Η αβάσταχτη ελαφρότητα μιας…διοίκησης

Ο Θωμάς Καλέσης σχολιάζει τις απίστευτες δηλώσεις του Δημήτρη Νικολαίδη για όλα τα θέματα του Ηρακλή

Αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο σοβαρή και δραματική για την ΠΑΕ Ηρακλής, ενδεχομένως να αντιμετώπιζα τις δηλώσεις του νέου γενικού διευθυντή -αποκαλούμενου και ως στενού συνεργάτη του Σπύρου Παπαθανασάκη- Δημήτρη Νικολαΐδη με αρκετή δόση χιούμορ, όση τουλάχιστον χρησιμοποίησε και ο ίδιος για να μας πει όλα όσα μας είπε.

Επειδή όμως τα πράγματα βαδίζουν από το κακό στο χειρότερο και επειδή ακριβώς οι άνθρωποι αυτοί, όσα λένε τα εννοούν κιόλας, οι συγκεκριμένες δηλώσεις στο σύνολό τους, δεν είναι για γέλια, αλλά μάλλον για…κλάματα. Και είναι για κλάματα, όχι γιατί υπάρχει μόνο μια καλή προδιάθεση από τον Δημήτρη Νικολαίδη να βαφτεί το μαύρο, άσπρο, ούτε γιατί ενδεχομένως δεν με βολεύουν τα όσα λέει η απέναντι πλευρά (έχω θέσει τον εαυτό μου πολλάκις απέναντι από την πλευρά του Σπύρου Παπαθανασάκη) αλλά γιατί ακόμη και τώρα, σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για το ποδοσφαιρικό τμήμα, οι άνθρωποι του προέδρου και όλοι όσοι βρίσκονται στο περιβάλλον του, έχουν πρόβλημα με την θέση τους στο χωροχρόνο.

Για την ακρίβεια δείχνουν να κινούνται σε ένα δικό τους κόσμο, σε ένα παράλληλο σύμπαν και λένε -πραγματικά- ότι κατεβάσει η γκλάβα τους, χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς να γνωρίζουν την απήχηση των λεγομένων τους, χωρίς να συνειδητοποιούν τη φάση στην οποία βρισκόμαστε. Συνήθως αυτό, δεν είναι απαραίτητα κακό, διότι ο καθένας, έχει και πρέπει να έχει την άποψή του, αρκεί βέβαια εκεί στη Μίκρα, να μην μας περνάνε και για ηλίθιους. Δεν γουστάρουμε να αντιμετωπίζουν έτσι, ούτε εμάς, αλλά ούτε και τον απλό κόσμο που περιμένει να μάθει πέντε πράγματα για το τι συμβαίνει στη γη της Δανιμαρκίας (βλ. Μίκρα) το τελευταίο διάστημα και οχτώ στις δέκα θα ακούσει βλακείες.

Για παράδειγμα η τριπλή ανακοίνωση που χρειάστηκε προσφάτως, αναφορικά με την αυριανή πρώτη προπόνηση, για το αν θα έχει κόσμο, για το αν θα είναι επίσημη ή δεν είναι, για το αν θα υπάρξει κι άλλη επίσημη ή όχι, είναι δείγμα του πανικού και της σύγχυσης που επικρατεί στη Μίκρα, ακόμη και για τα απλά ζητήματα. Βασικά για τα πολύ απλά ζητήματα. Τα υπερ-απλουστευμένα ζητήματα.

