Βόμβα: Πληρώνει 22 εκατομμύρια στην Τράπεζα Κρήτης ο Ολυμπιακός!

Η υπόθεση εκκρεμούσε από την εποχή που τα ηνία των «ερυθρόλευκων» είχε ο Γιώργος Κοσκωτάς, ο οποίος κατείχε και την Τράπεζα Κρήτης…

Διάφορα, Ποδόσφαιρο

Το τριμελές Εφετείο Πειραιά δικαίωσε τελεσίδικα την Τράπεζα Κρήτης στην δικαστική της διαμάχη με την ΠΑΕ Ολυμπιακός και στην αγωγή που είχε καταθέσει σε βάρος του στο πλαίσιο του «σκανδάλου Κοσκωτά».

Με πολύ αρνητικό τρόπο κλείνει για τον Ολυμπιακό μια δικαστική διαμάχη που κρατά σχεδόν τρεις δεκαετίες! Ο λόγος, φυσικά, για την αγωγή που είχε κατατεθεί κατά της πειραϊκής ΠΑΕ από την Τράπεζα Κρήτης (στο πλαίσιο του «σκανδάλου Κοσκωτά», που είχε συνταράξει την Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του ’80), με την υπόθεση να τελεσιδικεί και τους «ερυθρόλευκους» να καλούνται να πληρώσουν αποζημίωση ύψους 22 εκατ. ευρώ!

Η δικαστική αντιπαράθεση των δύο πλευρών είχε ξεκινήσει στις 19/12/1989, όταν η Τράπεζα Κρήτης κατέθεσε αγωγή σε βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία έγινε δεκτή με την απόφαση υπ΄ αριθ. 1446/2010. Το ίδιο συνέβη και στην εκδίκαση της έφεσης, με τον Εφετείο Πειραιώς να εκδίδει την απόφαση υπ΄ αριθ. 567/2011. Ο Άρειος Πάγος έκανε αναίρεση με την απόφαση υπ΄ αριθ. 1903/2013 και το Εφετείο Πειραιώς κλήθηκε να δικάσει εκ νέου την υπόθεση.

Στις 9/06/2016 εκδόθηκε η τελεσίδικη απόφαση με αριθ. 305/2016, από το τριμελές Εφετείο Πειραιώς, το οποίο για ακόμη μια φορά έκανε δεκτή την αγωγή της -υπό εκκαθάριση εδώ και χρόνια- Τράπεζας Κρήτης, επιδικάζοντας ως αποζημίωση ένα ποσό που φτάνει τα 22 εκατ. ευρώ, υπολογίζοντας το κεφάλαιο και τους τόκους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί, όμως αυτό αναμένεται να συμβεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Πηγή: sdna.gr

Σχετικά Άρθρα

Γ΄ Εθνική: Δραματική επιστολή των παικτών προς τον πρωθυπουργό

Ποδόσφαιρο

Back to Top