Ακου και δες, τι έλεγες… ρε Παπαθανασάκη!

Λόγια, λόγια και “θα” που έμειναν υποσχέσεις. Οι δημόσιες τοποθετήσεις του Σπύρου Παπαθανασάκη που μέχρι και πρότινος άλλα έλεγε και άλλα γίνονται.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Η ανακολουθία των δηλώσεων Παπαθανασάκη-Τα ανεκπλήρωτα “θα” του στερούν την καλή μαρτυρία και τον καθιστούν υπεύθυνο για τσκηνικό που έχει δημιουργηθεί στον Ηρακλή-Το… “sustainable” που έδωσε τη θέση του σε μια ομάδα με περισσότερα χρέη.

Λόγια, λόγια και “θα” που έμειναν υποσχέσεις. Οι δημόσιες τοποθετήσεις του Σπύρου Παπαθανασάκη που μέχρι και πρότινος άλλα έλεγε και άλλα γίνονται.

Μία από τις… αγαπημένες του λέξεις ήταν και το ““sustainable” (=βιώσιμη) που έλεγε ότι έχει στόχο για την ΠΑΕ. Μόνο που αυτό έχει δώσει τη θέση του σε περισσότερα χρέη.

Η αναδρομή σε μερικές από τις δηλώσεις του Παπαθανασάκη δείχνουν το γιατί είναι ο ίδιος υπεύθυνος για το μίζερο σκηνικό που δημιούργησε στον Ηρακλή.

Η “πρώτη” 4 Ιουλίου

Ηταν 23 μήνες πριν. Ηταν 4 Ιουλίου του 2014 όταν ο Σπύρος Παπαθανασάκης αυτοπαρουσιαζόταν (για πρώτη φορά σε ελληνικό έδαφος) και κατά σύμπτωση ήταν στο ίδιο ακριβώς ξενοδοχείο που (στο σήμερα) πετάχτηκαν τα φέιγ-βολάν εναντίον του, στο ίδιο ακριβώς ξενοδοχείο που σταμάτησε η πορεία διαμαρτυρίας του κόσμου του Ηρακλή, στο ίδιο ξενοδοχείο για το οποίο ο αντιπρόεδρος, Θεόδωρος Παπαδόπουλος είπε ότι… “στην αρχή του πλήρωνε ο ίδιος ο Παπαθανασάκης, μετά το πληρώνει η ΠΑΕ”.

“Και η μάνα μου δεν ξέρει…”

Είπε -το αυτονόητο για τον Ηρακλή- ότι ο στόχος είναι η Σούπερ Λίγκα, αναφέρθηκε σε επιχειρηματικές του δράσεις στον Καναδά (“έχω μια εταιρία έρευνας και ανάπτυξης κατά του καρκίνου. Σχεδιάζουμε την δημιουργία οικιστικών μονάδων στον Καναδά και ένα ίδρυμα που φιλοξενούνται παιδιά που δεν έχουν γονείς ή που αντιμετωπίζουν προβλήματα”), η πρώτη απάντηση όμως που έδωσε στην απλή ερώτηση “τι δουλειά κάνει και με τι ασχολείται;” ήταν μία φράση που έκανε εντύπωση. “Και η μάνα μου, μου λέει ότι δεν ξέρει τι ακριβώς κάνω. Ούτε και στον Καναδά. Κάνω πολλά και διαφορετικά πράγματα”. Στις ενστάσεις που διατυπώθηκαν αργότερα, ο ίδιος το απέδωσε σε χιούμορ μόνο που στη συνέχεια, στα οικονομικά προβλήματα, η συγκεκριμένη φράση ηχούσε ακόμη πιο περίεργη.

“Ο,τι σας πω θα το κάνουμε” 

Το… “ό,τι σας πω θα το κάνουμε”, που επίσης είπε τότε είναι (προφανώς) ανάξιο σχολιασμού από τη στιγμή που ακολούθησε -πολλάκις αργότερα- η ανακολουθία. Κι ακόμη…

-“Σήμερα ξεκίνησαν τα έργα στη Μίκρα. Πρέπει να είμαστε πρώτοι και αυτά πρέπει να γίνουν τώρα”. Πέρσι το καλοκαίρι, η ομάδα είχε επιστρέψει από την προετοιμασία στο Καρπενήσι και περίμενε ακόμη να ετοιμαστούν τα γήπεδα.