Κι ενώ προσπαθούμε να συνέλθουμε από το κάζο του διαδοχικού χαρτοπόλεμου που συνοδεύει μια…απλή πρώτη προπόνηση, ήρθε σήμερα ο Δημήτρης Νικολαίδης, να καταδείξει ότι η επικινδυνότητα των ανθρώπων που πλαισιώνουν και συνεργάζονται με τον Σπύρο Παπαθανασάκη είναι ίδια και ίσως και μεγαλύτερη του μεγαλομετόχου. Και φυσικά ούτε λόγος για επιχειρήματα. Τέτοια δεν χρησιμοποίησε. Ούτε ένα.  Μπορεί να αναφέρθηκε σε ένα κάρο ζητήματα, που όχι μόνο αφορούν, αλλά ταλαιπωρούν τον Ηρακλή και τον κόσμο στο σύνολο του, έτσι όμως, αόριστα, χωρίς να ξέρουμε το πως θα διορθωθούν τα προβλήματα, ποιο είναι το πλάνο, πως θα γίνουν μεταγραφές, τι θα γίνει με την υπόθεση Μπουκουβάλα και άλλα πολλά.

Αυτά για τον κόσμο των Ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων είναι μια χαρά, αλλά όταν μιλάμε για τον Ηρακλή, οφείλεις σαν διοικητικός παράγοντας που είσαι ή που θέλεις να γίνεις ή που προσπαθείς τέλος πάντων να γίνεις όταν σταματήσεις να τα σκατώνεις σε ότι αναλαμβάνεις, το αστειάκι σταματάει και τα γελάκια κόβονται απότομα.

Τι μας είπε λοιπόν ο Δημήτρης Νικολαίδης; Μας είπε ότι τα προβλήματα του Ηρακλή, δεν είναι όπως παρουσιάζονται. Ότι έχουν διογκωθεί όπως έχει διογκωθεί και το πραγματικό ποσό που αφορά τα χρέη της ΠΑΕ. Από τους δημοσιογράφους. Ωραία μάγκα μου μαζί σου. Πες ότι εγώ δεν είχα τι να κάνω μια μέρα και άρχισα να φουσκώνω τα νούμερα. Το ύψος του χρέους γιατί δεν μας το λες; Γιατί δεν μας το αναφέρεις ακριβώς ή έστω στο περίπου να ξέρουμε και εμείς οι μαλάκες πόσα λεφτά  είναι μέσα αυτή η ρημάδα η ομάδα;

Μας είπες επίσης ότι …”ασφαλώς και πέρσι έγιναν λάθη από την διοίκηση, αλλά ήμασταν άπειροι. Φέτος τα λάθη αυτά μπορούν να διορθωθούν και με σοβαρή διαχείριση, αφού το χρέος δεν είναι δα και τόσο μεγάλο, η χρονιά να βγει ολόκληρη και χωρίς προβλήματα, καθώς υπάρχει πλάνο”. Ορθώς δεν μας εξήγησες το πλάνο που υπάρχει, γιατί πολύ απλά…δεν υπάρχει πλάνο, αλλά τι νομίζεις άραγε πως είναι μια ομάδα; Παιχνιδάκι που δεν βγήκε τη μια χρονιά, ε θα μας βγει την επόμενη; Έτσι αντιμετωπίζεις εσύ τον Ηρακλή; Έχεις να μας πεις τι από όλα, με όσα ασχοληθήκατε πέρσι το κάνατε σωστά για να εμπιστευτούμε και φέτος εσένα, τον Καναδό, τον Στράντζαλη, τον οποιοδήποτε σχετίζεται με αυτή την διοίκηση; Και αν τελικά δεν είναι τόσο ογκώδες το χρέος, γιατί δεν ανοίγετε αύριο της πόρτες στους ορκωτούς του ΓΣ να μάθουμε ακριβώς πόσο είναι. Μπορείτε; Μάλλον όχι…

Για το θέμα του τεχνικού διευθυντή είπες πως…”επειδή δεν πήραμε άδεια και δεν θα κάνουμε πολλές μεταγραφές, δεν χρειάζεται”. Και τι είναι Δημήτρη Νικολαίδη η ομάδα;  Υπόθεση δύο, τριών ανθρώπων που αν κρίνουμε από σένα δεν έχουν ιδέα από το ποδόσφαιρο; Με την λογική σου αυτή και φέτος δεν χρειάζεται απινιδωτής στο Καυτανζόγλειο, γιατί μάλλον δεν θα έχουμε πολλά καρδιακά επεισόδια εν’ ώρα αγώνα. Κάποτε όμως, εξαιτίας μιας τέτοιας αβλεψίας έφυγε ο Σωτήρης Σεραφείμ; Τι να λέγαμε μετά; “Επειδή έφυγε μόνο ένας, ε ας το πετάξουμε το ρημάδι μηχάνημα τι το κρατάμε εδώ και μας τρώει χώρο; ” Είναι δείγμα σοβαρότητας και οργάνωσης αυτό;

