Εμείς στηρίζουμε τον ΗΡΑΚΛΗ, όχι τον -κάθε- Μοντεκάλβο

Η BlueArena παίρνει ξεκάθαρη θέση για τις τελευταίες εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου.

BlueArena, Απόψεις

Ο Φάμπιο Μοντεκάλβο μπήκε ξαφνικά στην κυανόλευκη πραγματικότητα και δηλώνει έτοιμος να γίνει ο πρωταγωνιστής της επόμενης ημέρας. Το αν είναι ο κατάλληλος, θα κριθεί σε βάθος χρόνου, αν και ασφαλέστερα συμπεράσματα θα βγουν όταν αποχωρήσει από την ΠΑΕ (αν φυσικά ποτέ την αναλάβει). Και ο Παπαθανασάκης για 1,5 χρόνο ήταν (σχεδόν) άψογος, αλλά το τελευταίο εξάμηνο κατάφερε να μιμηθεί τον Γιώργο Σπανουδάκη.

Σε αυτό όμως το σχόλιο, το θέμα μας είναι ο Ιταλός και όχι ο Καναδός. Για την ακρίβεια, είναι η στάση μας απέναντι στον Μοντεκάλβο και τον κάθε Μοντεκάλβο που ίσως εμφανιστεί στο μέλλον.

Η κριτική που του έχει ασκηθεί για τις δημόσιες τοποθετήσεις του, είτε μέσα από την ιστοσελίδα, είτε μέσω αναρτήσεων στην σελίδα μας στο facebook, οδήγησαν αρκετούς αναγνώστες στο συμπέρασμα ότι η BlueArena “πολεμάει” τον Ιταλό.

Για να το ξεκαθαρίσουμε όσο είναι νωρίς. Το γεγονός ότι ένας υποψήφιος επενδυτής, βομβαρδίζει το διαδίκτυο με selfies καθημερινά και με φωτογραφίες που σχετίζονται με τον Ηρακλή, αλλά δεν λένε και τίποτα το ουσιαστικό (υπογραφή εγγράφου, αναμονή του Παπαθανασάκη στο ξενοδοχείο κτλ), μας ενοχλεί από αισθητικής άποψης και το θεωρούμε το λιγότερο άστοχο. Μπορεί να κάνουμε και λάθος, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να μας αφαιρέσει το δικαίωμα να εκφράσουμε αυτό που πιστεύουμε. Και ευτυχώς σε αυτό το σάιτ, ο κάθε συντάκτης γράφει ελεύθερα αυτό που πιστεύει, ανεξαρτήτως αν οι υπόλοιποι συμφωνούν μαζί του.

Δεν είναι όμως εκεί το θέμα, δηλαδή στις selfies. Τα ερωτηματικά και η κριτική διάθεση, έχουν να κάνουν με τις πραγματικές δυνατότητες του Μοντεκάλβο. Παραβλέπουμε το γεγονός ότι ο συνδετικός κρίκος των δύο πλευρών, είναι κάποιος που ανήκει στην κατηγορία των “τζαμπατζήδων” στα επίσημα (μπορούν να σας το επιβεβαιώσουν οι υπάλληλοι της ΠΑΕ) και στεκόμαστε στις απαντήσεις που ακόμη δεν έδωσε ο Ιταλός για τις οικονομικές του δυνατότητες.

Νομίζω ότι όλοι αντιληφθήκαμε ότι ο ίδιος δεν έχει τα απαραίτητα κεφάλαια για να αγοράσει την ΠΑΕ. Το παραδέχτηκε -εμμέσως πλην σαφώς- όταν μίλησε για στήριξη από την Αραβία. Αυτό όμως δεν θα ήταν απαραιτήτως κακό, αν στις 10 περίπου ημέρες που βρίσκεται στο προσκήνιο, εμφάνιζε κάτι χειροπιαστό. Για παράδειγμα, μία εγγυητική τραπέζης. Ή ένα επίσημο έγγραφο από τους Άραβες που -όπως υποστηρίζει- έχει στο πλευρό του. Ένα τέτοιο έγγραφο να μας παρουσίαζε και δεν θα χρειαζόταν να υποσχεθεί το παραμικρό. Ούτε για Τραπατόνηδες, ούτε τίποτα. Θα είχε αποδείξει την οικονομική του ισχύ και θα ανάγκαζε τον Παπαθανασάκη σε άτακτη υποχώρηση, θέτοντας μάλιστα και δικούς του όρους, μιας και θα είχε τον κόσμο στο πλευρό του.

Δεν λέμε ότι ο Ιταλός ψεύδεται στα όσα λέει και είναι περίπτωση Τσάκα. Αυτό όμως που θα πρέπει να κάνει για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, είναι να αποδείξει ότι μπορεί να οδηγήσει τον Ηρακλή σε ένα διαφορετικό δρόμο από εκεί που οδεύει με τον Παπαθανασάκη για μεγαλομέτοχο. Και σε καμία περίπτωση αυτό δεν το κάνει, εξαπολύοντας απειλές για νομικές κυρώσεις σε όλους ασκούν κριτική και έχουν αμφιβολίες για την υλοποίηση των υποσχέσεών του.

Στα επτά χρόνια λειτουργίας της BlueArena, έχουμε δεχτεί πολλές ανάλογες απειλές. Καμία όμως δεν μας πτόησε, διότι εμείς ένα πράγμα έχουμε κατά νου: Να στηρίζουμε τον ΗΡΑΚΛΗ και όχι τον κάθε Μοντεκάλβο. Λάθη κάναμε, κάνουμε και θα κάνουμε. Πάντα όμως λειτουργούσαμε έχοντας στο μυαλό μας το πώς θα στηρίξουμε την ομάδα. Αν ποτέ σταματήσουμε να εκφράζουμε την άποψή μας ελεύθερα και μας αναγκάσουν να βάλουμε τον κάθε Μοντεκάλβο πάνω από τον ΗΡΑΚΛΗ, να είστε βέβαιοι ότι αυτό το σάιτ θα διακόψει την λειτουργία του.

ΥΓ Και κάτι τελευταίο για αυτούς που μας κατηγορούν ότι κάνουμε ρεπορτάζ μέσω αναρτήσεων του Ιταλού. Στην διαπραγμάτευση μετέχουν τρεις άνθρωποι. Πληροφόρηση -όχι απευθείας- έχουμε και από τις τρεις πλευρές. Για καμία όμως δεν μπορούμε να εγγυηθούμε για την αξιοπιστία της. Ως εκ τούτου, προσπαθούμε να κρατήσουμε αποστάσεις και δεν γράφουμε τίποτα περί συμφωνίας κτλ. Όπως θα έχετε διαπιστώσει, σε τόσο σημαντικά ζητήματα, το ουσιαστικό δεν είναι η ταχύτητα, αλλά η εγκυρότητα. Γι’ αυτό λοιπόν προτιμούμε να γράψουμε κάτι με καθυστέρηση, αλλά να είναι έγκυρο, παρά να ψάξουμε το αποκλειστικό και να εκτεθούμε. Είναι θέμα επιλογής του κάθε μέσου. Αυτό που θα θέλαμε να κάνουμε, αλλά πολύ απλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το πράξουμε, είναι να στείλουμε άνθρωπο στην Ιταλία και να ψάξει στοιχεία για τον Μοντεκάλβο. Το θέλουμε, το έχουμε σκεφτεί, αλλά δεν έχουμε τους οικονομικούς πόρους να το πράξουμε.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top