«Μπάλωμα και όχι λύση η πώληση Βέλλιου»

Οι δηλώσεις του Γιώργου Ξενίδη στο “Αθλητικό Μετρόπολις 95,5” …

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Γιώργος Ξενίδης, αναφέρθηκε στην αλλαγή πλεύσης του Σπύρου Παπαθανασάκη, ο οποίος παραμένει ψάχνοντας για λύσεις στο οικονομικό.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν μπορεί να προχωρήσει ο Παπαθανασάκης από τα έσοδα ενδεχόμενης πώλησης του Βέλλιου: «Θα δοθεί μια προσωρινή λύση, αλλά το Σεπτέμβριο θα ψάχνουμε πάλι για χρηματοδότη. Κάνω τη ρύθμιση, ok. Αλλά πώς θα τρέξει η ρύθμιση. Πώς θα γίνει προγραμματισμός. Του χρόνου θα μπορέσουμε να πάρουμε άδεια; Αυτό είναι μπάλωμα, δεν είναι λύση. Καλύπτονται κάποιες υποχρεώσεις αλλά η συνέχεια ποια θα είναι; Το θέμα είναι ότι ο κόσμος δεν θέλει τον Παπαθανασάκη».

Για τις συζητήσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές: «Αυτές οι αγοραπωλησίες είναι εικονικές. Κερδίζω, μεν, χρόνο, αλλά ο χρόνος κάποια στιγμή τελειώνει. Και ο χρόνος έχει τελειώσει προ πολλού και λύση ουσίας δεν έχει βρεθεί. Δεν χρειάζεται να περάσει ένας μήνας συζητήσεις για να καταλάβεις πόσο αξιόπιστος είναι ο συνομιλητής σου. Εμείς τι κάναμε; Καλέσαμε κάποιους ενδιαφερόμενους ενδεχομένως και στο πρώτο ή δεύτερο ραντεβού ξέρουμε αν μπορεί ή όχι να βοηθήσει. Όταν το συντηρούμε κερδίζουμε χρόνο. Ενδεχομένως κάτι να περίμενε μέσα στο χρόνο αυτό που ήθελε να κερδίσει και δεν έγινε».

Για το plan b του Παπαθανασάκη: «Δεν είναι καν plan για μένα. Εκποιούμε για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε, όχι να σταθούμε. Δεν νομίζω ότι η λύση αυτή αρμόζει στον Ηρακλή. Η εμπιστοσύνη που κέρδισε ο Παπαθανασάκης δόθηκε για ακριβώς αντίθετο λόγο. Ότι μπορεί να έχει χαμηλό ταβάνι ωστόσο θα είναι σωστός σε αυτό που θα πει. Αυτή τη στιγμή το αναιρεί ο ίδιος και δημιουργεί επιπρόσθετο πρόβλημα όσον αφορά τη σχέση. Και χωρίς τον κόσμο δεν υπάρχει καμία ομάδα».

Για το αν ο Παπαθανασάκης επιδιώκει να σώσει τον εαυτό του ή τον Ηρακλή: «Προσωπική μου θέση είναι ότι ο Παπαθανασάκης προσπαθεί να σώσει τον εαυτό του σώζοντας τον Ηρακλή. Δίνοντας μια παράταση χρόνου, η οποία, βέβαια, δεν είναι σωτηρία. Και αυτός έχει θέματα, είναι υπόλογος για χρήματα που χρωστούνται. Προσπαθεί να σώσει τον εαυτό του και να συνεχίσει να υφίσταται ο Ηρακλής».

Για το αν υπάρχει κάποιος από την οικογένεια του Ηρακλή που θα μπορούσε να βοηθήσει: «Δεν μπορώ να το απαντήσω αυτό γιατί δεν ξέρω. Υπάρχουν σίγουρα άνθρωποι με οικονομική δυνατότητα, αλλά δεν ξέρω αν έχουν διάθεση. Και μιλάμε πάντα για συνεργασία. Το να βρεθούν 3-4 άνθρωποι με χρήματα και να μπουν μπροστά μπορεί να συμβεί αλλά στο παρελθόν απέτυχε αυτό το μοντέλο».

Για το αν του ζήτησε κανείς να βοηθήσει: «Κανείς δεν μου το ζήτησε. Το άκουσα και αλλού αυτό, αλλά δεν ισχύει. Ενημερώνομαι όπως όλοι οι φίλαθλοι, ίσως να ξέρω και κάτι παραπάνω επειδή είμαι πιο μέσα στα πράγματα. Δεν ασχολήθηκα ποτέ και δεν βλέπω να υπάρχει πρόσφορο έδαφος για κάποιον ώστε να βρει λύσεις. Υπάρχει ένα ομιχλώδες τοπίο πάνω από τον Ηρακλή. Δεν υπάρχει βάση για το τι χρειάζεται η ομάδα, για να γίνει ρύθμιση έστω. Από τη στιγμή που δεν δίνονται στοιχεία δεν υπάρχει καμία λύση. Και διάθεση να υπάρχει δεν μπορεί να προχωρήσει. Να προχωρήσει σε τι; Τα νούμερα αλλάζουν κατά εκατομμύρια ανά εβδομάδα. Και τα χρέη όπως πληροφορήθηκα είναι πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Αν ισχύει αυτό πρέπει κάποιος να λογοδοτήσει. Μιλάμε για μια ομάδα που πριν τρία χρόνια άλλαξε ΑΦΜ».

*Οι δηλώσεις έγιναν στον ραδιοφωνικό σταθμό “Αθλητικό Μετρόπολις 95,5”.

Σχετικά Άρθρα

Γελοιότητες της ΕΠΟ για να μπλοκάρει την ποδοσφαιρική επανεκκίνηση

Ποδόσφαιρο

Ηρακλής: “Κορυφώνεται η αγωνία – Ίσως πάμε σε νέα παράταση”

Ποδόσφαιρο

Το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και το ενδεχόμενο “μερικής αποκατάστασης”

Ποδόσφαιρο

“Πλημμύρισε” με ευχές για επιστροφή στον Ηρακλή ο λογαριασμός του Βέλλιου…

Ποδόσφαιρο

Back to Top