«Όχι» στο νέο πλιάτσικο

Μαθήματα ιστορίας και μαθήματα υπευθυνότητας στον Παπαθανασάκη που τα χρειάζεται επειγόντως για να πάψει επιτέλους να παίζει με τις τύχες του Ηρακλή…

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Οσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση τόσο ελοχεύει ο κίνδυνος ενός νέου πλιάτσικου στον Ηρακλή. Ο Σπύρος Παπαθανασάκης με την εγκληματικά αναβλητική στάση του, με το να παραμένει και να παίζει με τον χρόνο, “ανάβει” τις φωτιές τη μία μετά την άλλη. Εχει αφήσει μια ολόκληρη ομάδα ξεκρέμαστη, παίζει με τα νεύρα του κόσμου, παίζει με τις τύχες του Ηρακλή και ανοίγει την όρεξη των μνηστήρων που περιμένουν στη γωνία για να αρπάξουν ό,τι υπάρχει και τους είναι… χρήσιμο. Κάθε μέρα που περνάει τόσο πιο επικίνδυνα θα γίνονται τα πράγματα όσο ο Παπαθανασάκης εξακολουθεί να κρατά αυτή την εγκληματική, απέναντι στον Ηρακλή, στάση. 

Η υπομονή των παικτών

Οσοι παίκτες εκφράζονται δημοσίως λένε για την υπομονή που κάνουν. Ο προπονητής, Νίκος Παπαδόπουλος και οι παίκτες περιμένουν. Την ίδια στιγμή όμως, τριγύρω έχουν ήδη να εξυφαίνονται μεταγραφικά σενάρια για μια ομάδα που αν ήταν αλλιώς τα πράγματα (κι αν είχε μια σοβαρή διοικητική διαχείριση) θα έπρεπε να χτίζει ήδη πάνω στις βάσεις που έβαλε την προηγούμενη σεζόν και να ενισχύει το ρόστερ. Κι όχι να αγωνιά για το πώς θα κρατήσει αυτή τη βάση αντί να την ενισχύσει ποιοτικά.

Οι μνηστήρες

Και φυσικά, δεν είναι μόνο ο Βέλλιος για τον οποίον η μεταγραφολογία “φουντώνει”. Χθες ο Χουάντερσον είπε για πρόταση από Ελλάδα και εξωτερικό, με τις πληροφορίες να αναφέρουν για ομάδα από την Τουρκία. Εχει ήδη ακουστεί το ενδιαφέρον άλλων ομάδων για τον Ζιαμπάρη, τον Μπουκουβάλα, τον Κυριακίδη. Ακούστηκε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Σαραμαντά ενώ έχει γραφτεί για ενδιαφέρον από Βέλγιο για τον Καρασαλίδη. Ο Πουρτουλίδης επίσης είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από άλλη ομάδα ενώ την αγωνία του εξέφρασε (με ό,τι αυτό συνεπάγεται) και ο Λεοζίνιο. Επί του παρόντος οι παίκτες προτάσσουν την υπομονή. Η αγωνία όμως υπάρχει. Και εδώ, δεν έχουμε να κάνουμε με προμοτάρισμα των παικτών ή με επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων από την πλευρά τους προκειμένου να πιέσουν καταστάσεις προς ατομικό όφελός τους. Εδώ, έχουμε να κάνουμε με υπαρκτό κίνδυνο για τον Ηρακλή καθώς τριγύρω έχει ανοίξει η όρεξη. Οπως είχε γίνει και στο παρελθόν.

Εγκληματικό

Είναι εγκληματικό αυτό που γίνεται. Σε δύο προηγούμενα καλοκαίρια (το καλοκαίρι του 2010 και το καλοκαίρι του 2011) ορμήξανε και πήρανε παίκτες από τον Ηρακλή. Σήμερα η “Μ” στέκεται (με τις συγκεκριμένες αναφορές στα πινακάκια) σε 12 περιπτώσεις παικτών που έφυγαν εκείνο το χρονικό διάστημα. Μπορεί κάποιος να πει ότι… “μερικοί θα έφευγαν ούτως ή άλλως” ή ότι… “δεν είναι ακριβώς ίδια η κατάσταση του τότε με το τώρα”. Ναι, μπορεί οι επιμέρους παράμετροι να μην είναι όλες οι ίδιες. Κάθε περίπτωση παίκτη, η ατμόσφαιρα και οι συνθήκες της κάθε εποχής μπορείς να είναι διαφορετικές. Η ουσία όμως δεν αλλάζει και είναι ότι η κατάσταση στην ίδια την ομάδα είναι αυτή που ανοίγει την όρεξη τριγύρω.

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2010

Ντάνι Φερνάντες  Παναθηναϊκός

Γρηγόρης Παπαζαχαρίας  Αρης

Κώστας Γιαννούλης  Κολωνία

Ντένις Επστάιν  Ολυμπιακός

Παναγιώτης Κονέ  Μπρέσια

Δημήτρης Γιάντσης  Κέρκυρα

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011

Γιώργος Μπαντής Αστέρας  Τρίπολης

Γιώργος Κατσικάς  ΠΑΟΚ

Μανώλης Παπαστεριανός  Αρης

Ντάιγκο Κομπαγιάσι  Shimizu S-Pulse (ΙΑΠ)

Σεμπαστιάν Γκαρσία  Ατρόμητος

Στέλιος Ηλιάδης  Κέρκυρα

-To σχόλιο είναι του Γιάννη Πάγκου και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα metrosport.gr

Σχετικά Άρθρα

Γελοιότητες της ΕΠΟ για να μπλοκάρει την ποδοσφαιρική επανεκκίνηση

Ποδόσφαιρο

Ηρακλής: “Κορυφώνεται η αγωνία – Ίσως πάμε σε νέα παράταση”

Ποδόσφαιρο

Το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και το ενδεχόμενο “μερικής αποκατάστασης”

Ποδόσφαιρο

Back to Top