Πανόπουλος: “Μαζί μας από σήμερα και ο Παπαθανασάκης”

Ο Παπαθανασάκης τάχθηκε στο πλευρό των υπολοίπων έντεκα ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ…

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Μετά το τέλος της συνάντησης των ιδιοκτητών των δώδεκα ΠΑΕ που συνεδρίασαν στα γραφεία της εταιρείας του Χρήστου Πανόπουλου, το αφεντικό της Ξάνθης, αποκάλυψε πως από σήμερα σύμφωνος με τις θέσεις των δώδεκα “μικρομεσαίων” όπως αυτοχαρακτηρίζονται ΠΑΕ, συμμετέχει και ο Ηρακλής μέσω του Σπύρου Παπαθανασάκη που έδωσε το παρών, όπως είδατε και σε προηγούμενο θέμα της BlueArena.

Οπως προκύπτει από τα λεγόμενα Πανόπουλου, ο Παπαθανασάκης αποφασίζει από μόνος του να κατηγοριοποιήσει τον Ηρακλή στις “μικρομεσαίες” ΠΑΕ και καθημερινά συνεχίζει να κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο.

Δείτε τι ανέφερε αναλυτικά στις δηλώσεις του Πανόπουλος:

«Πήγαμε στην ΕΠΟ για να έχουμε την τελειωτική απάντηση της Ομοσπονδίας. Ήταν η 4η φορά που βρεθήκαμε. Ήταν σήμερα μία τελική συνάντηση. Δυστυχώς η ΕΠΟ απάντησε αρνητικά στην πρότασή μας καθ’ ολοκληρίαν. Παρότι ήταν μία πρόταση για την διαιτησία που θα ήταν ως μία άτυπη συνεργασία και η ΕΠΟ δεν θα άλλαζε τίποτα σε Νόμους και κανονισμούς.

Ήταν μία συνεργασία για το καλό του ποδοσφαίρου και γιατί δεν έχουμε μία καλή έξωθεν μαρτυρία ως ελληνικό ποδόσφαιρο. Ζητήσαμε τρία πράγματα. Δώστε μας για τον αρχιδιαιτητή 10 – 15 ονόματα να σας πούμε ποιόν θα θέλαμε. Το ίδιο και για τους παρατηρητές. Μέσα από την διαδικασία την δική σας. Τέλος, δώστε μας τριάντα διαιτητές, όσους κρίνετε εσείς, και δώσετε μας το δικαίωμα να μην αποδεχτούμε έξι απ’ αυτούς, μέσα από common understanding. Η ΕΠΟ θα παραμείνει υπεύθυνη για τις οικείες αποφάσεις. 

Η απάντηση ήταν πως κάτι τέτοιο δεν περνάει από FIFA / UEFA και ως εκ τούτου έχουμε να αντιπροτείνουμε κάτι άλλο. Στην ερώτησή μου ξέρετε πως όταν προτείνουμε κάτι για να πέσουν οι τόνοι δεν μπορεί η FIFA και η UEFA να το δεχθεί. Δεν έπρεπε έναν μήνα να ταλαιπωρούμαστε.

Έπρεπε να μας πούνε από την αρχή. Ποιά UEFA και FIFA να πει όχι στο αυτονόητο; Σε μία κατάσταση όπου η ΕΠΟ δεν αλλάζει τίποτα. Αυτή ήταν η απάντηση που είχαμε. Επειδή ήξερα ότι θα ήταν από τις τελικές συζητήσεις μετά είχαμε κανονίσει να κάνουμε μία συνάντηση των 11 ομάδων. Όλοι εξεπλάγησαν. Μετά ενημέρωση για την θέση της NOVA και του ΟΠΑΠ. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Αλλά από το 1993 που είμαι στο ποδόσφαιρο έχω συμμετάσχει λίγες φορές στα κοινά αλλά είναι η πρώτη φορά που βλέπω τέτοιο κλίμα 12 μικρών ομάδων.

Όχι 11, 12 γιατί σήμερα μετείχε με την υπογραφή του και ο Ηρακλής μέσω του κ. Παπαθανασάκη. Συμφωνήσαμε οι 12 το εξής: όπως θυμάστε είχαμε μία δήλωση – δέσμευση σε περίπτωση που δεν γίνει η αναδιάρθρωση και επανακατανομή των τηλεοπτικών εσόδων και δεν προχωρήσει το θέμα της διαιτησίας καμία εκ των 12 δεν θα μετείχε στο πρωτάθλημα. Εμείς με αυτές τις συνθήκες δεν συμμετέχουμε στο νέο πρωτάθλημα! Σήμερα επιβεβαιώσαμε την βούλησή αυτή μετά την θέση της ΕΠΟ που είναι αρνητική. Δεν θέλουμε πόλεμο με κανέναν. Έρωτα θέλουμε να κάνουμε. Ας δει η ΕΠΟ να αλλάξει τις θέσεις της. Να βγάλουμε μία εικόνα κοινή για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Κάνω μία έκκληση στην ΕΠΟ να δει τα πράγματα διαφορετικά. Για να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε το περιβάλλον έστω και ας μην είναι ευθύνη της διαιτησίας. Αλλά ρε γαμώτο να το κάνουμε».

Σχετικά Άρθρα

Γελοιότητες της ΕΠΟ για να μπλοκάρει την ποδοσφαιρική επανεκκίνηση

Ποδόσφαιρο

Ηρακλής: “Κορυφώνεται η αγωνία – Ίσως πάμε σε νέα παράταση”

Ποδόσφαιρο

Το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και το ενδεχόμενο “μερικής αποκατάστασης”

Ποδόσφαιρο

“Πλημμύρισε” με ευχές για επιστροφή στον Ηρακλή ο λογαριασμός του Βέλλιου…

Ποδόσφαιρο

Back to Top