«Η υπομονή του Μίλερ εξαντλείται»

Ο δικηγόρος του Ντίτερ Μίλερ μίλησε στο Metropolis 95,5 και αναφέρθηκε στην πορεία των διαπραγματεύσεων με την πλευρά Παπαθανασάκη…

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

O εκπρόσωπος του Ντίτερ Μίλερ στην Ελλάδα, Γιάννης Καχριμάνης, αναφέρθηκε στο θέμα της αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Ηρακλής από τον Γερμανό επιχειρηματία.

Αναλυτικά:

Για την παρουσία του Μίλερ στη Θεσσαλονίκη πριν τρεις ημέρες: «Κάθε αγοραπωλησία πρέπει να τη θέλουν και οι δύο, αλλά και να συμφωνήσουν. Ο κ. Μίλερ ήρθε στη Θεσσαλονίκη πριν τρεις μέρες, χωρίς να το μάθει κανείς, γιατί έτσι πρέπει να γίνονται οι σοβαρές διαπραγματεύσεις. Ήρθε για να ολοκληρώσει τη μεταβίβαση, όχι για να δει την ωραία παραλία κτλ. Έχουμε καταλήξει σε όλες τις λεπτομέρειες, αλλά τελευταία στιγμή εμφανίστηκαν τα αυτονόητα. Είναι κάποια δεδομένα της διαπραγμάτευσης, τα οποία θα τα κρατήσουμε για εμάς. Δεν θα εκθέσω συνομιλητές μου σε επίπεδο διαπραγματεύσεων. Απλά λέω ότι ο κ. Μίλερ ήρθε με τη βεβαιότητα ότι έχουμε ολοκληρώσει. Μάλιστα, είχε κάνει και πλάνο ρύθμισης των υποχρεώσεων, το οποίο μένει σε εκκρεμότητα, γιατί ποτέ δεν ξέρει κανείς αν το επόμενο σαββατοκύριακο είναι κρίσιμο ή όχι. Αφιερώσαμε πολλές εργατοώρες και είναι απώλεια σοβαρότητας να λέω σε έναν πελάτη μου να έρθει από το εξωτερικό να υπογράψει και τελικά να φεύγει άπραγος».

Για το που βρίσκονται πλέον οι διαπραγματεύσεις: «Η αίσθησή μου δεν μετράει, γιατί αποδεικνύεται ότι έφτασα σε λάθος εκτίμηση. Νιώθω λίγο προβληματισμένος αυτή τη στιγμή, γιατί το αισθητήριό μου -που πρόκυπτε από έγγραφα- με βεβαίωνε ότι είμαστε κοντά».

Για την ανανέωση της βίζας του Παπαθανασάκη: «Η ανανέωση βίζας κάποιου ανθρώπου που έχει αλλοδαπή υπηκοότητα, θα πρέπει να γίνεται. Όταν λήξει η βίζα θεωρείται παράνομος σε μια χώρα. Κάποιοι άλλοι τα γνωρίζουν καλύτερα αυτά. Μπορεί απλά να θέλει να είναι νομοταγής ο κ. Παπαθανασάκης, μην το πάμε αλλού».

Για το τι πρέπει να γίνει στο εξής στις διαπραγματεύσεις: «Είναι δύο τα ζητήματα. Το ένα είναι ότι αρχίσαμε να χάνουμε τη σοβαρότητά μας, εμείς ως πλευρά ανθρώπου που εμφανίστηκε έντιμα και περίμενε ένα “ναι” ή ένα “όχι”. Εισέπραξε ένα “ίσως”, που δεν μπορεί να είναι απάντησε σε τέτοια περίπτωση. Ο κ. Μίλερ δεν έχει πολύ ελεύθερο χρόνο. Για να επιστρέψει θα πρέπει να γίνει ένα βήμα παραπάνω από το προηγούμενο, στο οποίο είχαμε καταλήξει σε έγγραφα. Αδυνατώ να φανταστώ ποιο είναι το παραπάνω βήμα. Έχει ενθουσιαστεί με τη Θεσσαλονίκη, που την ήξερε κιόλας γιατί η σύζυγός του είναι από τη Σόφια. Έχει δει και έχει διαβάσει πολλά πράγματα για την ομάδα, η οποία ως ιδέα ταιριάζει στη δική του ψυχοσύνθεση. Από οπαδός είχε γίνει ποδοσφαιριστής και μετά παράγοντας».

Για το τι περιμένουν να συμβεί, αλλά και την αιτία της καθυστέρησης: «Περιμένουμε το παραπάνω από αυτό που είχαμε ως τώρα. Θέλουμε αυτό να είναι κατοχυρωμένο νομικά, σε αμέσως μεγαλύτερο επίπεδο σε σχέση με τώρα. Τις διαπραγματεύσεις δεν τις ρίχνεις στην τύχη. Νιώθω ότι έχω εκτεθεί έναντι του εντολέα μου. Μπορεί να είναι κακή συγκυρία, κακή εκτίμηση των δεδομένων, ερασιτεχνία ή έλλειψη χρόνου. Μπορεί να έχει άλλες προτεραιότητες. Εμείς δεν θέλαμε να αντιμετωπιστούμε σαν δεύτερη λύση, οπότε δεν υπάρχει υπομονή πλέον».

Οι δηλώσεις του έγιναν στον ραδιοφωνικό σταθμό “Αθλητικό Μετρόπολις 95,5”.

Σχετικά Άρθρα

“Προβολή” του γηπέδου στους Χορτατζήδες “γέμισε” τα social media (pic)

Ποδόσφαιρο

Back to Top