Aμανατίδης: «Χαίρομαι κάθε στιγμή στον Ηρακλή»

Ο γυμναστής του Ηρακλή υπογραμμίζει πως οι συνθήκες καθημερινότητας δεν ήταν οι ιδανικότερες και ότι θέλει να συνεχίσει ο Νίκος Παπαδόπουλος

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Είναι από τους ανθρώπους που δεν τοποθετούνται συχνά. Από εκείνους που παραδέχονται πως είναι παρορμητικοί, που αντιδρούν.

Συνεργάζεται με τον Νίκο Παπαδόπουλο εδώ και 5 χρόνια και θέλει να βρεθεί λύση σ’ όλα τα επίπεδα στον Ηρακλή για να δημιουργηθεί μια ομάδα… ταλιμπάν. Ο γυμναστής της ομάδας (πέρσι και βοηθός προπονητή) Νίκος Αμανατίδης μίλησε στη «Μ» τονίζοντας: «Χαίρομαι κάθε στιγμή στους 26 μήνες που είμαι στον Ηρακλή και προσπαθώ να έχω άριστες σχέσεις μ’ όλους στο αγωνιστικό τμήμα και τους υπαλλήλους. Γνώρισα ανθρώπους που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Που μ’ έχουν βοηθήσει κι έχουν αλλάξει πράγματα μέσα μου».

– Νίκο, κρίνεις επιτυχημένη τη χρονιά; Θα μπορούσε να μπει στα play offs ο Ηρακλής;

«Εν μέρει είναι επιτυχημένη. Αγωνιστικά είχαμε και πολύ καλές και άσχημες στιγμές. Επικεντρωνόμαστε στα θετικά. Διατήρησαμε το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ, βασιστήκαμε σ’ αυτό. Κάναμε κάποιες μεγάλες νίκες και αποφύγαμε γρήγορα δυσάρεστες περιπέτειες. Ο Ηρακλής έχει δύο παίκτες στην Εθνική Ομάδα μετά από χρόνια και έχει βάση για του χρόνου. Υπό προϋποθέσεις μπορούσαμε να μπούμε και στα play offs. Αν παίρναμε αποτελέσματα σε κάποια κρίσιμα σημεία θα το διεκδικούσαμε».

– Στο κομμάτι φυσικής κατάστασης είσαι ικανοποιημένος; Από το κομμάτι των τραυματισμών; Υπήρξαν διαφορές με πέρσι;

«Μπορούσαμε και καλύτερα και από την δική μου την πλευρά αν είχαμε σταθερότητα όλη τη χρονιά, θα ήμουν κι εγώ πιο ικανοποιημένος. Δεν συγκρίνεται η περσινή με την φετινή χρονιά δεν συγκρίνονται SuperLeague με FL. Δεν είχαμε πολλούς τραυματισμούς. Την τέλεια προπονηση δεν την ξέρουμε, αλλιώς θα την κάναμε. Απο πλευράς μου προσπαθώ όσα έχω στο μυαλό μου να τα προσαρμόζω με νέα δεδομένα. Παρακολουθώ εξελίξεις στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, καθημερινά ανακαλύπτουμε νέα πράγματα και αλλάζεις πράγματα για βελτίωση».

– Η καθημερινότητα στη λειτουργία της ομάδας ήταν αυτή που περιμένατε;

«Όχι. Μπορούσαμε να ήμασταν καλύτερα. Αυτό ήταν συνυφασμένο με το οικονομικό. Αν υπήρχαν μεγαλύτερες δυνατότητες θα είχαμε περισσότερες παροχές και θα μπορούσαμε να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερα».

-Υπήρξαν στιγμές που νιώσατε μόνοι; Πως νιώσατε τη διοίκηση σ’ όλη τη χρονιά;

«Λένε: Οι ήττες έχουν έναν πατέρα και οι ήττες πολλούς. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση των προπονητών και τη δική μας σ’ όλες τις ομάδες. Όταν τα αποτελέσματα δεν είναι καλά φαίνεται ξεκάθαρα η μοναξιά της δουλειάς μας. Δεν με πειράζει αυτό, το έχω περάσει μεσα μου. Δεν κατηγορώ κάποιον έτσι είναι τα πράγματα. Απολαμβάνουμε τις νίκες όλοι μαζί. Η διοίκηση θα ήθελα να είναι πιο κοντά μας. Εγώ δεν είχα επαφές προσωπικά με τη διοίκηση και τον πρόεδρο. Είχαμε απλώς έναν χαιρετισμό. Η θέση μου δεν είναι να μιλάω με τον πρόεδρο. Όπως όλοι οι παίκτες έτσι κι εγώ αισθάνομαι το ίδιο. Να είναι πιο κοντά μας και στις νίκες και στις ήττες».