Ή μήπως σύμφωνα με τα λεγόμενά σου λειτουργούμε σε όλες τις καταστάσεις το ίδιο, όπως με το ίντερνετ, που…”το κόβουμε”, λέει, “το καλοκαίρι, επειδή δεν χρειάζεται”. Σε μια ΠΑΕ. Καλοκαίρι. Δεν χρειάζεται το ίντερνετ. Δηλαδή σκάει ένας μάνατζερ στα γραφεία και προτείνει έναν παίκτη στον Παπαδόπουλο. Αυτός όμως έχει τρεις επιλογές. Ή τον επιλέγει με κλειστά μάτια ή τον κόβει χωρίς συζήτηση ή πετάγεται στο πιο κοντινό ίντερνετ καφέ για να ρίξει μια ματιά στο youtube μήπως και αυτός ο παίκτης έχει κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στην ομάδα. Λοιπόν, Δημήτρη Νικολαίδη έχουμε 2016, δεν είμαστε στο 1830 όπως θα βόλευε στον τρόπο διαχείρισης της ομάδας, τον Σπύρο Παπαθανασάκη και φυσικά εσένα.

Για τον Μπουκουβάλα μας είπε ότι “άλλαξε καρδιά και εμείς δεν θέλουμε στην ομάδα παίκτες που δεν παίζουν για τη φανέλα”. Εσύ όμως Δημήτρη Νικολαίδη είσαι έμμισθος στην ΠΑΕ. Έτσι δεν είναι; Αφού λοιπόν είσαι τόσο άπλας, γιατί δεν παραιτήσε της αμοιβής σου να κάνεις τον διοικητικό παράγοντα για τη φανέλα και για την αγάπη που έχεις στην ομάδα; Μπορείς;

Αλλά εντάξει. Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι σε ενόχλησε η στάση του Μπουκουβάλα, το ποσό που του οφείλεται είναι 70.000 ευρώ. Αν σας ξενέρωσε τόσο πολύ η στάση του, πληρώστε τον και μετά πουλήστε τον, να μην ξεφτιλίζεται και ο Ηρακλής στο σύμπαν για ένα τέτοιο αστείο ποσό σε διεθνή ποδοσφαιριστή. ΕΚΤΟΣ, αν το ποσό αυτό δεν υπάρχει, οπότε σε αυτή την περίπτωση ο Καναδός είναι υπόλογος δέκα φορές που μένει στην ΠΑΕ και εσύ εικοσιπέντε, όχι μόνο γιατί τον καλύπτεις σε αυτό το αίσχος, αλλά παράλληλα μας αραδειάζεις και ένα κάρο παπαριές με το συμπάθειο για να μας ρίξεις στάχτη στα μάτια.

Πραγματικά και σε μένα κύλησε ένα δάκρυ όταν μας είπες ότι 0 κόσμος -που πληρώνει εισιτήριο- στέλνει μηνύματά συμπαράστασης στον διωκόμενο από τον κόσμο -που μάλλον δεν πληρώνει εισιτήριο- μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ηρακλής. Όμως ξέρεις γιατί συμβαίνει αυτό, που δεν συμβαίνει δηλαδή, αλλά έτσι κουβέντα να γίνεται; Επειδή ο ίδιος ο Σπύρος Παπαθανασάκης κι εσύ δεν βγήκατε ποτέ να πείτε την αλήθεια στον κόσμο. Διότι δεν φτάνει που τον κόσμο αυτόν τον κοροϊδέψατε μέσα στα μούτρα του,  στη συνέχεια εξαφανιστήκατε, βάλατε τον αυτόματο πιλότο και εμφανιστήκατε σήμερα να μας πείτε ότι συνεχίζετε στην ΠΑΕ. Έτσι χωρίς πλάνο, χωρίς λεφτά, χωρίς τεχνικό διευθυντή, χωρίς ίντερνετ, γιατί στην τελική όλα αυτά δεν χρειάζονται.  Γιατί εσύ Δημήτρη Νικολαίδη που εμφανίστηκες χθες και σε μάθαμε μια μέρα μετά δεν γίνεται να αγαπάς περισσότερο τον Ηρακλή από τον απλό κόσμο. Το κατάλαβες;

