και θα κλείσει ένα κατάστημα στο χωριό του. Εκτός και αν ακολουθεί μία εναλλακτική της πολιτικής του σοκ. Τρομοκρατούμε τους πάντες και όταν κάνουμε το αυτονόητο, βγαίνουμε και πανηγυρίζουμε.

Ενοχλητική ήταν και η απάντησή του στο θέμα της διαιτησίας του Ανανία Φωτιάδη. Για όσους ήταν στην αίθουσα, ο φόβος του να πει δημόσια αυτό που είδε όλη η Ελλάδα (σφαγή του Ηρακλή), ήταν φανερός. Δεν γνωρίζω αν αυτός ο φόβος σχετίζεται με το γεγονός ότι η εταιρία που συνεργάζεται με την ιδιότητα του ατζέντη, έχει σχέσεις με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, μιας και δικός της πελάτης είναι ο Μανουέλ Ντα Κόστα. Επαναλαμβάνω ότι δεν μπορώ να γνωρίζω αν τα δύο θέματα σχετίζονται μεταξύ τους, ωστόσο οφείλουμε να το καταγράψουμε ως γεγονός.

Υ.Γ. 1 Καγιούλης και Μοντεκάλβο έχουν βγάλει τα μαχαίρια ο ένας για τον άλλο. Οι στενοί τους όμως συνεργάτες, πίνουν παρέα κεφεδάκια. Άβυσσος η ψυχή των ανθρώπων.

Υ.Γ.2 Ο Καγιούλης μας αποκάλυψε ότι η εταιρία που συνεργάζεται (ProProfil) έχει εμπειρία από ανάλογες με την ΠΑΕ Ηρακλής περιπτώσεις. Ομάδες δηλαδή που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα και κατάφερε να τις οδηγήσει στην εξυγίανση. Μας ανέφερε τις Σάλκε και Ντούισμπουργκ, δίνοντάς μας τροφή για ρεπορτάζ…

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top