-“Θέλω η ομάδα να είναι βιώσιμη να υπάρχει και στο μέλλον. Να υπάρχει καλή διαχείριση”. Δεν έγινε…

-“Ξέρω τι ομάδα είναι ο Ηρακλής. Είναι μια ομάδα με τεράστια ιστορία σε μια πανέμορφη πόλη και κόσμο με πολύ πάθος” και για την αγάπη που έχει συναντήσει: «Δεν έχω συναντήσει ποτέ κάτι ανάλογο στη ζωή μου. Όπου πηγαίνουμε πραγματικά μας αντιμετωπίζουν με αγάπη». Φράσεις που δείχνουν και το γιατί θα έπρεπε να κάνει τα πάντα για αυτή την αγάπη. Κι ένας κόσμος τριγύρω που του έδωσε χρόνο. Που προσπέρασε ενστάσεις που υπήρχαν για να δώσει το περιθώριο στον Παπαθανασάκη να δουλέψει.

“Θα φέρουμε λεφτά στην Ελλάδα” 

Ακόμη και τώρα (5 Μαϊου, στη συνέντευξη που έδωσε στο “Metropolis”) -μετά την απόρριψη και της έφεσης για την αδειοδότηση- έλεγε: “Δεν είμαστε πίσω πάρα πολύ και θα φτιάξουμε. Θα φέρουμε λεφτά στην Ελλάδα και θα τα τελειώσουμε. Έχω αρκετά χρήματα όμως έβαλα λίγο μυαλό αυτές τις ημέρες που ακούω τον κόσμο να φωνάζει και να μιλάει για καβούρια και τέτοια πράγματα”.

Ενα μήνα μετά, λεφτά δεν έχουν έρθει και στο ενδιάμεσο κόπηκε το ρεύμα στην ΠΑΕ. Κι εν πάσει περιπτώσει αφού υπάρχουν τα “αρκετά χρήματα” γιατί δεν μπήκαν νωρίτερα στην ομάδα για να μη χάσει τη ρύθμιση στο ΙΚΑ και στην Εφορία και να πάρει άδεια; Μόνο έλεγε: “Θα τα πληρώσουμε όλα μαζεμένα. Δεν ήρθανε τα χρήματα που περίμενα στην ώρα τους από το εξωτερικό”.

“Ως τις 20 Μαϊου” 

Ενα γαϊτανάκι δηλώσεων που αντί να απαντά στα “γιατί” δημιουργούσε κι άλλα. Οπως το… περίφημο νούμερο για τις 79.000 ευρώ έσοδα από τα διαρκείας που ακόμη περιμένει ο κόσμος να το εξηγήσει πώς το βγάζει τόσο μικρό και ελάχιστο. Επίσημες ανακοινώσεις που αυτοαναιρούνται. Στις 9 Μαϊου βγάζει ανακοίνωση και λέει: “Με γνώμονα την ουσιαστική ενημέρωση του κόσμου, η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ θα γνωστοποιήσει τα μελλοντικά της σχέδια για την ομάδα μας την επόμενη εβδομάδα, ημέρα Παρασκευή 20 Μαΐου ή νωρίτερα”. Δεν έγινε ποτέ. Και τώρα το “20 Μαϊου ή νωρίτερα” έγινε… “μέχρι την Δευτέρα”, για σήμερα δηλαδή. Η ομάδα είναι σε επικίνδυνο σημείο. Είναι θέμα ευθυνών.

*To συγκεκριμένο άρθρο είναι του Γιάννη Πάγκου και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Metrosport.

Σχετικά Άρθρα

Το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και το ενδεχόμενο “μερικής αποκατάστασης”

Ποδόσφαιρο

“Πλημμύρισε” με ευχές για επιστροφή στον Ηρακλή ο λογαριασμός του Βέλλιου…

Ποδόσφαιρο

Η λύση είναι μία: Διάλογος σε θεσμικό επίπεδο, τώρα!!!

Ποδόσφαιρο

Back to Top