Δεν μπορεί να μας πούλησες τόσο μεγάλο… παπά

Ο Δημήτρης Βλάχος επιχειρεί να κατανοήσει την αλλαγή συμπεριφοράς του Σπύρου Παπαθανασάκη απέναντι στον Ηρακλή.

Στην αρχή είχαμε όλοι τις αμφιβολίες μας. Ένας άγνωστος ομογενής από τον Καναδά, χωρίς ξεκάθαρη επαγγελματική δραστηριότητα, ήρθε να πάρει τον Ηρακλή, κατόπιν παρότρυνσης του Μάκη Σεντελίδη. Γρήγορα όμως κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου. Όχι γι’ αυτά που έλεγε (και ήταν πολλά), αλλά γι’ αυτά που έκανε στον πρώτο χρόνο της θητείας του.

Ο διαλυμένος Ηρακλής (γιατί διαλυμένος ήταν ο Ηρακλής όταν τον παρέδωσε στον Καναδό ο Θόδωρος Παπαδόπουλος), κατάφερε να πατήσει γερά στα πόδια του χάρη στην συμβολή του Παπαθανασάκη, το δίδυμο Παπαδόπουλου-Μυροφορίδη δημιούργησε μία ομάδα που εκείνη την εποχή ήταν μέσα στις 4-5 καλύτερες στην Ελλάδα.

Τα πολλά… credits που κέρδισε την πρώτη χρονιά, τον βοήθησαν να περάσει χωρίς ιδιαίτερες αναταράξεις το καλοκαίρι του 2015, όταν εμφάνισε τα πρώτα σημάδια αλλαγής συμπεριφοράς. Από μεγαλομέτοχος που ήταν και έδινε λύσεις στα προβλήματα, μετατράπηκε σε έναν τύπο που δημιουργούσε συνεχώς νέα προβλήματα. Πίστευε ότι τα έχει μάθει όλα και το σημαντικότερο, ότι μπορούσε να τα κάνει όλα. Εξώθησε σε παραίτηση τον Μυροφορίδη και δημιούργησε ένα παρεάκι με ατζέντηδες, οι οποίοι αντιλήφθηκαν πολύ γρήγορα πόσο ευκολόπιστος είναι και μπορούσαν να του πλασάρουν ό,τι γούσταραν. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από τον Μπουλούτ, τον οποίο πλάσαραν ως έναν παίκτη που σε ένα χρόνο θα τον πουλήσει ο Ηρακλής 1.000.000 ευρώ, δεν υπάρχει. Και ενώ ήταν φανερό ότι είχε πάρει τον λάθος, οι στενοί του συνεργάτες σιωπούσαν.

Τα… credits όμως τελείωσαν λίγο μετά το παιχνίδι της Τούμπας. Και δεν είναι μόνο η οικονομική δυσχέρεια. Λίγο – πολύ άλλωστε όλοι είχαμε αντιληφθεί ότι είναι περιορισμένων δυνατοτήτων, χωρίς φυσικά να μπορούσε να προβλέψουμε το πόσο γρήγορα θα γινόταν το μπαμ. Η απόρριψη του κυανόλευκου φακέλου, έδωσε το δικαίωμα σε αρκετό κόσμο να μιλήσει για μία εσκεμμένη ενέργεια της διοίκησης, από τη στιγμή που δεν φρόντισε να εξασφαλίσει τα δύο πιο βασικά έγγραφα (φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα). Και από εκείνη τη στιγμή, ο Καναδός βγάζει τον άλλο του εαυτό. Αφήνει την ομάδα να διαλύσει, ανεβαίνει στο ερυθρόλευκο άρμα, εμφανίζει διάφορους απίθανους τύπους ως παράγοντες του Ηρακλή και απομακρύνει με τον πλέον αισχρό τρόπο όποιον πραγματικά θέλει να βοηθήσει.

Αν απομονώσει κάποιος τη συμπεριφορά του Παπαθανασάκη απέναντι στον Ηρακλή το τελευταίο εξάμηνο, θα τον χαρακτηρίσει άνθρωπο που μισεί τον σύλλογο. Και όμως πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που πριν από 1,5 χρόνο ξενυχτούσε για να βρει τρόπο να στείλει χρήματα τα ξημερώματα και να καλύψει μία από τις ουκ ολίγες γκάφες του Μπέζα.

Το τι έχει αλλάξει στον ψυχισμό του Καναδού, το γνωρίζει μόνο ο ίδιος. Εκτός και αν είναι τόσο καλός ηθοποιός και για 1,5 χρόνο μας πουλούσε… παπά, χωρίς να το καταλάβουμε.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top