«Μου υποθήκευσαν δύο μαγαζιά, δεν πλήρωσε μία ο Παπαθανασάκης»

Η χήρα του εκλιπόντος πρώην προέδρου της ΠΑΕ Ηρακλής Θεόδωρου Παπαδόπουλου, Γιώτα, μίλησε για το οικονομικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει η ίδια και το παιδί της και περιέγραψε με «μελανά» χρώματα την σημερινή κατάσταση της ΠΑΕ Ηρακλής.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Αναλυτικά τα όσα είπε στο “Αθλητικό Metropolis 95,5 fm”:

«Μου ήρθε χθες συστημένο γράμμα από την Εφορία, με το οποίο μου ανακοίνωσαν ότι υποθηκεύτηκαν τα δύο μαγαζιά του συζύγου μου, για οφειλές ύψους 221.000 ευρώ από την περίοδο που ήταν πρόεδρος στην ΠΑΕ Ηρακλής.

Αντιμετωπίζω καθημερινά δύσκολες καταστάσεις για εμένα και το παιδί μου και προβλήματα που έρχονται το ένα πίσω από το άλλο. Ο σύζυγός μου έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για αυτήν την ομάδα, την έβγαλε από την αφάνεια στην επιφάνεια, πλήρωσε πολλά και τελικά το πλήρωσε και με την ίδια του τη ζωή.

Είναι κρίμα να γκρεμίζουν κάποιοι τον αγώνα του συζύγου μου για να φέρει την ομάδα στην Α Εθνική. Δεν ξέρω ποιοι είναι υπεύθυνοι και θέλω να κατονομάσω κανέναν. Είναι άδικο για τη μνήμη του συζύγου μου, καταστρέφεται η ομάδα από τη μια μέρα στην άλλη. Είναι κρίμα για τον κόσμο του Ηρακλή που αγαπάει τόσο πολύ την ομάδα. Και θα είναι κρίμα για μένα και το παιδί μου που θα είμαστε τα θύματα αυτής της ιστορίας.

Από τη στιγμή που μπήκε η υποθήκη στα μαγαζιά από την Εφορία, θα μπει και από το ΙΚΑ, όποτε εγώ και το παιδί μου θα βρεθούμε στον δρόμο».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο σπίτι: «Όσο ο σύζυγός μου ήταν πρόεδρος στην ΠΑΕ, είχε δώσει το τηλέφωνο του σπιτιού μας σε κάποιες εταιρίες, που παίρνουν τηλέφωνα για οφειλές νομίζοντας ότι είναι η ΠΑΕ. Δε μου λένε για ποιο λόγο είναι γιατί απαγορεύεται, και με ενοχλούν στο σπίτι για τις οφειλές».

 Για το ύψος των οφειλών του συζύγου της στην Εφορία και στο ΙΚΑ:«Όσο ζούσε ο σύζυγός μου και ασχολούνταν εγώ δεν ήξερα λεπτομέρειες γιατί ήμουν αντίθετη σε αυτό που έκανε. Όταν ο κ. Παπαθανασάκης ήθελε να αναλάβει την ομάδα έβαλε ορκωτούς λογιστές για να δουν τις οφειλές σε Εφορία και ΙΚΑ σε συμβόλαια, προμηθευτές και τρίτους. Από όσο γνωρίζω, όλες οι οφειλές ήταν γύρω στο 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Τώρα δεν γνωρίζω και δε με ενδιαφέρει τι γίνεται στην ΠΑΕ. Εμένα με ενδιαφέρει να ξεχρεωθούν οι οφειλές ώστε το παιδί μου να μπορέσει να πάρει το σπίτι του πατέρα του. Ο σύζυγός μου πλήρωσε με τη ζωή του, αλλά εγώ και το παιδί μου δεν ευθυνόμαστε για την όλη κατάσταση. Και από όσο γνωρίζω ο κ. Παπαθάνασάκης, στην μεταβίβαση των μετοχών, είχε συμφωνήσει με τον σύζυγό μου, να αναλάβει όλα τα χρέη και δεν έγινε καμιά συναλλαγή με χρήματα. Έχει πάρει τις μετοχές και την ομάδα δωρεάν και έχει αναλάβει να πληρώσει τα χρέη. Κι από ότι βλέπω, μετά από δύο χρόνια δεν έχει πληρώσει μία. Πληρώνει κάτι διακανονισμούς για να παίρνει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και τέλος. Πληρώνει μια δόση και μετά τίποτα».

Για το αν έχει εικόνα του σημερινού χρέους του Ηρακλή: «Η Εφορία μπορεί να μου δώσει πληροφορίες μόνο για το χρέος την περίοδο του συζύγου, μου που ήταν 221000 ευρώ. Όμως αφού δεν πληρώνεται, το ποσό θα αυξάνεται λόγω των προσαυξήσεων. Δεν ξέρω αν ο κ. Παπαθανασάκης θέλει να φύγει όμως πού φοβάμαι ότι αν δεν βρεθεί κάποιος να αναλάβει, η ομάδα θα βρεθεί εκεί που ήταν πριν αναλάβει ο σύζυγός μου. Αυτό δεν το θέλω ούτε εγώ και το παιδί μου, για το συμφέρον το δικό μας. Δεν το θέλω για τη μνήμη του συζύγου μου και για όλα όσα έχει κάνει για αυτή την ομάδα. Είναι κρίμα για τον κόσμο του Ηρακλή να έχει φτάσει η ομάδα στην Α Εθνική και να διαλύεται».

Για το αν έχει υποθηκευτεί και το σπίτι της και αν γνωρίζει την οφειλή του συζύγου της στο ΙΚΑ: «Από όσο ξέρω, όχι ακόμα. Δεν έχει έρθει κάτι. Αλλά ίσως η επόμενη κίνηση του ΙΚΑ να είναι αυτή. Η οφειλή του συζύγου μου στο ΙΚΑ είναι 300.000 ευρώ».

 

Σχετικά Άρθρα

Γελοιότητες της ΕΠΟ για να μπλοκάρει την ποδοσφαιρική επανεκκίνηση

Ποδόσφαιρο

Ηρακλής: “Κορυφώνεται η αγωνία – Ίσως πάμε σε νέα παράταση”

Ποδόσφαιρο

Το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και το ενδεχόμενο “μερικής αποκατάστασης”

Ποδόσφαιρο

Back to Top