Διότι Δημήτρη Νικολαίδη, από τον Δεκέμβρη, ανέλαβες ένα και μοναδικό πόστο στην ΠΑΕ, αυτό της αδειοδότησης με τα γνωστά αποτελέσματα και σήμερα μας είπες ότι δεν θέλεις να μιλήσεις γι’ αυτό. ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ. ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΚΑΝΑΔΟΣ γι’ αυτό το φιάσκο και για την ευθύνη που ανέλαβες και τα έκανες μούσκεμα. Γιατί είσαι ο μοναδικός παράγοντας από ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΗ την Superleague, που δεν πήρες άδεια. Και αντί να σε στείλουν κάποιοι σπίτι και να πουν τι έκανες τόσο καιρό ρε μάγκα στην ΠΑΕ από την οποία πληρωνόσουν για ένα σκοπό, σήμερα σε έκαναν και γενικό διευθυντή και σου δωσαν παράσημο αφοσίωσης. Και από πάνω; Ξαναέρχεσαι σήμερα κι αφού δεν μας έχεις εξηγήσει το πως κατάφερες να μην πάρεις άδεια, να μας πεις ότι στο μέλλον ο ΗΡΑΚΛΗΣ δεν θα ξαναέχει πρόβλημα με αυτό το θέμα. Και μας κοροϊδεύεις ξανά. Μέσα στα μούτρα μας. Που δεν έχετε 70.000 να δώσετε σε ένα περιουσιακό στοιχείο της ΟΜΑΔΑΣ.

Εγώ είμαι δημοσιογράφος και όπως ανέφερες και στις δηλώσεις σου, δεν παίζω το παιχνιδάκι που θέλεις. Δεν κάνω μούχτι εγώ στα θέματα του Ηρακλή, Δημήτρη Νικολαίδη. Και ξέρεις γιατί; Γιατί βαρέθηκα όλα αυτά τα χρόνια κάτι τύπους που πουλούσαν μυαλό και συνήθως τα σκάτωναν, γιατί εγώ βάζω την ομάδα μου πάνω από ολά. Γιατί όταν έχει πρόβλημα η ομάδα μου, έχω κι εγώ. Γιατί πάνω από κάθε πρόσωπο, Δημήτρη Νικολαίδη, το οποίο δικαιούται 15 λεπτά δημοσιότητας είναι ο ΗΡΑΚΛΗΣ. Οπότε ναι, έτσι θα συνεχίσω κι εγώ και όλοι μου οι συνάδελφοι. Αν δεν σας αρέσει δεν χρειάζεται να μας ταλαιπωρείτε άλλο. Αδειάστε μας την γωνιά, όχι μόνο από την Θεσσαλονίκη, αλλά και από τον Ηρακλή.

Έτσι, μήπως και βρούμε κάποια στιγμή τον δρόμο μας και  απαλλαγούμε από αυτούς που μας αντιμετωπίζουν σαν πρόβατα και ηλίθιους. Μήπως πουλήσουμε κανένα διαρκείας και ασχοληθούμε μόνο με το ποδόσφαιρο. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να παραιτηθείς, Δημήτρη Νικολαίδη. Σήμερα, αύριο, χθες…Γιατί πέρα από τα υπόλοιπα, πάνω από όλα είστε επικίνδυνοι. Επικίνδυνοι, γι’ αυτό που εμείς λατρεύουμε παθολογικά. ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top