ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: 25.000 ευρώ πρόστιμο μετά από 227 ημέρες δια χειρός Κοντονή!

Πρόστιμο ύψους 25.000 καλείται να πληρώσει η “κυανόλευκη” ΠΑΕ από το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Βέροια!!!

Τελικά δεν τα έχουμε δει όλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σίγουρα όλο και κάτι θα γίνεται που θα είναι πιο τραγικό από το προηγούμενο.

Πριν λίγη ώρα, “έσκασε” πρόστιμο στην ΠΑΕ Ηρακλής δια χειρός Σταύρου Κοντονή. Πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ για το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Βέροια! Ναι καλά ακούσατε, για το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Βέροια 227 ημέρες (!!!) μετά την ημέρα του αγώνα.

Το σκεπτικό για την τιμωρία της ΠΑΕ Ηρακλής αναφέρει: 

Για τον καθορισμό του ύψους του προστίμου ελήφθησαν υπόψη η σοβαρότητα των επεισοδίων, η στάση της Π.Α.Ε. πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα και ειδικότερα:

1) Τα περιγραφόμενα στα ανωτέρω έγγραφα γεγονότα, συνιστούν σοβαρή περίπτωση τέλεσης επεισοδίων βίας στο πλαίσιο της ως άνω ποδοσφαιρικής συνάντησης.

2) Η ΗΡΑΚΛΗΣ1908 ΠΑΕ, δεν είχε λάβει όλα τα αναγκαία και οφειλόμενα μέτρα για την πρόληψη και την αποτροπή επεισοδίων βίας από μερίδα φανατικών οπαδών της στη θύρα 6, οι οποίοι προέβησαν με πρόθεση σε αδικήματα που παρήγαγαν σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια, τη σωματική ακεραιότητα και την υγεία τόσο των αθλητών και λοιπών αξιωματούχων εντός του αγωνιστικού χώρου, όσο και των εργαζομένων και φιλάθλων και των αστυνομικών δυνάμεων προς τις οποίες ερίφθη μεγάλος αριθμός πλαστικών καθισμάτων κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου.

3) Αναλυτικά, από τα στοιχεία του φακέλου, αποδεικνύονται ότι:

α) στο 61ο και 62ο λεπτό του αγώνα, ομάδα φιλάθλων της εγκαλούμενης, οι οποίοι ευρίσκονταν στη θύρα 6 του σταδίου, έριξαν εναντίον του επόπτη του αγώνα δύο πλαστικές φιάλες νερού με σκοπό να τον κτυπήσουν, άλλως να τον τρομοκρατήσουν κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

β) κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, εκ νέου ομάδα φιλάθλων της εγκαλούμενης από την προμνησθείσα θύρα, αφού αποκόλλησαν εξήντα (60) πλαστικά καθίσματα, επιτέθηκαν με αυτά στις αστυνομικές δυνάμεις με σκοπό να τραυματίσουν τους άνδρες της ΕΛΑΣ και

γ) μετά τη λήξη του αγώνα, φίλαθλοι της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, κατέστρεψαν κάμερα του συστήματος εποπτείας του σταδίου για να ακυρωθεί η λειτουργία της και κατ’ επέκταση ο εντοπισμός των δραστών.

4) Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 με το υπόμνημα της δεν αμφισβητεί κατ’ ουσία την τέλεση των αναφερομένων στα έγγραφα επεισοδίων.

5) Από το γράμμα του ν.4326/2015, τη νομολογία (τις αριθμ. 51/2016 και 564/2016 αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών), αλλά και το σκοπό του νομοθέτη προκύπτει ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού έχει ιδιαίτερη και αυτοτελή δικαιοδοσία προκειμένου σε σοβαρές περιπτώσεις επεισοδίων βίας να επιλαμβάνεται και να επιβάλει διοικητικές ποινές ανεξάρτητα από την προηγούμενη επιβολή ποινών ή μη, από τα κατ’ ιδίαν πειθαρχικά και δικαιοδοτικά όργανα.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την επιβολή προστίμου ύψους είκοσι πέντε χιλιάδες ευρώ (25.000,00€) κατ’ εφαρμογή του άρθρου 1, παρ. 2 του ν.4326/2015 (ΦΕΚ 49/Α’), σε βάρος της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία «Α.Ε.Π. ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 ΠΑΕ», διότι από τα στοιχεία του φακέλου προκύπτει ότι δεν φέρει μόνο την εκ του νόμου ευθύνη για την τέλεση των επεισοδίων, αλλά της καταλογίζεται υπαιτιότητα, δεδομένου ότι η εγκαλούμενη Π.Α.Ε. δεν είχε λάβει όλα τα οφειλόμενα μέτρα για την πρόληψη και την αποτροπή επεισοδίων βίας και δεν επέτυχε να ελέγξει μερίδα φανατικών οπαδών της δια των εντεταλμένων οργάνων της, οι οποίοι προέβησαν σε πράξεις βίας εντός του αγωνιστικού χώρου κατά τη διάρκεια του αγώνα,

θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια, τη σωματική ακεραιότητα και την υγεία των συμμετασχόντων και των λοιπών παρευρισκομένων στην αθλητική συνάντηση, η οποία διεξήχθη τη Δευτέρα, 23/11/2015 και ώρα 19.30 στο Δημοτικό Γήπεδο Βέροιας στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑΣ, περιόδου 2015-2016 με την Π.Α.Ε. ΒΕΡΟΙΑ, διαταράσσοντας την κοινωνική ειρήνη και δημόσια τάξη.

Σχετικά Άρθρα

Το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και το ενδεχόμενο “μερικής αποκατάστασης”

Ποδόσφαιρο

“Πλημμύρισε” με ευχές για επιστροφή στον Ηρακλή ο λογαριασμός του Βέλλιου…

Ποδόσφαιρο

Η λύση είναι μία: Διάλογος σε θεσμικό επίπεδο, τώρα!!!

Ποδόσφαιρο

Back to Top