-Παραμένεις στην ομάδα; Ποιες θα ήταν ιδανικές συνθήκες για να μείνεις;

«Δεν εξαρτάται από εμένα. Εξαρτάται από την επόμενη μέρα ποια θα είναι η κατάσταση στην ομάδα. Εξαρτάται κι από τον προπονητή. Ιδανικές συνθήκες είναι να βρεθεί λύση στο διοικητικό και στο οικονομικό. Αυτή τη στιγμή είναι το πρώτο που πρέπει να λυθεί και κατ’ επέκταση αν συμφωνήσει ο προπονητής να μείνει στην ομάδα, θα ήθελα να μείνω κι εγώ για να προσπαθήσω μ’ όλες τις δυνάμεις μου να κάνουμε την ομάδα… ταλιμπαν».

– Οι έντονες αντιδράσεις σου στον πάγκο έχουν να κάνουν με το δέσιμο με την ομάδα;

«Ένα μέρος είναι αυτό. Δεν είπα ποτέ μου ότι ήμουν Ηρακλής από μικρός, αλλά έχω δεθεί πολύ με την ομάδα και μου αρέσει πολύ. Είναι και θέμα του χαρακτήρα μου. Ζω έντονα το ματς ξέρω ότι μερικές φορές παραφέρομαι. Όσοι είναι γύρω μου το ξέρουνε και με δέχονται έτσι».

Λένε όλοι πως το κλίμα στα αποδυτήρια είναι το «κλειδί» στον Ηρακλή. Συμφωνείς;

«Το κλίμα φτιάχτηκε από πέρσι όταν οι επιτυχίες ήταν διαδοχικές. Φέτος συνεχίστηκε, πέρασε κάποιες στιγμές από κλιδωνισμούς, αλλά στο τέλος πάλι υπερίσχυσε αυτό που είχε χτιστεί πέρσι. Όλοι περιμένουμε να δοθούν λύσεις στην ομάδα και να συνεχίσουμε τη δουλειά μας στον Ηρακλή ακόμη καλύτερα».

-Η συνεργασία και οι σχέσεις με το τιμ είναι ανάλογες;

«Με τον Νίκο Παπαδόπουλο είμαι 5 χρόνια. Η συνεργασία και η σχέση μας έχει γαλουχηθεί έχουμε αποκτήσει χημεία. Πάντα είμαι παρορμητικός και τις περισσότερες φορές με συγκρατεί και με συμβουλεύει κι εγώ προσπαθώ να τον βοηθάω σ’ ότι περνά από το χέρι μου. Μου έχει περάσει πράγματα από τη φιλοσφία του για τον τρόπο που θέλει να δουλεύουμε, κάθε χρόνο προσθέτω. Με τον Νίκο Καραμπετάκη και τον Φώτη Γκιζέλη έχουμε πολύ καλή συνεργασία, κάνουμε και παρέα εκτός γηπέδου, είμαστε μαζί στις χαρές και στις λύπες στηρίζαμε ο ένας τον άλλο».

«Ο κόσμος δεν μπαίνει σε καλούπια»

Πως βλέπει ο Νίκος Αμανατίδης τις κινητοποιήσεις των ημερών από πλευράς κόσμου; «Ο κοσμος του Ηρακλή το κάνει αυτό εδώ και έξι χρόνια. Έχει περάσει πολλά. Αγαπάνε πολύ την ομάδα. Μου αρέσει πολύ που είναι πολύ παθιασμένος ο κόσμος με την ομάδα. Μου αρέσει που δεν μπαίνει σε καλούπια. Του αξίζει να δει τον Ηρακλή και πάλι ψηλά και να νιώσει υπερήφανος με αγωνιστικές επιτυχίες. Του αξίζει να μην χρειάζεται να ασχολείται με οικονομικά και διοικητικά θέματα». Για τους εμπειρότερους του ρόστερ απάντησε με μια φράση για τον καθένα: «Ο Πούρτου: Πραγματικός αρχηγός εντός-εκτός γηπέδου. Ο Μπουκου: Εξαιρετικός επαγγελματίας και παίκτης. Αν είχα γιό θα ήθελα να είναι σαν τον Μιχάλη. Ο Μπάρτο: Υπόδειγμα επαγγελματία. Ένα… κομπιούτερ στο γήπεδο. Ο Ρομάνο: Απολαμβάνει προπόνηση και παιχνίδι σαν να είναι 16 ετών. Ο Περόνε: Πουλέν. Ο Βέλλιος: Στην αρχή που δεν ξεκίνησαν καλά τα πράγματα για εκείνον, είχαμε κάνει κουβέντα και χαίρομαι που τα πράγματα εξελίχθηκαν όπως του τα είπα».

Σχετικά Άρθρα

Το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και το ενδεχόμενο “μερικής αποκατάστασης”

Ποδόσφαιρο

“Πλημμύρισε” με ευχές για επιστροφή στον Ηρακλή ο λογαριασμός του Βέλλιου…

Ποδόσφαιρο

Η λύση είναι μία: Διάλογος σε θεσμικό επίπεδο, τώρα!!!

Ποδόσφαιρο

Back to Top